Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministrul Agriculturii: Ne-am propus să atragem 2,9 miliarde de euro din fonduri europene în 2014

daniel-constantin-4
Autorităţile intenţionează să atragă fonduri europene de 2,9 miliarde de euro pentru agricultură, în 2014, în condiţiile în care anul trecut infuzia de capital în acest sector a fost de 2,7 miliarde de euro, potrivit ministrului agriculturii, Daniel Constantin.

"Principala sursă de finanţare în agricultură o reprezintă fondurile europene. Anul 2013 a însemnat o infuzie de capital din fonduri europene de 2,7 miliarde euro, circa 1,4 miliarde pe plăţi directe şi 1,3 miliarde de euro pe zona de dezvoltare rurală. Ne-am propus pentru anul 2014 să atragem o sumă de 2,9 miliarde de euro pe fonduri europene care sunt contractate deja. Cred că avem o perspectivă bună că investiţiile în agricultură vor continua şi vor îndeplini obiectivele fiecărui Guvern, nu numai din România, şi anume creşterea economică şi creşterea locurilor de muncă", a spus Constantin într-o conferinţă de profil.
Acesta a precizat că PNDR a fost transmis la Bruxelles şi s-a ajuns deja la un acord cu MFP pe ultimele înţelegeri privind actele normative astfel încât să poate fi deschisă o sesiune de depunere de proiecte în luna mai.
"În mai puţin de o lună de zile, în luna mai - probabil în două săptămâni vom prezenta ghidurile - va fi deschisă prima sesiune pe măsura 121 pe un regulament de tranziţie aprobat, pe condiţiile de eligibilitate din PNDR 2007-2013, dar cu finanţarea pe PNDR 2014-2020. Încercăm să contractăm primii 150 de milioane de euro pe viitoarea perspectivă financiară pentru investiţii în ferme, investiţii în ferme de reproducţie şi de creştere", a subliniat şeful MADR.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus