Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Două medalii de argint Agritechnica pentru inovaţii CLAAS

blogEntryTopperComitetul Agritechnica pentru noi produse al DLG [Societatea Germană pentru Agricultură] a medaliat cu argint două inovații CLAAS. Integrarea Terranimo® în sistemul de asistență pentru operator CEMOS pentru tractoare și funcția CEMOS AUTO HEADER, care efectuează reglarea automată a hederelor CLAAS VARIO, sunt cele două inovații pe care juriul alcătuit din oameni de știință și fermieri le-a recunoscut prin acordarea premiilor.

Protecția solului integrată interactiv în terminalul tractorului
Prima medalie de argint este acordată sistemului de asistență pentru operator CEMOS pentru tractoare, care în viitor se va putea baza pe deceniile de cunoștințe de specialitate concentrate în aplicația Terranimo®, pentru a calcula riscul de compactare dăunătoare a solului fără a cauza creșterea volumului de lucru al operatorului. Un afișaj pe terminalul CEBIS informează operatorul dacă combinația curentă tractor-implement reprezintă un risc de compactare a solului în actualele condiții de sol predominante. Calculele necesare pentru aceasta se bazează pe datele privind starea utilajului și a solului, date care sunt obținute din sistemul de asistență CEMOS și sunt combinate cu Terranimo®, un model de simulare a compactării solului dezvoltat de Universitatea de Științe Aplicate din Berna (BFH-HAFL) în cooperare cu Institutul Agroscope de Cercetare din Reckenholz, Universitatea Aarhus din Danemarca și Universitatea Suedeză de Științe Agricole (SLU). Dacă operatorul răspunde la afișarea riscului de compactare pentru trei straturi de sol, modificând oricare dintre setări – cum ar fi presiunea în anvelope – pentru combinația respectivă tractor-implement, aceste informații sunt introduse direct în evaluarea curentă a riscului efectuată de funcţia Terranimo®. În acest mod, operatorul primește un feedback direct cu privire la efectul procesului de optimizare.

CEMOS AUTO HEADER reglează în mod automat hederele VARIO
Juriul a acordat a doua medalie de argint pentru extinderea mediului CEMOS la modelele LEXION și TRION, incluzând sistemul CEMOS AUTO HEADER. Până acum, atunci când erau efectuate operații de recoltare cu hederele VARIO, lungimea platformei hederului și atât poziția verticală, cât și cea orizontală a rabatorului trebuiau reglate manual de către operator pentru a obține un flux optim, uniform de material recoltat. Pentru a reduce volumul de lucru al operatorului și în acest domeniu, CLAAS a dezvoltat sistemul de asistență CEMOS AUTO HEADER care ajustează în mod automat aceste setări ale hederului în funcție de condițiile predominante de treierat. Datele furnizate de un senzor laser sunt utilizate pentru a controla setarea adâncimii rabatorului, în timp ce lungimea platformei hederului și poziția orizontală a rabatorului sunt controlate pe baza datelor de oscilație determinate de senzorul de înălțime de alimentare a materialului din carcasa sistemului de alimentare. Astfel, alimentarea uniformă cu material recoltat a combinei reduce sarcina tuturor ansamblurilor cheie, de la heder la carcasa sistemului de alimentare pentru etapa primară și cea secundară de separare, și în același timp îmbunătățește performanța lucrărilor de treierat și permite funcționarea susținută la capacitate maximă.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial și în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse: combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri peste 4,04 miliarde de euro în 2020.

Înapoi la știri



blog comments powered by Disqus