Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Hunedoara: Peste 130.000 de miei la vânzare; preţul cărnii rămâne la valorile de anul trecut

oi-2
Preţul cărnii de miel pentru Sărbătorile de Paşte se va menţine la valori aproximativ egale cu cele de anul trecut, crescătorii de ovine din judeţul Hunedoara estimând că acesta va oscila în jurul valorii de 25 de lei pe kilogram, în carcasă.

“Preţul cărnii va fi aproape ca anul trecut, deşi noi sperăm ca el să fie de minim 25 de lei kilogramul, la mielul tăiat. Pentru mieii în viu, preţul va fi de 12-13 kilogramul”, a declarat luni preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de ovine Dacia, din judeţul Hunedoara, Dumitru Andreşoi.
În acest an crescătorii de oi din judeţul Hunedoara pot oferi la vânzare peste 130.000 de miei, dar piaţa locală nu poate absorbi mai mult de 20.000 de bucăţi. Restul animalelor vor fi oferite la vânzare spre alte judeţe sau vor fi pregătiţi pentru export, în special în Italia şi în ţările arabe.
“La export, mieii se vând la aceleaşi preţuri ca în România, adică 12 lei pe kilogramul în viu. mieii sunt foarte frumoşi în acest an. Greutatea unui exemplar poate ajunge până la 30 de kilograme”, a explicat Andreşoi.
mieii vor putea fi cumpăraţi şi din pieţele agroalimentare ale judeţului Hunedoara, Direcţia Sanitar-veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) autorizând provizoriu şase puncte de sacrificare în oraşele Deva, Hunedoara, Brad, Orăştie, Haţeg, Vulcan şi Petroşani.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus