Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Vâlcea: Irigatorii privaţi din judeţ vor primi 6 milioane de euro pentru reabilitarea sistemelor

irigatii-1
Cele şase organizaţii de utilizatori de apă pentru irigaţii din judeţul Vâlcea vor beneficia de o sumă totală de 6 milioane de euro pentru reabilitarea sistemelor, prin PNDR, a declarat joi, directorul Camerei Agricole Judeţene, ing. Marin Cernătescu.

"În această toamnă ne pregătim pentru implementarea măsurilor noului Plan Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, adică finanţarea mediului rural. Printre altele, cele şase organizaţii de udători cum mai sunt numite, vor primi câte un milion de euro pentru reabilitarea sistemelor de irigaţii pe care le utilizează. Acestea sunt în zona localităţilor din lunca Oltului şi irigă aproximativ 6.400 de hectare. Până în 1989, în judeţul Vâlcea erau irigate aproximativ 10.600. Ca o noutate, Ministerul Agriculturii a anunţat punerea în aplicare a măsurii pentru investiţii în exploataţiile agricole, unde suma nerambursabilă poate ajunge până la 90% din total, faţă de vechiul PNDR, unde această sumă ajungea până la 60%", a declarat Cernătescu.
Acesta a mai spus că Ministerul Agriculturii va finanţa din fonduri guvernamentale sistemele de irigaţii pentru terenurile care au rămas în proprietatea statului. "Prima dintre acestea este linia Bucşani - Cioroiu, care irigă suprafeţe atît din judeţul Olt cât şi din judeţul Vâlcea", a mai precizat directorul Camerei Agricole

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus