Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Gorj: Peste zece mii de cereri, depuse de fermierii gorjeni pentru plata pentru suprafaţă

teren-4
Peste zece mii de cereri au fost depuse de fermierii gorjeni, de la începutul campaniei privind plata pentru suprafaţă şi până în prezent, reprezentând 76% din numărul cererilor programate pentru această perioadă.

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în agricultură (APIA) Gorj, Constantin Negrea, a declarat marţi că cele 10.064 de cereri depuse însumează o suprafaţă de 31.389,57 hectare.
"Din 3 martie şi pe până pe 7 aprilie au fost depuse, online, 10.064 de cereri pentru o suprafaţă de 31.389,57 hectare ceea ce reprezintă 76% din numărul cererilor programate a fi depuse în această perioadă. Se ştie că noi facem o programare în sensul acesta fermierilor pe toată campania de depunere a cererilor. Doar 39% din fermierii care sunt aşteptaţi să depună cererea de plată la sediul APIA au şi făcut acest lucru. În ceea ce priveşte suprafaţa, procentul este şi mai mic, de 34%. Ce pot eu să mai spun că există o rămânere în urmă evidentă, 24 de procente este mult, asta e obişnuinţa pe are o are fermierul român - lasă totul pe ultima sută de metri, cu implicaţii clare în ceea ce priveşte supraaglomerarea activităţii noastre", a punctat Constantin Negrea.
El a mai adăugat că termenul limită pentru depunerea cererilor este data de 15 mai, urmând ca, între 16 mai şi 9 iunie, să fie penalizări de 1 la sută/zi din suma care trebuie acordată, iar după 9 iunie nu se mai iau în calcul cererile depuse.
În total, pe întreaga durată a campaniei, sunt aşteptaţi să depună cereri circa 25.000 de fermieri pentru o suprafaţă de 95.000 hectare.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus