Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Bistriţa-Năsăud: Mieii exportaţi, de trei ori mai mulţi decât cei sacrificaţi de Paşti în judeţ

oi-3
Crescătorii de ovine din judeţul Bistriţa-Năsăud au exportat, înainte de sărbătorile de Paşti, de trei ori mai mulţi miei decât numărul estimat să fie sacrificat în punctele de abatorizare autorizate, potrivit datelor comunicate de către şeful Direcţiei Sanitar veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ioan Bogolin.

Peste 11.000 de miei din Bistriţa-Năsăud au ajuns deja în Italia, iar alţi circa 6.200 au luat drumul Greciei, în timp ce numărul celor ce vor fi sacrificaţi în pieţe şi abatoare este estimat la aproximativ 5.000 de capete.
Alţi aproape 3.800 de miei din judeţ, născuţi anul trecut, au ajuns în lunile ianuarie şi februarie în Libia, preţul mediu de vânzare în viu fiind de 10 lei pe kilogram.
În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt înregistrate circa 380.000 de ovine, iar anual crescătorii de aici exportă în jur de 120.000 - 150.000 de miei.
Potrivit datelor centralizate de Direcţia Regională de Statistică Bistriţa-Năsăud, anul trecut, în perioada ianuarie - noiembrie, exporturile de animale vii şi produse animaliere s-au ridicat la peste 16,6 milioane euro.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus