Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

APIA finalizează campania de informare derulată la nivel naţional timp de două luni

blogEntryTopperAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a încheiat miercuri seria sesiunilor de informare dedicate exclusiv beneficiarilor măsurilor delegate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) către APIA din PNDR 2020, cu o ultimă conferinţă organizată în regiunea de sud-vest a ţării, respectiv la Râmnicu Vâlcea (judeţul Vâlcea).

Potrivit unui comunicat al APIA, prin Campania de informare derulată la nivel regional, s-a urmărit eficientizarea implementării măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA şi creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate au fost Măsura 10 - Agromediu şi climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică, Măsura 13 - Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 - Plăţi în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 - Submăsura 8.1 - Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite, Măsura 15 - Submăsura 15.1 - Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

"Am ajuns astăzi la finalul campaniei de informare pe care am derulat-o timp de aproape două luni, în toate regiunile ţării, exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014 - 2020. A fost un adevărat tur de forţă, prin care ne-am propus să mergem în mijlocul fermierilor cu informaţii şi noutăţi despre măsurile delegate, prezentate la nivelul şi pe înţelesul fermierilor, astfel încât să reuşim o îmbunătăţire a accesării acestor forme de sprijin. La rândul lor, fermierii au venit către noi cu problemele cu care se confruntă în accesarea măsurilor delegate, cu diverse speţe pe care au avut nevoie de clarificări punctuale. Cred că această Campanie de informare a fost un câştig pentru toate părţile implicate; pe de-o parte noi am reuşit să cunoaştem mai amănunţit problemele cu care se confruntă fermierii, pe de altă parte fermierii au plecat acasă cu multe aspecte clarificate (...)", a declarat directorul general APIA, Adrian Pintea.

La conferinţa de la Râmnicu Vâlcea au participat fermieri din judeţele, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Teleorman şi Vâlcea.
Campania de informare a cuprins şapte sesiuni derulate la nivel regional cu ajutorul lectorilor proprii, în perioada 15 ianuarie - 26 februarie 2020.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus