Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CARGOS 8000 - Un CARGOS mic la scară mare

Cargos-8000
Prin introducerea gamei CARGOS 9000 în 2009, CLAAS a reinventat în totalitate conceptul remorcilor cu întrebuinţare dublă, cu ajutorul opţiunii de îndepărtare completă a unităţii de încărcare şi de tăiere, precum şi a unităţii cu rolă de dozare. Cu noua remorcă CARGOS 8000 cu dublă întrebuinţare, CLAAS oferă acum o gamă de modele mai mici, cu numeroase detalii inovatoare şi practice.

Noua gamă de modele CARGOS 8000 include trei modele, 8500, 8400 şi 8300 cu volume de încărcare de 41, 35,5 şi 30 m³ (DIN). Pentru prima dată pick-up-ul este acţionat hidraulic, iar suspensia hidro-pneumatică poate fi utilizată opţional. Acest lucru protejează componentele, sporește durata de viaţă şi asigură un material recoltat curat, cu debit omogen, în orice condiții. Unitatea de încărcare şi de tăiere a noului CARGOS 8000 a fost reproiectată complet. La fel ca varianta sa mai mare, rotorul are cinci rânduri de gheare elicoidale şi un diametru de 860 mm, dar pentru a facilita întreţinerea este echipat cu segmente de rotor fixate cu şuruburi. Camera unității de tăiere pentru gama de modele CARGOS 8000 este decuplată de la suporții cuţitelor şi, prin intermediul celor 40 de cuţitelor duble CLAAS cu pretensionare reglabilă, asigură întotdeauna o calitate de precizie a tăierii. Noile cuţite duble cu lame pe ambele laturi pot fi întoarse cu uşurinţă, în conformitate cu perioada de utilizare extinsă a remorcii cu dublă întrebuinţare.

Schimbarea a cuţitelor se face în mod confortabil, în poziţie verticală
O inovaţie nou-nouţă este podeaua transportoare joasă, ce poate fi pivotată hidraulic cu 90° în jos, pentru schimbarea în mod confortabil a cuţitelor sau pivotată în sus, pentru o descărcare mai facilă, în poziţie orizontală. Pentru a asigura accesul optim la remorca autoîncărcătoare, aceasta poate fi echipată opţional cu un sistem automat de ridicare, care acţionează fie doar prin intermediul deflexiei capacului frontal, fie cu ajutorul unui senzor de cuplu de pe rotor.

Acces optim datorită podelei transportoare joase
Cu ajutorul sistemului cu eficiență dovedită EFS (EFFICIENT FEEDING SYSTEM), materialul recoltat este transferat imediat după ce a fost tăiat, în interiorul remorcii, prin intermediul podelei transportoare care a fost coborâtă cu 500 mm, astfel reducând consumul de carburant. La încărcare, materialul recoltat este depozitat în mod compact în remorcă datorită podelei transportoare joase, asigurând utilizarea remorcii la capacitate maximă. Unitatea dozatoare cu trei role de dozare şi o nouă formă mai agresivă, poate fi îndepărtată în timp foarte scurt, la fel ca şi unitatea de încărcare.

Noul model de bază din segmentul Tridem
Pentru gama CARGOS 8000 a fost reproiectat și conceptul vehiculului. Toate cele trei modele sunt disponibile cu noua axă tandem, cu suspensie parabolică sau hidraulică. Pentru modelul CARGOS 8500, care are o capacitate de încărcare de 41 m³, CLAAS a creat, de asemenea, un nou şasiu mecanic Tridem şi, prin urmare, oferă un model de bază îmbunătăţit în segmentul Tridem. Opţional, pentru modelul CARGOS 8500 este disponibil un şasiu Tridem echipat, de asemenea, cu suspensie hidraulică.

Modul de operare şi alte caracteristici interesante
Pentru operare sunt disponibile trei opţiuni. Clientul poate alege între confortabilul terminal de comandă COMMUNICATOR II ISOBUS, terminalul de comandă mai mic şi mai simplu OPERATOR şi varianta cu „cablu ISOBUS”, cu ajutorul căreia remorca poate fi controlată utilizând terminalul ISOBUS extern sau terminalul tractorului.

CLAAS oferă funcţii suplimentare pentru modelul CARGOS 8000, care sunt deja cunoscute de la varianta sa mai mare, CARGOS 9000, ca de exemplu, afişarea nivelului de umplere şi a greutăţii încărcăturii. Opţional, ambele modele sunt compatibile cu TELEMATICS.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus