Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministrul Agriculturii a dezminţit informaţiile vehiculate în presă potrivit cărora reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) ar fi fost făcută ca urmare a unei anchete a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF)

acvacultura-1
Ministrul Agriculturii, vicepremierul Daniel Constantin, a dezminţit marţi informaţiile vehiculate în presă potrivit cărora reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) ar fi fost făcută ca urmare a unei anchete a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF).

“Nu este nicio anchetă a OLAF nici la APDRP şi nici în altă parte. Agenţia funcţionează foarte bine, noua agenţie, practic, prin schimbare, vine să simplifice regulile, să-i ajute pe beneficiari să nu mai aibă un timp de aşteptare atât de mare. Deci face parte din procesul de debirocratizare a administraţiei publice”, a declarat Constantin la Curtea de Argeş, unde a participat la o dezbatere pe tema absorbţiei fondurilor europene.
Vicepremierul a adăugat că, din contră, activitatea APDRP a fost apreciată de instituţiile europene, iar misiunile de audit nu au evidenţiat niciun fel de nereguli la nivelul acestei agenţii.
“Acum două săptămâni, am avut ultima misiune de audit, sunt misiuni de audit care se întâmplă aproape în fiecare lună, dar acum două săptămâni am avut ultima misiune de audit care chiar a remarcat activitatea pe care APDRP o desfăşoară, fiind nominalizată agenţia noastră ca una dintre cele mai bune structuri din Uniunea Europeană în domeniul plăţilor care se fac pe dezvoltare rurală”, a precizat Daniel Constantin.

Guvernul a aprobat, în urmă cu o săptămână, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), prin reorganizarea AFDRP.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus