Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Combinele de recoltat CLAAS obțin rezultate și în materie de design

blogEntryTopperNoua generație de combine de recoltat LEXION a obținut deja la începutul acestui an medalia de aur în cadrul premiilor iF 2020. Iar designerii CLAAS Alain Blind și Thomas Wagner au avut onoarea de a accepta trofeul. Acesta a sosit în Harsewinkel prin poștă, deoarece situația actuală privind pandemia a dus la anularea evenimentului de la palatul Friedrichstadt din Berlin.

Combina de recoltat a convins juriul premiilor pentru design de renume internațional de la secțiunea „Produse” prin combinația sa optimă de ergonomie și design. Modelul LEXION a câștigat prima poziție a podiumului mai ales datorită cabinei complet vitrate, care îi oferă operatorului o vizibilitate excepțională de jur împrejur, și buncărului de boabe de dimensiuni mari, care asigură un nivel sporit de productivitate. „LEXION este primul model de la CLAAS cu designul unic proiectat în formă de Y, care a primit o astfel de onoare”, a declarat Alain Blind, responsabilul pentru designul utilajelor CLAAS. „Acest design „Y” este integrat la toate utilajele noi auto-propulsate CLAAS și întruchipează dinamismul și puterea acestora”.
Echipa Corporate Industrial Design CLAAS a trimis pentru prima dată o aplicație pentru această categorie și nu a obținut un simplu premiu, ci chiar medalia de aur. Medalia de aur iF este un premiu special și suplimentar acordat produselor care impresionează juriul format din designeri și antreprenori de renume. Dintr-un total de 1.500 de câștigători, doar 75 au obținut medalia de aur. Prin urmare, premiul este un simbol al realizărilor și inovațiilor de design de excepție.
Premiul iF este un premiu pentru design renumit la nivel mondial, care este acordat anual unor produse industriale selectate încă din 1953. În acest an au intrat în concurs mai mult de 7.000 de aplicații din peste 50 de țări.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-gruppe.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de tehnologie agricolă la nivel global. Compania, cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piața europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Gama noastră de produse include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajați la nivel mondial și a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul fiscal 2019.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus