Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS: Tiranți pivotanți pentru a face față curbelor și întoarcerilor în timpul cosirii

blogEntryTopperCLAAS a dezvoltat în colaborare cu Hans Sauter GmbH un sistem de tiranți frontali cu pivotare hidraulică, pentru utilizare in combinații de cositori purtate în față si tractate in spate. Acesta reduce semnificativ sau chiar elimină în totalitate fâșia de iarbă rămasă necosită în curbe sau atunci când cosiți pe suprafețe înclinate. Eliminarea acestei probleme constituie o contribuție semnificativă pentru obținerea unor furaje de calitate mai mare, în special pentru tractoarele cu anvelope de dimensiuni mai mari și cu un ecartament mai lat.

Cositorile tractate, cu pivotare hidraulică, sunt deja comercializate de șapte ani. Aceste unități pot fi utilizate, printre alte funcții, pentru a reacționa la schimbarea lățimii de tăiere în curbe sau atunci când cosiți pe suprafețe înclinate. În mod similar, pot fi utilizați și stabilizatori pentru tiranții cu pivotare hidraulică, pentru adaptarea ușoară la curbe și suprafețe înclinate. În unele cazuri, însă, fâșia de iarbă lăsată în curbe de cositoarea purtată în față este parțial strivită de roțile tractorului, înainte de a fi cosită de cositorile tractate. Astfel, o parte din fâșie rămâne strivită și necosită, iar furajele includ o cantitate mai mare de murdărie.

Datorită noilor tiranți cu pivotare hidraulică, cositoarea purtată în față este pivotată activ spre interiorul curbelor. Acest lucru elimină complet fâșiile nedorite și suprapunerile, în funcție de unghiul de bracaj, și în același timp reduce riscul de a trece peste materialul adunat din față. În timpul cosirii pe suprafețe înclinate, decalajul poate fi compensat prin pivotarea tiranților inferiori.
Tiranții cu pivotare hidraulică pot fi integrați cu ușurință în suporturile tiranților inferiori standard, ceea ce permite, de asemenea, montarea ulterioară fără restricții majore de spațiu. Kit-ul nu necesită modificări structurale ale cositorii purtate în față, ceea ce înseamnă că atât cositorile noi, cât și cele mai vechi, de toate tipurile, sunt adecvate pentru a funcționa cu kitul de montare ulterioară. Kit-urile pentru tiranți sunt special montati în prealabil la cositoarea CLAAS și tractorul utilizat de Hans Sauter GmbH.
Gama de pivotare, în ambele părți, este de maxim 30 cm. Pentru a controla brațul pivotant este necesară o supapă hidraulică cu acțiune dublă. Tiranții cu pivotare hidraulică sunt securizați prin intermediul unui element de blocare pentru transportul pe șosea. Atunci când nu sunt utilizați, aceștia pot fi rabatați vertical și fixați la fel ca tiranții inferiori obișnuiți.
Cârligul de remorcare pivotant este disponibil în mod limitat pe parcursul anului 2020, iar în 2021 va fi complet disponibil. Rețeaua de dealeri CLAAS este responsabilă pentru comenzi și instalare.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piața europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referință de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat și al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informației de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajați la nivel mondial și a generat vânzări de 3,8 miliarde de euro în exercițiul financiar 2019.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus