Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Pixxaro™ Super - Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultura de cereale păioase

pachet-pixxaro
Compania Corteva Agriscience este liderul detasat pe segmentul de erbicide la cereale paioase, cu o cota de piata de 33%.

Corteva are un portofoliu complet de erbicide, acoperind atat segmentul de toamna prin erbicidul Bizon™, cat si segmentul de primavara prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™, Cerlit™ Super.
In Romania, cerealele de toamna ocupa locul 2 ca suprafata, dupa cultura porumbului. Chiar si in anii foarte dificili din punct de vedere agricol, cum a fost anul agricol 2018/2019 (seceta extrema, cerealele au rasarit in iarna-primavara), productiile au fost relativ bune, si acest fapt a condus la cresterea suprafetei cu cereale paioase in sezonul agricol 2019/2020.
Daca buruienile graminee afecteaza doar o parte din suprafata agricola a tarii, buruienile dicotile anuale si perene afecteaza culturile de cereale paioase de pe intreg teritoriul Romaniei.
Cea mai utilizata practica in Romania este erbicidarea de primavara impotriva buruienilor dicotile anuale si perene, erbicidare care rezolva inclusiv palamida si volbura, buruieni care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamna.
Pachetul Pixxaro™ Super contine 1l Pixxaro (12 g/l halauxifen metil, 280 g/l fluroxipir, 12 g/l safener) si 80 g Frontal 75 GD (75% tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafata de 4 hectare in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene.
Substanta activa halauxifen metil, cunoscuta sub denumirea de brand Arylex™ active, este prima molecula care apartine noii clase Arylpicolinates.
Buruienile dicotiledonate anuale si perene combatute de pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai pagubitoare: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), loboda (Chenopodium album), fumarita (Fumaria officinalis), hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turita (Galium aparine), palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).
Din solutiile existente in piata, pachetul Pixxaro™ Super are eficacitatea cea mai ridicata pe turita (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare,.
Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigura solutie pentru combaterea macului din cultura de cereale paioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice (Papaver rhoeas).
Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de incredere solutie in combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) si palamida (Cirsium arvense).

Arylex™ active este substanta activa cu un mod foarte rapid de actiune, incepand de la temperaturi de 2-3 grade Celsius.
Are o flexibilitate foarte mare in aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) pana la faza de burduf a culturilor de cereale (BBCH 45).
Pe langa avantajele mentionate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat in conformitate cu recomandarile din eticheta si materialele de promovare, are o selectivitate foarte buna pentru cereale si nu afecteaza culturile ce urmeaza in asolament, chiar in conditii de seceta extrema si in situatiile in care s-au efectuat lucrari minime ale solului.

In concluzie, Pixxaro™ Super este inovatia cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura de cereale paioase, cu actiune foarte rapida, foarte selectiv pentru cultura de cereale, putandu-se aplica pana la faza de burduf, fara a crea probleme pentru culturile succesive.

Ion Mutafa - Category Marketing Manager Herbicides Corteva Agriscience

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus