Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Peste 560 de femei vor fi specializate în fabricarea de conserve din legume şi fructe, prin intermediul Proiectului "Ocupare şi antreprenoriat rural", implementat de Asociaţia React

legume-2
Peste 560 de femei vor fi specializate în fabricarea de conserve din legume şi fructe, prin intermediul Proiectului “Ocupare şi antreprenoriat rural”, implementat de Asociaţia React, se arată într-un comunicat remis marţi.

“Cele 560 de persoane înscrise în proiect vor urma cursuri de formare profesională şi de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale. Ele vor primi diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei, în meseria de lucrător în fabricare a conservelor de legume şi fructe. Acestea vor face parte din reţeaua “Anotimpuri la borcan” şi vor primi sprijin pentru obţinerea unui loc de muncă, pentru autorizare sau integrare în diverse forme de asociere antreprenorială la nivelul fiecărei comunităţi”, se arată în comunicatul citat.
Pentru a putea participa la activităţile proiectului, femeile trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fi absolvit nivelul minim de şcolarizare obligatorie, să fie domiciliate în mediul rural şi să nu fie angajate. Nu există criterii legate de vârstă sau etnie.

Totodată, este prevăzută şi înfiinţarea, în fiecare regiune vizată, a unui centru complet utilat şi avizat din punct de vedere igienico-sanitar. Aici, femeile înscrise în proiect vor putea transforma murăturile şi dulceţurile proprii în produse pregătite pentru a fi vândute, legal, în magazinele de la oraş.
Proiectul “Ocupare şi antreprenoriat rural” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în Oameni”.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus