Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

AFIR: 493 de tineri fermieri vor beneficia de fonduri europene de peste 20 de milioane de euro prin PNDR 2020

blogEntryTopperAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a selectat pentru finanţare un număr de 493 de proiecte, în valoare de 20,2 milioane de euro, depuse de tineri fermieri, informează instituţia printr-un comunicat remis vineri.

"Din totalul proiectelor depuse în sesiunea din acest an, au fost selectate pentru finanţare 493 de proiecte, în valoare totală de 20,2 milioane de euro. Selecţia proiectelor a fost făcută în funcţie de punctajul obţinut de fiecare proiect în parte şi de criteriile de departajare, în limita fondurilor disponibile", precizează AFIR.
Agenţia a primit online 778 de solicitări de finanţare în valoare totală de 31.870.000 de euro, depuse în sesiunea derulată la nivel naţional şi, pentru prima oară, în diaspora la nivelul întregii Uniuni Europene, în perioada 15 iulie - 15 octombrie 2020. Dintre acestea, 10 cereri de finanţare, însumând 410.000 de euro, au fost depuse de tinerii fermieri români care lucrează în străinătate (componenta diaspora).
Cele mai multe solicitări de finanţare, 200, au fost depuse de tinerii fermieri pentru investiţii în horticultură, valoarea lor fiind de 8,16 milioane de euro. De asemenea, AFIR a primit 146 de cereri de finanţare pentru culturi de câmp, cu o valoare de 5,94 milioane de euro.
Pentru culturi mixte, 138 de tineri fermieri au depus solicitări de finanţare în valoare de 5,63 milioane de euro. Totodată, o altă ramură agricolă care a prezentat interes este apicultura, pentru care s-au depus 97 de cereri de finanţare, în valoare de 3,88 milioane de euro.
Cu privire la investiţiile mixte, atât vegetal, cât şi zootehnic, AFIR a primit 81 de solicitări de finanţare, însumând 3,43 de milioane de euro.
Pentru creşterea bovinelor de lapte, 75 de tineri fermieri au depus proiecte, valoarea investiţiilor solicitate fiind de 3,12 milioane de euro. Alte 22 de cereri de finanţare s-au depus la AFIR pentru investiţii în ferme mixte de animale, cu o valoare de aproximativ 1 milion de euro. Pentru investiţii în creşterea ovinelor, caprinelor şi bovinelor de carne, 10 tineri fermieri au depus cereri de finanţare în valoare de aproximativ jumătate de milion de euro.
Fondurile nerambursabile pentru finanţarea proiectelor eligibile sunt asigurate prin submăsura 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri" din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus