Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Noi caracteristici de echipare profesioniste pentru combinele de recoltat furaje JAGUAR 900 CLAAS

blogEntryTopperSeria de modele de combine de recoltat furaje JAGUAR 900 beneficiază acum de o gamă de caracteristici noi asociate cu unitatea de alimentare, zdrobitorul de boabe și sistemul de dozare a aditivilor pentru însilozare. Pentru echipamentele frontale ORBIS și PICK UP sunt disponibile noi îmbunătățiri.

Flux consecvent de material recoltat și randament sporit datorită noilor acționări ale echipamentului frontal
Cea mai importantă evoluție nouă pentru seria de modele JAGUAR 900 este reprezentată de extinderea opțiunilor pentru acționarea echipamentului frontal. Pe lângă acționarea total mecanică și cea variabilă a echipamentelor frontale ORBIS pentru porumb, precum și a PICK UP-ului, clienții pot opta acum pentru o acționare hidraulică dublă, care oferă avantaje în special în cazul lucrului cu PICK UP-ul. Cu această opțiune, melcul de alimentare continuă să fie acționat prin intermediul dispozitivului de cuplare cu eliberare rapidă și își poate regla viteza în conformitate cu lungimea de tăiere; cu toate acestea, rabatorul este prevăzut cu o acționare hidraulică nouă, care îi permite să fie acționat variabil în funcție de valoarea reglată a vitezei, independent de melcul de alimentare. Obiectivul principal al asigurării unei viteze variabile a rabatorului este de a permite ajustarea automată a acesteia în funcție de viteza de deplasare, astfel încât, cu cât este mai mare viteza de înaintare, să crească în mod corespunzător viteza de preluare. Avantajele importante asociate acestei funcții includ acțiunea de greblare eficientă la orice viteză de deplasare, cu o uzură extrem de redusă; dacă se schimbă viteza de deplasare sau lungimea de tăiere setată, vitezele de rotație ale melcului și rabatorului sunt ajustate automat în funcție de condițiile predominante. Dacă este necesar, ambele viteze de rotație pot fi ajustate manual de către operator, din cabină, în funcție de cerințele situației din cursul recoltării. Prin urmare, răspunsul la schimbarea condițiilor de recoltare poate fi dat fie automat, fie manual, din cabină. Rezultatul, mai ales în cazul unor condiții schimbătoare, este alimentarea cu precizie și mai mare a materialului recoltat și un flux de material recoltat mai consecvent în ansamblu. Studiile de recoltare a furajelor întregi în brazde mari folosind PICK UP efectuate în California cu un JAGUAR 990 au dovedit un nivel ridicat al randamentului, de până la 13,7% în condiții extreme, comparativ cu o acționare constantă total mecanică. Aceste avantaje majore sunt evidențiate întotdeauna atunci când sunt recoltate culturi cu productivitate foarte mare la viteze mici de deplasare sau culturi cu productivitate mică la viteze de deplasare foarte mari.

Acoperire rezistentă la uzură BusaCLAD pentru MCC MAX
Pentru MULTI CROP CRACKER MAX este disponibilă o nouă acoperire rezistentă la uzură, cu efect imediat. Acoperirea BusaCLAD asigură o creștere a duratei de viață de până la patru ori. La testarea pe câmp, unitățile MCC MAX CRACKER cu acoperire BusaCLAD au reușit să proceseze până în prezent peste 3.100 de hectare de porumb, unele unități intrând acum în al patrulea sezon. Pe lângă faptul că reduce în mod semnificativ costurile reale cauzate de uzură, rezistența de excepție la uzură asigură și reducerea timpilor de montare. Fermierii și contractorii se pot baza pe cele 30 de segmente inelare ale unității MCC MAX pentru a asigura prelucrarea fiabilă a boabelor și a reziduurilor de plante pe parcursul mai multor campanii. Ca întotdeauna, designul modelului MCC MAX este unic pe piață. Acesta funcționează într-o gamă extrem de largă de lungimi de tăiere și procesează materialul recoltat nu doar prin frecare și zdrobire, ci și cu ajutorul unor forțe de tăiere și forfecare. Împreună, acești factori maximizează efectul de procesare, chiar și la cele mai mari randamente, cum ar fi cele obținute de JAGUAR 990 cu o putere a motorului de până la 925 cp.

Nou: aplicație pentru dozarea de precizie a aditivului pentru însilozare și injecția unei cantități de apă de până la 800 l/h
Fermierii și contractorii se bazează tot mai mult pe aditivii pentru însilozare atunci când se confruntă cu un conținut ridicat de substanță uscată în iarba recoltată. Pentru a simplifica pregătirea dozelor pentru sistemul de adăugare a aditivilor pentru însilozare, disponibil din fabrică, CLAAS a dezvoltat o aplicație practică. Aceasta ajută operatorul să găsească doza adecvată și setarea corectă în funcție de cultură, de productivitate și de informațiile furnizate de producătorul de aditivi pentru însilozare. În acest fel, poate fi evitată atât subdozarea, cât și dozarea în exces a aditivului de însilozare valoros.
Pentru a putea calcula doza corectă pentru o anumită lucrare, sunt introduse în aplicație următoarele date cheie:
• Productivitatea la hectar preconizată
• Dimensiunea suprafeței de recoltat
• Lățimea de lucru
• Viteza de lucru preconizată
• Dozajul recomandat specificat de producătorul aditivului de însilozare
• Dimensiunea recipientului pentru aditiv de însilozare

După introducerea datelor, operatorul poate implementa setările recomandate folosind terminalul CEBIS. Prima decizie în cursul acestui proces este dacă aditivul de însilozare trebuie dozat din rezervorul ACTISILER 37 sau din rezervorul mare de apă, de 375 l. Operatorul poate decide, de asemenea, dacă dozarea trebuie efectuată în l/t sau în l/h. Datele cheie pot fi ajustate în orice moment în timpul tăierii, de exemplu dacă utilajul funcționează mai repede sau mai lent decât se preconiza inițial. Aplicația este disponibilă pentru Android și Apple prin CLAAS Connect.

Acum, cu o a doua pompă de dozare opțională poate fi dublată injecția de aditiv de însilozare, rezultând cantități de până la 800 l/h. Controlul sistemului este integrat în meniul corespunzător din CEBIS. Acest lucru va ajuta combinele de recoltat furaje de capacitate mare să aplice cantități de aditiv de peste 2 l/t, dacă este necesar.

De asemenea, o caracteristică nouă pentru JAGUAR 900 este un sistem de injecție a apei pentru condiții de recoltare foarte dificile, cum ar fi iarba cu un conținut foarte ridicat de zahăr sau lucerna. Acest sistem injectează automat apă în unitatea de alimentare, în zona plăcii de ghidare, în accelerator și în jgheabul de evacuare ori de câte ori nu există flux de material recoltat - la capăt de rând, de exemplu, sau în timpul schimbării remorcii pentru furaje. Această măsură eficientă ajută la prevenirea acumulării de material pe traseul fluxului de material recoltat și la menținerea curățeniei și preciziei senzorului de substanță uscată sau a senzorului NIR. Rezervorul de apă are o capacitate de 375 l; sistemul este controlat prin terminalul CEBIS.

Gamă PREMIUM LINE extinsă pentru ORBIS
Toate echipamentele frontale ORBIS pentru porumb, fără excepție, sunt acum echipate standard cu benzi de ghidare din oțel rezistente la uzură, care până acum erau disponibile doar ca dotare opțională. Cu efect imediat, gama PREMIUM LINE disponibilă din fabrică pentru echipamentele frontale ORBIS pentru porumb este îmbunătățită prin acoperire rezistentă la uzură extinsă la piesele de uzură existente. În plus, alte componente ale utilajului sunt protejate împotriva uzurii prin piese de uzură noi, ce pot fi înlocuite.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, în regiunea Westfalia din Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial de piață în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referință de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat și al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informației de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajați la nivel mondial și a generat vânzări de 4,04 miliarde de euro în exercițiul financiar 2020.
Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus