Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Documentare automată facilă asigurată de CLAAS

blogEntryTopperCu ajutorul platformei sale TELEMATICS, CLAAS oferă, pe lângă o prezentare generală rapidă și în timp real a stării și setărilor utilajului și o soluție confortabilă pentru documentarea de încredere a activităților desfășurate pe câmp și a recoltării. Cu ajutorul documentării automate, datele utilajului și informațiile agronomice pot fi alocate în zone specifice într-un mod simplu și cu economie de timp. După ce perimetrul câmpului au fost stocat în TELEMATICS, sistemul va recunoaște automat câmpul pe care se află utilajul. Pe baza perimetrului câmpului și a traseelor înregistrate pentru fiecare activitate, platforma TELEMATICS efectuează apoi o documentare pentru câmpul respectiv, luând în calcul diverși parametri. Sistemul este complet automatizat, ceea ce înseamnă că nu există nicio activitate suplimentară pentru operator sau la birou.

Documentarea hărților pentru productivitate cu senzorul NIR
De asemenea, în combinație cu un CLAAS JAGUAR, pot fi evaluate pentru fiecare câmp cantitățile de material recoltat și valorile de măsurare ale senzorului NIR. Senzorul NIR, aprobat de Societatea Germană pentru Agricultură (DLG), oferă informații despre conținutul de substanță uscată, dar și despre constituenți, precum amidonul, proteina brută, fibrele brute, cenușa brută, grăsimea brută și conținutul de zahăr. De asemenea, platforma TELEMATICS generează hărți de productivitate clare și cu un grad de precizie ridicat datorită măsurătorilor efectuate de senzorul NIR, pentru analiza specifică. Datele și hărțile pot fi exportate și trimise în format ISOXML, dacă este necesar. În plus, poate fi documentată dozarea cantității de aditiv furajer, care este controlată pe baza măsurătorilor efectuate de senzorul NIR.

Transferul automat de date — chiar și de pe dispozitivele auxiliare
În prezent, platforma TELEMATICS poate fi conectată direct la multe dintre platformele software de management al fermei binecunoscute datorita noii interfețe CLAAS API. Ca urmare, perimetrele câmpurilor pot fi transferate automat pe platforma TELEMATICS, iar datele din documentarea automată sunt transferate direct către softul de management al fermei respective. Aceasta înseamnă că exportul și importul manual de date nu mai sunt necesare, ceea ce face munca considerabil mai ușoară și economisește timp.
Funcția TONI din cadrul platformei CLAAS TELEMATICS continuă să fie unică. De asemenea, interfața ISOBUS poate fi utilizată pentru documentarea datelor de pe dispozitivele auxiliare stocate, precum presele de balotat sau remorcile autoîncărcătoare sau, dacă este necesar, pentru exportul în format ISOXML.
Prin intermediul DataConnect, soluția premiată pentru platformă prezentată la Agritechnica 2019, în viitor va fi posibilă afișarea în TELEMATICS și a datelor flotelor mixte, cu utilaje conectate de la John Deere, Case IH, Steyr și New Holland.

TELEMATICS este o dotare standard pentru multe tractoare și combine de recoltat CLAAS, care pe lângă documentare, oferă asistență digitală dealerului prin intermediul service-ului la distanță (Remote Service), la cerere. Aceasta include transmiterea defecțiunilor către partenerul responsabil cu vânzările și de service CLAAS, care poate comanda și livra piesele de schimb potrivite conform diagnozei la distanță, economisind astfel timp. Un plan de întreținere proactiv este o componentă suplimentară a service-ului de la distanță pentru o întreținere sofisticată, rapidă și perfect programată, adaptată optim pentru client.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-gruppe.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de tehnologie agricolă la nivel global. Compania, cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piața europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Gama noastră de produse include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajați la nivel mondial și a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul fiscal 2019.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus