Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Traian Băsescu: Ar fi o mare greşeală ca România să nu-l menţină pe Cioloş ca propunere pentru comisar european

ciolos-3
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că "ar fi o mare greşeală" ca România să nu-l menţină pe actualul comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloş, ca propunere pentru postul de comisar european.

"Ar fi o mare greşeală ca România să nu-şi menţină propunerea pentru Cioloş. Eu ştiu cât de greu este portofoliul, cel mai râvnit dintre toate portofoliile pe care le are comisia. E portofoliul cu cei mai mulţi bani şi e comisarul care poate face bine foarte multor ţări prin modul cum redistribuie resursele financiare. Cred că România ar face o mare greşeală să meargă cu o altă propunere pentru că a fost o bătălie cumplită obţinerea acestui portofoliu", a spus Băsescu, la Digi 24 TV.
El a afirmat că până şi în aceste condiţii nu este garantat că România va primi în continuare postul de comisar european pentru agricultură.
"Punctul de vedere al premierului Ponta este, cel puţin ceea ce mi-a spus mie, să mergem pe Cioloş. (...) Am avut multilingvismul şi când am spus că vrem agricultura, vreo două zile a fost: 'Da, dar v-o dăm fără plăţi directe, v-o dăm numai cu pescuit, cu dezvoltarea rurală, dar fără plăţile directe'. A fost o negociere extrem de complicată. Acum, după ce ai avut agricultura, dacă te apuci să încerci să încerci să te mişti... şi aşa nu e garantat că-ţi menţii agricultura", a declarat şeful statului.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus