Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Banca Românească, acord cu APIA şi Fondul de Garantare a Creditului Rural, pentru finanţarea antreprenorilor din agricultură

roni-1
Banca Românească a semnat un acord de parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care beneficiarii de subvenţii pentru bunăstarea animalelor (păsări şi porcine) vor putea accesa credite, au anunţat, luni, reprezentanţi ai băncii.

De asemenea, banca a semnat o convenţie cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), în baza căreia întreprinzătorii pot accesa linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maximum cinci milioane de lei, pe o perioadă de 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii pe alte 12 luni.
Banca a alocat pentru astfel de finanţări un buget de 50 de milioane de euro.
Statul garantează până la 50% din valoarea finanţării, mai puţin dobânzile şi comisioanele. Rata dobânzii aferentă finanţării este formată din ROBOR la 3 luni plus maximum 3,25% pe an, la care se adaugă un comision anual de maximum 0,25%.
"Banca Românească vrea să devină partenerul antreprenorilor din agricultură în desfăşurarea activităţilor curente şi de investiţii. Pe lângă subvenţiile oferite de statul român agricultorilor, pachetele de finanţare ale băncii se adresează şi celor care vor să acceseze fonduri europene”, a declarat Cosmin Călin, director executiv Unitatea Corporaţii a băncii.

Banca Românească este deţinută în proporţie de 99,279% de National Bank of Greece (NBG).


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus