Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministerul Agriculturii va facilita autorizarea produselor de protecţie a plantelor pentru utilizări minore

blogEntryTopperMinisterul Agriculturii va facilita autorizarea produselor de protecţie a plantelor pentru utilizări minore venind în sprijinul fermierilor români prin furnizarea de mijloace de gestionare a bolilor şi a dăunătorilor, prin aprobarea unor reglementări în acest sens.

"Pentru cei care utilizează produse de protecţie pentru producţia vegetală venim cu un sprijin. Ei ne-au reclamat de ceva vreme că utilizările minore nu sunt foarte bine reglementate la noi în ţară iar aceste produse de protecţie a plantelor au o valoare economică ridicată pentru fermieri, dar un interes economic scăzut pentru industria produselor fitosanitare. Practic s-a constatat, în ţara noastră, lipsa produselor fitosanitare autorizate pe piaţă pentru acest tip de culturi. Era următoarea situaţie stranie cel puţin: dacă un produs nu era înregistrat în România de către Autoritatea Naţională Fitosanitară, practic un cultivator/legumicultor nu putea să utilizeze legal acel produs dar, dacă acel produs era înregistrat într-o altă ţară europeană, acel produs putea să fie utilizat pentru plantele respective, iar produsele să fie comercializate în România", a menţionat Adrian Oros în cadrul unei conferinţe de presă.
Ministrul Agriculturii a precizat că nu exista un interes al firmelor care comercializau aceste produse să înregistreze produsele şi în România pentru că valoarea lor era foarte mică.
"Nu era un interes al firmelor care comercializează aceste produse să înregistreze produsele şi în România pentru că valoarea lor era foarte mică şi atunci, practic, prin acest ordin facilităm autorizarea produselor de protecţie a plantelor pentru utilizări minore venind în sprijinul fermierilor români prin furnizarea de mijloace de gestionare a bolilor şi a dăunătorilor pentru a produce şi a menţine o rezervă sigură şi stabilă a producţiei agricole. Sper că acest ordin pe care dânşii îl cer de ceva vreme să îi ajute şi să nu mai fie această discriminare între producătorii din România care nu aveau acces legal la aceste substanţe şi producătorii din altă parte care îşi comercializau produsele în România", a mai spus Adrian Oros.
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a susţinut marţi o conferinţă de presă, la sediul ministerului.
Temele au vizat rezultatele parţiale privind campania de recoltat la data de 3 august 2020 şi aprobarea unor noi reglementări fitosanitare pentru produsele vegetale.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus