Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Botoşani: Peste 7.500 de hectare de teren agricol, exploatate ecologic

cereale-2
Peste 7.500 de hectare de teren agricol din judeţul Botoşani sunt exploatate ecologic, relevă o statistică prezentată, marţi, de Direcţia pentru Agricultură a judeţului. Potrivit acesteia, cea mai mare parte din suprafaţa pe care se face agricultură ecologică este destinată cultivării cerealelor, dar şi pajiştilor permanente.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură, Cristian Delibaş, susţine că agricultura ecologică este încurajată atât de piaţă, cât şi de stat, în condiţiile în care produsele eco au un preţ mai bun decât cele convenţionale, iar subvenţia per hectar este mai mare în raport cu cea pentru culturile obişnuite.
“Agricultura ecologică este stimulată de stat. Subvenţia este pe măsură, mai mare decât pentru cea convenţională. Fermierii sunt încurajaţi, dar, în acelaşi timp, sunt şi monitorizaţi”, a declarat Cristian Delibaş.
Numărul operatorilor economici autorizaţi să facă cultură ecologică în judeţul Botoşani este de 223, dintre care 137 se află în perioada de conversie, iar 86 au obţinut certificare finală.
Cea mai mare exploataţie agricolă ecologică aparţine unei firme din comuna Vlăsineşti, care lucrează aproximativ 1.600 hectare de teren.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus