Euroferma portal de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 1058
Informații utile
Stacks Image 1059
Vremea
Stacks Image 1060
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 1061
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
BASF
Pioneer
Prutul SA
Naturevo
Nufarm
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 1062

Video News

Secțiunea Video News Euroferma vă prezintă scurte înregistrări video ce conțin cele mai importante știri, evenimente și informații utile din agricultură.
Video știri agricole în exclusivitate!
Pentru vizionarea unei secvențe video, dați clic pe imagine. Vizionare plăcută!
Stacks Image 49365
VideoNews 2020
Stacks Image 49357
VideoNews anterioare
Stacks Image 55389
În 2017 începeam prezentarea fermierilor campioni prin a menționa faptul că rapița a avut un an excelent, iar fermierii producții record. Nu același lucru îl putem spune și acum, pentru că vremea capricioasă a afectat culturile, iar la nivel de țară, producțiile vor fi mult mai mici. Cu toate acestea, agricultorii care au ales hibrizii Pioneer se bucură de rezultate. În fiecare județ există fermieri campioni, care au avut încă o dată încredere în produsele Pioneer.
Stacks Image 48011
Film de prezentare Corteva Agriscience - Divizia de agricultură a Dow DuPont, care va uni activitățile DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer și Dow AgroSciences prin crearea unei companii autonome care va transforma piața și va avea poziție de lider pe segmentele de piață: Semințe, Protecția Culturilor și Agricultură Digitală.
Stacks Image 47749
Domnul Jean Ionescu, director general al Corteva Agriscience - Divizia de agricultură a Dow DuPont, ne prezintă planurile de dezvoltare pentru România a noii companii autonome.
Stacks Image 49159
14 iunie 2017
Stacks Image 49171
Sfoggia Vento Smart: O singură semănătoare pentru toate culturile.
Domnul Chieregato Stefano, reprezentant Sfoggia, ne prezintă caracteristicile și avantajele Vento Smart, o semănătoare pliabilă ușoară, modulară și cu lățime de transport de 2,5 m.
Stacks Image 93853
Este vremea tramentelor în câmp. Ce utilaje folosim? Care este avantajul mașinii autopropulsate de erbicidat Hardi Alpha aflăm de la dl Florin Neacșu, director general adjunct NHR Agropartners.
Stacks Image 44838
A fost odată ca niciodată, ca de nu ar fi, nu s-ar povesti. A fost o echipă minunată de oameni, horticultori sau pasionați de agricultură, care au îndrăgit via și viticultorii ce trudeau în ea.
Din magia laboratoarelor BASF, aduceau către aceștia soluții magice care să-i salveze pe viticultori de la cele mai cumplite boli precum MANA sau FĂINAREA.
În fiecare an aceste boli reduceau calitatea și cantitatea strugurilor pe care viticultorul îi îngrijea cu atâta drag, dar în fața cărora se simțea neputincios.
Formulele aduse purtau nume precum: Forum® Gold, Cabrio® Top, Cantus® sau Vivando®.
La începutul fiecărui an, echipa a hotărât să dea o petrecere și să premieze viticultorii pentru licoarea magică obținută din struguri așa că, dădură sfoară în cele 4 colțuri ale țării despre concurs și premii.
Primii la concurs au fost moldovenii.
Cunoscători de seama ai licorii bahice au ales 9 vinuri finaliste, câte 3 la fiecare categorie (albe, rose, roșii).
Și am încăleacat pe-o șa și v-am zis povestea așa cum mi-a zis-o și mie Robert Băicoianu, iar dacă nu ma credeți pe cuvânt, sunteți doar la un click distanță de această poveste.
Stacks Image 51837
Este perioada de recoltat, iar lucrările în agricultură nu se opresc aici. După recotare sunt necesare câteva lucrări de păstrare și îmbunătațire a solului. Echipa Naturevo vă aduce în atenție Calciprill, un produs cu o granulație foarte fină, menită să reducă acciditatea solului.
Stacks Image 50405
Anul acesta, vedeta câmpurilor este grâul pentru producția pe care a dat-o. Pentru campania viitoare vine momentul în care să alegeți soiurile, hibrizii și tehnologiile de protecție a plantelor. Vă propunem soluțiile Nufarm pentru protecția grâului, patru produse promițătoare.
Stacks Image 46761
Cât de ușor sau cât de greu este să vinzi un tractor sau o combină astăzi în România?
Care este piața de tractoare noi preconizată pentru acest an?
Dar cea second-hand?
Acestea și multe altele în interviul realizat cu dl Radu Luigi - director vânzări și marketing - Claas România.
Stacks Image 46526
La 6 luni de la semnarea parteneriatului de distribuție exclusivă a produselor New Holland Agriculture, AgroConcept anunță progrese importante în îndeplinirea obiectivului de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători din industria agricolă locală. Astfel, compania a pus bazele unei echipe profesioniste de consultanți de vânzări și asistență post-vânzare și a deschis șase puncte regionale de vânzare și service deja operaționale în Călărași, Giurgiu, Timișoara, Craiova, Constanța și sediul central inaugurat în Șindrilița.
Stacks Image 46291
Luna aprilie a anului 2016 a fost una prolifică pentru distribuitorul exclusiv al mărcii Deutz-Fahr, NHR Agropartners. Aceasta pentru că NHR Agropartners a inaugurat două sedii noi: la Roșiori pentru zona de sud și la Carei, pentru nord-vestul țării. Vă prezentăm deschiderea oficială a filialei de la Roșiori, eveniment ce arată încă o dată, prin numărul mare de participanți, încrederea pe care o au fermierii în serviciile companiei.
Stacks Image 46056
Porumbul face parte din rotația culturilor la majoritatea fermierilor din România. Acesta este motivul pentru care găsim semințele de porumb în portofoliul multor companii de semințe. Dar când acesta apare în portofoliul companiilor de produse pentru sănătatea și hrănirea plantelor devine mai interesant. Pornind de la acest lucru vă prezentăm porumbul companiei Naturevo, din grupa de maturitate 260. Beneficiile acestuia sunt explicate de directorul tehnic Florin Lazăr.
Stacks Image 70776
În data de 12 noiembrie, BASF a lansat la Hotel Internațional Sinaia un nou fungicid inovator pentru combaterea făinării la vița de vie. Evenimentul de lansare al produsului a anunțat descoperirea unui nou element primordial, Vivando®. Alături de aer, apă, pământ și foc, Vivando® devine esențial în dezvoltarea armonioasă a culturii de viță-de-vie. Cu ajutorul acestui produs, tehnologia vine în sprijinul naturii, astfel încât viticultorii să poată asigura cele mai bune condiții pentru obținerea unei recolte de calitate.
În cadrul evenimentului, fermierii vor participa la dezbateri, subiectele abordate fiind principalele probleme privind combaterea bolilor viței-de-vie, soluții BASF împotriva făinării și rezultatele utilizării Vivando® pe loturi demonstrative din Ungaria.
Stacks Image 20858
Noutățile se află de la Euroferma, un nou sediu IPSO s-a deschis la Sânandrei, județul Timiș, iar noi am realizat un interviu cu Dl. Arnaud van Strien.
Cu o suprafață de 15.000 m.p., noul sediu include o magazie de piese de schimb, un atelier de service și un spațiu de 1000 m.p. de birouri, show-room piese de schimb, cantină.
Unul dintre serviciile speciale ale IPSO Agricultură din Timiș este comanda de piese de schimb în regim de urgență, cu un transport dedicat care îl leagă zilnic cu magazia centrală a John Deere de la Bruchsal, Germania.
Stacks Image 20561
Asociația producătorilor de semințe de porumb FNPSMS a decis să realizeze o campanie de promovare a semințelor certificate. Campania se desfășoară în tot spațiul Europei Centrale. Am realizat o actualizare a spotului pentru limba română.
Stacks Image 19978
Iarna agricultorii nu au liniște deoarece trebuie să participe la seminarii unde află noutăți din domeniul semințelor, pesticidelor și altor tehnologii. Astfel, mai bine de 200 de fermieri din județul Galați au participat, în data de14 ianuarie 2014, la evenimentul organizat de reprezentanții zonali ai renumitului producător de semințe Pioneer. În acest material aflați care este motivul prezentărilor în sala dar și programul dezbaterilor viitoare ale companiei, până la finalul sesiunii de iarnă.
Stacks Image 1063

Noua reclamă TV Euralis - Eroii rapiței se întorc

4 iulie 2012
Stacks Image 1064
Noua reclamă TV Euralis Semințe România.

Realizare: DS Design
Stacks Image 1065

Președintele Euralis, Christian Pees în România

10 iunie 2012
Stacks Image 1066
Euralis Semințe România s-a bucurat în perioada 4-5 iunie de prima vizită în România a Președintelui Cooperativei Euralis, Christian Pees. Acesta a rămas profund impresionat de potențialul agricol pe care îl are țara noastră și de posibilitățile de business ce pot fi dezvoltate aici în acest domeniu, chiar dacă multe lucruri rămân încă de rezolvat, și în special problema fărâmițării fondului funciar, problema irigațiilor și ameliorării solului și necesitatea asigurării unei finanțării competitive a fermierilor români.
Stacks Image 1067

Demonstrație New Holland: tractoarele T8 și T9

27 aprilie 2012
Stacks Image 1068
Demonstrația de forță a tractoarelor T8 și T9 a avut loc în localitatea Hustopece, din Republica Cehă. 2 tractoare, 11 zile, 11 țări și peste 500 fermieri. Dl Florin Neacșu - director general adjunct al NHR Agropartners, a condus echipa de peste 40 fermieri români prezenți la demonstrație. Vedeta a fost tractorul T9 de peste 500 cai putere, acesta fiind și "tractorul favorit" al lui Chris Voets - Business Marketing Manager pentru New Holland Agriculture, pe care l-am rugat să ne spună motivele sale.
Stacks Image 1069

Prima etapă a circuitului INTEGRA 2012

9 februarie 2012
Stacks Image 1070
La Bacău a fost inaugurată prima etapă a circuitului INTEGRA, pentru anul 2012.
În ciuda unor condiții meteorologice potrivnice, fermierii din județele Bacău, Neamț, Vaslui și Iași au avut ocazia de a "gusta" din surprizele pregătite de MAP: dobândă de 2% pentru utilaje agricole și avans de 5% pentru combine. Toate acestea sunt valabile până la data de 31 martie 2012.
Stacks Image 1071

Caussade Semences achiziționează societatea Sava SA din județul Teleorman

8 februarie 2012
Stacks Image 1072
Piața semințelor din România înregistrează o serie de modificări. Dintre cele mai recente modificări se numără achiziția grupului Sava de către Caussade Semences. Până la acest moment investiția este în valoare de 3 milioane de euro, dar va ajunge în doi ani la 8 milioane având în vedere investițiile care vor fi realizate. Scopul acestei investiții este de a asigura fermierilor români și din țările învecinate, genetica Caussade.
Stacks Image 1073

MAP: Invitație la INTEGRA 2012

31 ianuarie 2012
Stacks Image 1074
După 3 ani de succes recunoscut, în acest an, circuitul INTEGRA 2012 începe la Bacău, ca urmare a dovezii interesului obținut în anul 2011. Domnul Mauro Frola, director general MAP, vă invită pe 3, 4 și 5 februarie la noul Centru Expozițional din Bacău, și în etapa a doua pe 10, 11 și 12 februarie la Centrul Expozițional din Craiova, pentru a descoperi noile soluții de finanțare și ofertele avantajoase oferite de MAP.
Stacks Image 1075

Lansare Rapool

25 ianuarie 2012
Stacks Image 1076
Compania germană Rapool s-a hotărât să vină în România cu portofoliul său de semințe de rapiță. Ca partener pentru țara noastră a ales Saaten Union, o companie cu o experiență de 40 de ani în producerea de semințe.
Stacks Image 1077

BASF: Magie și profesionalism

21 ianuarie 2012
Stacks Image 1078
Campania de primăvară, de promovare a produselor companiei BASF a ajuns la Brăila pe 20 ianuarie. Sloganul acestei campanii "Poți încerca orice magie dar, pentru culturi sănătoase și bogate ai nevoie de profesionalism" poartă după el un spectacol multimedia și de magie.
Stacks Image 1079

Makhteshim Agan: Soluții împotriva rozătoarelor

20 ianuarie 2012
Stacks Image 1080
Anul 2012 va fi anul în care fermierii se vor confrunta cu atacuri repetate de rozătoare. La Brăila, unde a avut loc primul seminar de promovare a semințelor și produselor fitosanitare, compania Makhteshim Agan a prezentat Bromakol, o soluție eficientă împotriva rozătoarelor.
Stacks Image 1081

Agrimedia: Prezentare la "Zilele Caracalului"

20 ianuarie 2012
Stacks Image 1082
La data de 9 noiembrie 2011. în cadrul manifestărilor prilejuite de "Zilele Caracalului", Simona Munteanu, redactor șef Agrimedia, a susținut o prezentare a revistei pe care o conduce. Cu această ocazie a donat Bibliotecii "Virgil Carianopol" întreaga colecție de reviste, de la primul număr până în prezent.
Stacks Image 1083

Emisiunea Euroferma: Aniversare 5 ani

20 ianuarie 2012
Stacks Image 1084
Pe 20 octombrie 2011, emisiunea Euroferma a împlinit 5 ani de la prima difuzare. La aniversare, care a avut la Salonul Albastru din Complexul Agronomie, au participat reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, ai companiilor de profil și fermieri. Câțiva dintre aceștia și-au exprimat urările și în fața camerei de filmat.

Parteneri Media

Stacks Image 1085
Stacks Image 1086
Stacks Image 1087
Stacks Image 1088