Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Premii acordate tinerelor talente de Fundaţia CLAAS

blogEntryTopperCa în fiecare an, Fundația CLAAS a acordat din nou premii pentru lucrări de diplomă remarcabile ale studenților în domeniile științelor agricole și ingineriei agricole. Cu toate acestea, spre deosebire de anul 2020, viitorii beneficiari ai bursei Helmut Claas au avut posibilitatea să-și prezinte din nou lucrările și să primească premiile personal. Invitații și alți câștigători de premii s-au alăturat ceremoniei online. Sylvia Looks, membră a comitetului executiv al Fundației CLAAS, a fost vizibil încântată de participarea din nou în persoană a câștigătorilor premiilor la ceremonia de premiere: „Acești studenți chiar au făcut o muncă excelentă în domeniile lor de specializare și lucrează cu valoare adăugată reală pentru agricultură și tehnologia agricolă; este minunat să-i întâlnești și să le oferi din nou premiile față în față.”

Primul care a avut loc a fost evenimentul cu participarea Cathrinei Claas-Mühlhäuser, care îi succede acum tatălui său în calitate de președinte al consiliului de administrație: „Sunt încântată să pot urma obiectivele, ideile și valorile tatălui meu prin acordarea burselor Helmut Claas, ajutând astfel la susținerea talentelor promițătoare, în plină dezvoltare”.
Fundația CLAAS a fost înființată în 1999 și de atunci a acordat în fiecare an burse Helmut Claas, premii bonus și premii internaționale. În total, cei 15 câștigători ai premiilor, din Germania, Ungaria, Marea Britanie, Olanda, Rusia, România, Slovacia și Polonia au primit peste 40.000 de euro în bani de la fundație.

Premiile individuale au fost acordate după cum urmează:

Burse:
Premiul întâi: Julius Willmaring de la Universitatea Osnabrück a ocupat locul întâi cu lucrarea sa privind optimizarea topologiei și analiza potențialului economic și funcțional pentru utilizarea imprimării 3D în producția de utilaje agricole. Aceasta înseamnă că va primi un sprijin financiar de 7.200 de euro.
Premiul doi: Fynn Lammers a câștigat premiul al doilea, în valoare de peste 6.000 de euro. Lucrarea sa a explorat noi metode de protecție chimică a culturilor prin tehnici de injecție. Acesta este absolvent al Universității Osnabrück.
Premiul trei: Marcell Szalai, student la Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta (Ungaria), a reușit să obțină locul al treilea, primind astfel un premiu de 4.800 de euro. A efectuat o examinare științifică a proiectării grapelor motorizate.
Premiul patru: Markus Stauder de la Universitatea din Hohenheim a ocupat locul patru cu lucrarea sa despre provocările pe care le prezintă culturile mixte, cu acordarea unei atenții deosebite diferitelor metode de semănat. A primit un premiu de 3.600 de euro.

Premii bonus:
Pe lângă bursele anuale, au fost acordate și cinci premii bonus, fiecare în valoare de 1.500 de euro.
La categoria „Inovație”, au fost acordate premii ca recunoaștere a lucrărilor Valeriei Lotz și Evei Wasserloos. Lotz și-a finalizat lucrarea despre potențialul tehnicii crowdsourcing în domeniul dezvoltării produselor alimentare la Universitatea de Științe Aplicate din Hamburg. Wasserloos, de la Universitatea Rhenish Friedrich Wilhelm din Bonn, s-a concentrat asupra parametrilor și caracteristicilor tehnologiei senzorilor din industria produselor lactate.
Premiul pentru categoria „Sănătate și siguranță în agricultură” a revenit lui Emily Jones, absolventă a Universității Harper Adams (Anglia). Aceasta a ales tema avansului înregistrat în siguranța fermelor.
Philip Francis Pinn a câștigat premiul la categoria „Validarea produsului”. Acesta a investigat noi configurații de gheare pentru unitățile de împrăștiat ale distribuitoarelor de gunoi de grajd cu scopul de a îmbunătăți distribuția. Pentru finalizarea lucrării sale a lucrat și la Universitatea Harper Adams (Anglia).
Sophia Levitskaja de la University College Roosevelt (Olanda) a câștigat, de asemenea, un premiu. A efectuat o examinare critică a controlului calității apei și a comparat rezultatele proceselor elaborate și scumpe cu cele ale abordărilor necostisitoare. Astfel, lucrarea ei a fost inclusă în categoria „Inovație în agricultură”.

Premii pentru studenți internaționali:
Premiile pentru studenți internaționali, în valoare de 2.000 de euro fiecare, au fost acordate studenților de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara (România), Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta (Ungaria), Wageningen University & Research (Olanda), Universitatea de Agricultură din Nitra (Slovacia), Universitatea Agronomică de Stat Kuban din Krasnodar (Rusia) și Universitatea de Științe ale Naturii din Poznan (Polonia).
443726: Beneficiarii bursei, cu certificatele primite, de la stânga la dreapta: Sylvia Looks (comitetul executiv al fundației CLAAS), Markus Stauder (premiul patru), Marcell Szalai (premiul trei), Fynn Lammers (premiul doi), Julius Willmaring (premiul întâi), Cathrina Claas-Mühlhäuser și Frank Klüsener (comitetul executiv al fundației CLAAS)
443727: Fynn Lammers (premiul doi) își prezintă publicului online lucrarea de diplomă cu privire la noile metode de protecție chimică a culturilor prin tehnici de injecție.
443728: Cathrina Claas-Mühlhäuser își împărtășește opiniile cu privire la susținerea talentelor emergente într-un interviu cu Frank Klüsener (comitetul executiv al Fundației CLAAS).

Despre Fundația CLAAS
Fundația lucrează cu un juriu internațional format din experți din domeniul științelor agricole și cooperează cu universități prestigioase din Germania și din străinătate. Capitalul fundației este de 10 milioane de euro. Pe lângă acordarea Bursei Helmut Claas, Fundația CLAAS sprijină proiecte internaționale de cercetare universitară și promovează inițiative școlare care inspiră elevii să îmbrățișeze științele naturale și ingineria.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus