Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Cositoarea DISCO - O cositoare potrivită pentru fiecare

Claas-Disco
Cu noua unitate de tăiere MAX CUT şi un total de 28 de modele noi, de la unităţile purtate, cu o lăţime de lucru de 2,60 m, până la cositorile pentru suprafețe mari, cu lăţimi de lucru de până la 9,10 m şi opţiunea de grupare a materialului recoltat pe o singură brazdă, CLAAS pătrunde într-o dimensiune nouă a tehnologiei cositorilor.

Aceşti urmaşi ai gamei de cositori cu eficienţă dovedită DISCO CONTOUR au fost complet reproiectaţi şi pot fi recunoscuţi imediat prin designul nou. Multe detalii au fost reproiectate sau, în strânsă colaborare cu clienții utilizatori. Noua cositoare DISCO va fi disponibilă în versiunile TREND, CONTOUR, BUSINESS, AUTOSWATHER şi DUO, care diferă din punctul de vedere al tipului de funcţionare şi a echipării. Prin modelele DISCO 8500 TREND şi DISCO 9200 TREND * (lăţime de lucru de 8,10 – 9,10 m) CLAAS oferă două variante de bază, uşor de tractat şi manevrat, adecvate pentru fermele de dimensiuni medii. Din seria CONTOUR, în total şase modele, sunt lansate pe piaţă modelele DISCO 8500 (lăţime de lucru de 8,10 m/8,30 m) şi DISCO 9200 (8,90 m/9,10 m). Prin modelele DISCO 9200 BUSINESS şi 9200 C BUSINESS, CLAAS oferă o combinaţie profesională de cositori pentru suprafeţe mari, pentru fermele mari dimensiuni şi contractorii din agricultură. Cositoarea DISCO 9200 este disponibilă și în versiunea AUTOSWATHER, cu gruparea materialului recoltat pe o singură brazdă, iar cositoarea DISCO 9400 C DUO este disponibilă în versiunea pentru tractoare cu scaun sau cabină reversibilă.

Împreună cu cositorile pentru suprafeţe mari, au fost complet reproiectate şi cositorile purtate şi cele tractate. Sunt disponibile în total zece tipuri de cositori purtate CONTOUR, din seria 2800, cu o lăţime de lucru de 2,60 m, până la cele din seria 4000, cu o lăţime de lucru de 3,80 m, cu condiţioner opţional pentru gheare sau tamburi de cauciuc, în funcţie de model, oferind astfel o gamă largă de modele pentru fermele de dimensiuni mici şi medii.
Noi detalii, cum ar fi opritorul hidraulic pentru transport, asigură chiar şi la modelele mai mici un nivel ridicat de confort. Acum este disponibil și un dispozitiv nou de parcare, astfel încât cositoarea poate fi transportată în siguranţă și depozitată, astfel încât să economisescă spațiu. În cazul în care clientul comandă pentru dispozitivul de parcare opţional role suplimentare, cositoarea poate fi manevrată cu mâna cu uşurinţă şi cu efort foarte mic.

CLAAS oferă şase modele noi de cositori tractate, DISCO 3200 TC / TC AS / TRC, 3600 TC / TRC şi 4000 TC, care au lăţimi de lucru între 3,00 şi 3,80 m, în funcţie de model. Pentru cositorile cu lăţime de lucru de până la 3,40 m, este disponibilă opţional o bară de remorcare montată central, care poate fi reglată fără a utiliza scule şi poate fi adaptată cu uşurinţă şi la ecartamentul tractorului. DISCO 3200 TC AS are, de asemenea, un sistem de benzi transportoare pentru gruparea materialului recoltat.

Noua unitate de tăiere MAX CUT cu suspensie ACTIVE FLOAT
Toate cositorile noi de la CLAAS vor fi echipate din 2015 cu noua unitate de tăiere MAX CUT, produsă la Bad Saulgau (vezi comunicatul de presă „Noul MAX CUT – „Ondulația perfectă”: Tehnologie de top de la Bad Saulgau). Suspensia hidro-pneumatică ACTIVE FLOAT, cunoscută de la modelele precedente din gama CONTOUR, este montată pe toate modelele noi. Cu ajutorul sistemului de suspensie cu eficienţă testată și demonstrată, presiunea exercitată pe sol de cositoare poate fi modificată de către operator în timpul mersului şi reglată în funcţie de condiţiile de pe câmp. Cositorile din gama de modele BUSINESS, cele cu gruparea materialului recoltat (AUTOSWATHER) şi versiunea cu montare în spatele tractorului (DUO), sunt controlate prin intermediul sistemului hidraulic de confort (Load Sensing sau Umlauf). Acest lucru asigură, de asemenea, controlul activ a presiunii exercitate asupra solului, în mod direct, prin intermediul terminalului ISOBUS sau al panoului de comandă OPERATOR.

Evitarea daunelor cauzate de o coliziune
Pentru prevenirea daunelor cauzate de eventualele coliziuni, modelele TREND şi CONTOUR sunt protejate prin dispozitivul de blocare cu deviere mecanică. Dacă acesta este activat, cositoarea se deplasează în spate şi în sus şi este ridicată deasupra obstacolului. Pentru a continua cosirea, trebuie doar ca utilajul să fie deplasat puţin în spate, până când dispozitivul de blocare devine din nou activ. Gamele de modele BUSINESS, AUTOSWATHER şi DUO sunt echipate standard cu un dispozitiv de blocare cu deviere hidraulică tip non-stop. Acesta asigură bascularea automată înapoi a cositorii, fără oprire.

Variante de acţionare
O diferenţă importantă între cele cinci game de modele DISCO este modul de operare a acestora. Cositorile TREND, mai simple, sunt acţionate cu ajutorul dispozitivelor de comandă ale tractorului, fără terminal de comandă şi pot fi integrate în sistemul de gestionare a manevrelor la capăt de brazdă al tractorului. Funcţia opţională de ridicare individuală este acţionată prin intermediul unei supape cu bilă, care face posibilă preselectarea unităţilor de cosire. Cositorile din gama de modele CONTOUR sunt acţionate cu ajutorul dispozitivelor de comandă ale tractorului. Preselectarea este efectuată cu ajutorul panoului de comandă OPERATOR sau a terminalului ISOBUS. Cositorile BUSINESS şi DUO sunt controlate în totalitate utilizând Load Sensing şi panoul de comandă OPERATOR sau COMMUNICATOR II şi sunt compatibile cu terminalul ISOBUS, ceea ce înseamnă că diferite funcţii ale utilajului pot fi alocate butoanelor de pe maneta multifuncţională a tractorului. Gama de modele AUTOSWATHER este controlată prin intermediul terminalului de comandă COMMUNICATOR II şi este, de asemenea, complet compatibilă ISOBUS.

Detalii utile
Noile cositori oferă numeroase inovaţii care le vor face clienţilor mai uşoară munca de zi cu zi cu utilajele. Cuplarea şi decuplarea au fost îmbunătăţite semnificativ în cadrul gamei de produse, până la detalii cum ar fi elementele de conectare inferioare, dispozitivele hidraulice de cuplare Kennfix® şi accesul optimizat la arborii cardanici. Pentru modelele AUTOSWATHER este disponibil acum opțional un sistem central de lubrifiere.

* Disponibil momentan doar în Germania.


Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus