Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Transmisie nouă pentru încărcătoare telescopice CLAAS SCORPION

blogEntryTopperÎncărcătoarele telescopice CLAAS din clasa de performanță inferioară și medie vor fi acționate în viitor de o transmisie cu două motoare extrem de eficientă. Transmisia familiară, extrem de compactă de la combinele de recoltat furaje JAGUAR promite o durată mare de viață, eficiență îmbunătățită a acționării și niveluri reduse de zgomot.

VARIPOWER 2 de la combinele de recoltat furaje JAGUAR
Transmisia VARIPOWER a modelelor SCORPION 741, 736, 635, 1033 și 732 a fost înlocuită cu transmisia VARIPOWER 2 cu două motoare, proiectată și produsă în exclusivitate pentru CLAAS. Transmisia integrată standard în aceste modele include două motoare hidrostatice în interiorul unei carcase compacte, care partajează un arbore și o placă ciclică comune și este utilizată cu succes de mai mulți ani la combinele de recoltat furaje JAGUAR CLAAS. Ambele motoare au un grad maxim de pivotare de 23 de grade, ambele unități de tracțiune fiind controlate de o unitate de distribuție comună.
La fel ca și până acum, operatorul poate selecta trei domenii de conducere, de la 0 la 15 km/h, de la 0 la 30 km/h și de la 0 la 40 km/h, printr-o simplă apăsare a unui buton. Viteza maximă de 40 km/h este disponibilă standard, dar există opțiunea de a o limita la 30 km/h sau 20 km/h, după cum este necesar. În fiecare caz, viteza maximă este atinsă la o turație redusă, pentru a asigura economia de carburant.
VARIPOWER 2 transferă către roți același cuplu ridicat ca transmisia VARIPOWER anterioară. Designul simplu și compact, care nu mai implică necesitatea angrenajelor de transfer, asigură un nivel ridicat de toleranță la uzură și o durată mare de viață. Noua caracteristică constă în faptul că uleiul pentru carcasă este extras continuu din carcasa transmisiei printr-un tub Venturi puternic, care reduce în mod semnificativ pierderile din timpul rotațiilor la deplasarea cu viteză mare. Acest lucru asigură o eficiență maximă și un consum redus de carburant chiar și în cazul deplasării rapide pe drum.
Modelele SCORPION 960, 756 și 746 vor continua să fie acționate de transmisiile de înaltă performanță VARIPOWER (746) și VARIPOWER PLUS (756, 960) cu pompă hidrostatică cu unghi larg și motor cu cilindree dublă.

Camere noi și alte caracteristici pentru toate modelele
Pentru toate modelele SCORPION sunt disponibile opțional două camere CLAAS de ultimă generație. Acestea pot fi montate în spate și pe brațul telescopic sau pe cadrul de cuplare și sunt amplasate într-un suport nou pentru protecție optimă. Imaginea este transferată pe un afișaj separat din cabină, care este comutat în mod automat la camera din spate în timpul deplasării în marșarier. Acest lucru sporește foarte mult siguranța și confortul pentru operator. Încălzirea integrată în carcasa camerei împiedică aburirea sau înghețarea lentilei în condiții de vreme rece sau umiditate.
Este disponibil un contor nou cu patru cifre, ușor accesibil cu joystick-ul, pentru contorizarea manuală a ciclurilor de încărcare. Alte caracteristici noi includ un girofar LED, semnalizatoare cu stingere automată și opțiuni suplimentare pentru anvelope. Partea din spate a vehiculului poate fi accesată acum fără unelte.

Linie de producție de ultimă generație la Telfs
Încărcătoarele telescopice SCORPION CLAAS sunt produse la fabrica Liebherr din Telfs, Austria. Datorită investițiilor continue în această fabrică, procesele de producție sunt adaptate cerințelor în creștere ale clienților și complexității tot mai mari a utilajelor. Prin extinderea liniei de asamblare și instalarea celui de-al doilea tunel de lumini a fost extinsă capacitatea, în special în cadrul sectorului de asigurare a calității. Încărcătoarele telescopice CLAAS sunt asamblate pe un singur nivel, fără a folosi motostivuitoare, în conformitate cu cele mai recente evoluții în materie de ergonomie. Un aspect deosebit este, de exemplu, dispozitivul de strunjire a șasiului, care oferă acces la 360° la înălțimea corpului pentru asamblarea axelor. În secțiunea de pre-asamblare a cabinei, fiecare funcție a cabinei personalizate este testată într-o instalație de testare de ultimă generație, utilizând un proces de testare automată. Rezultatul este un produs premium care îi poate cuceri chiar și pe cei mai critici clienți.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial și în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse: combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri peste 4,04 miliarde de euro în 2020.
Înapoi la știri


blog comments powered by Disqus