Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

O singură platformă, opțiuni multiple: noul ecosistem digital CLAAS va fi lansat în 2024

blogEntryTopperConectivitate digitală perfectă, de la configuratorul de produse până la agricultura de precizie: CLAAS a combinat gestionarea digitală a utilajelor, planificarea serviciilor și gestionarea licențelor cu maparea productivității, hărțile de aplicare și documentația în cadrul unei singure platforme pe bază de cloud: noua platformă CLAAS connect. „Next step in farming” (Următorul pas în agricultură) se concentrează pe o conectivitate și mai bună, o utilizare și mai ușoară și o relație mai strânsă între client, dealer, producător și parteneri, bazată pe o comunicare mai eficientă.

Una pentru toate: conectivitate perfectă pentru gestionarea fără probleme a utilajelor și a fermei în cadrul unei singure platforme
De la consiliere în materie de achiziții până la contractul de cumpărare și livrarea utilajului, instrucțiunile digitale de operare, consilierea cu privire la lubrifianți și conexiunea la magazinul de piese CLAAS la agricultura de precizie, optimizarea flotei cu instrumente precum CEMOS Adviser pentru documentare, gestionarea licențelor și planificarea lucrărilor de întreținere: noua platformă CLAAS connect și licențele pentru Machine connect, Farm connect, Field connect și Fleet connect conectează fără probleme toate soluțiile digitale din universul produselor CLAAS, simplifică și accelerează multitudinea de sarcini de planificare și documentare și întărește legătura dintre fermier, dealer și producător. În timp ce împărtășește multe elemente și funcții cu eficiență dovedită ale generației actuale CLAAS Connect, noua versiune îmbunătățită oferă instrumente noi și funcții suplimentare. Aplicația Machine Connect (TELEMATICS) care este furnizată acum ca standard asigură deja o conexiune digitală perfectă între platformă și utilaj.
Together the next step in farming (Împreună, următorul pas în agricultură): CLAAS va dezvălui la Agritechnica 2023 noua platformă CLAAS connect, având la bază experiența de peste 25 de ani în tehnologia informației, conectivitate și utilaje inteligente.

Experiența acumulată în peste 25 de ani de agricultură digitală: gata pentru pasul următor
CLAAS are o experiență de peste 25 de ani în tehnologia informației digitale pentru agricultură, cu un accent special pe agricultura de precizie, documentare online și conectivitate. Etapele definitorii ale industriei includ înființarea AGROCOM în 1994 (cu software de gestionare a fermei din 1997), cartografierea productivității pentru LEXION din 1995, înființarea CLAAS E-Systems în Dissen și înființarea 365FarmNet în urmă cu zece ani, în 2013. Acum CLAAS contribuie cu experiența și expertiza sa în aceste domenii pentru următoarea generație CLAAS connect. Toate soluțiile vor fi combinate treptat într-o singură platformă, bazată pe cloud, cu accent pe simplitate și ușurință în utilizare:
• Toate informațiile în cadrul unei singure platforme, cu un singur ID CLAAS: gestionarea utilajelor și a flotei cu producători multipli, gestionarea licențelor, documentația și aplicațiile de agricultură de precizie combinate într-un singur loc, cu o interfață de utilizator standardizată.
• Conectivitate perfectă în toate domeniile de gestionare digitală a utilajelor, de la procesul de cotație și achiziție până la gestionarea datelor utilajului și planificarea lucrărilor de service, consiliere cu privire la lubrifianți, comandarea pieselor de schimb și alte funcții de asistență, cum ar fi manualele de utilizare digitale.
• Prezentare generală completă a tuturor licențelor pentru prima dată: semnale de corecție pentru direcția automată prin GPS PILOT, telemetrie, activări ISOBUS și multe altele.
• Integrare largă a funcțiilor agronomice, cum ar fi maparea productivității, gestionarea sarcinilor, hărțile potențialelor și aplicațiilor și documentarea.
• Acces la toate datele curente, oricând și oriunde: pe smartphone, tabletă și PC.

„Marele potențial al agriculturii viitorului constă în utilizarea tuturor posibilităților tehnice legate de procesul de producție agricolă. De multe ori valoarea adăugată nu mai constă în sistemul individual, ci în conectarea sistemelor între ele. Astfel, prin noua platformă CLAAS connect este asigurată continuitatea tuturor soluțiilor oferite de companie în interesul clientului”, explică Wolf-Christian von Wendorff, vicepreședinte senior al Digital Business. „Accentul dezvoltării în continuare a fost, prin urmare, o platformă comună care leagă toate portalurile, magazinele și funcțiile relevante prin intermediul unei interfețe simple, ușor de utilizat, în care este foarte ușor de navigat și este nevoie de un singur ID pentru a accesa toate zonele și informațiile. Noua platformă CLAAS connect îndeplinește aceste cerințe, păstrând în același timp funcțiile bine stabilite și bine utilizate ale platformei digitale existente.”
Noua platformă CLAAS connect va fi introdusă în toate regiunile de vânzare în care este disponibilă în prezent CLAAS connect. Va fi comercializată inițial în peste 30 de țări, inclusiv în afara UE, ca de exemplu în Ucraina, Australia, Noua Zeelandă și Argentina. Alte regiuni, inclusiv America de Nord și Asia, sunt în curs de pregătire. „Prin urmare, CLAAS connect va avea o acoperire globală. Tehnologia de bază permite furnizorilor și platformelor externe suplimentare să se conecteze la CLAAS connect prin Programul de parteneriat CLAAS”, adaugă Georg Larscheid, vicepreședinte al Digital Business. „Astfel, clienții CLAAS vor putea profita din plin de gestionarea digitală a utilajelor în cadrul CLAAS connect, fie exclusiv prin intermediul platformei noastre perfect conectate cu licențele corespunzătoare, fie prin sistemele conectate ale altor furnizori, care pot fi activate convenabil prin Connection Manager.”

Livrate complet conectate: utilaje și platformă cloud într-un singur ecosistem
În loc să trateze gestionarea utilajelor și a flotei digitale ca entități separate, noua platformă CLAAS connect le consideră pentru prima dată ca un întreg. Totul începe cu o recomandare și o ofertă pentru un nou utilaj CLAAS: în cazul în care clientul este deja înregistrat la CLAAS connect, poate accesa configuratorul CLAAS direct prin intermediul ID-ului CLAAS, își poate configura utilajul dorit și poate solicita o ofertă sau o demonstrație. Dealerul corespunzător pregătește apoi oferta sau oferă un utilaj pentru demonstrație. Dacă clientul face o achiziție, datele utilajului sunt încărcate în cadrul portalului CLAAS connect al clientului la livrare. Acest lucru oferă clientului acces direct la manualul de utilizare digital al utilajului său. De asemenea, poate afla de ce lubrifianți are nevoie utilajul, deoarece și aceste informații sunt furnizate automat. Cu ajutorul licenței pentru 5 ani Machine Connect furnizată împreună cu utilajul, intervalele de întreținere relevante sunt introduse automat în portal, oferind fermierilor și antreprenorilor o imagine de ansamblu clară asupra lucrărilor de întreținere viitoare și permițând reprezentanțelor CLAAS să planifice în avans programele și capacitățile. „CLAAS connect ne permite, de asemenea, să îmbunătățim comunicarea dintre reprezentanța locală CLAAS și client, folosind cea mai recentă tehnologie de comunicare”, explică Georg Larscheid.
Datele de performanță ale utilajului pot fi pregătite, analizate și documentate în CLAAS connect exact la fel ca înainte în TELEMATICS. Cu o licență Fleet connect, utilajele cu producători terți din flotele mixte pot fi conectate cu ușurință la CLAAS connect prin interfața DataConnect, permițând afișarea datelor precum locația, starea utilajului sau nivelurile curente de carburant și AdBlue. În plus, datele utilajului pot fi transferate companiilor partenere prin interfața punct de date.
CEMOS Advisor, extinderea platformei CEMOS, sistemul lider în materie de asistență și optimizare a proceselor pentru numeroase tractoare CLAAS, combine de recoltat și combine de recoltat furaje, este o componentă integrală. Datele de performanță și setările pentru toate utilajele CLAAS stocate în cadrul platformei pot fi vizualizate și comparate între ele, permițând efectuarea de ajustări pentru a maximiza performanța întregii flote.
În plus, prin gestionarea licențelor, clienții pot beneficia în orice moment de o imagine de ansamblu completă a acoperirii licenței și a duratei de execuție.

Agricultură de precizie și documentare: integrare ușoară prin intermediul licenței
Licențele suplimentare pentru Farm connect cu Field connect și Fleet connect oferă fermierilor și antreprenorilor numeroase opțiuni pentru aplicații agricole de precizie. În Field connect, fermierii pot accesa funcțiile necesare pentru a pregăti hărți de potențial și aplicații din date geografice, cum ar fi imagini din satelit sau analize de sol. Limitele câmpurilor și alte date principale pot fi importate cu ușurință sub formă de fișiere SHAPE sau ISO-XML. Hărțile de productivitate cu privire la diferite utilaje și producători pot fi, de asemenea, integrate cu ușurință.
Fleet Connect documentează automat datele sarcinilor specifice câmpului referitoare la productivitate, constituenți sau rata de aplicare, permițând urmărirea practic în timp real a stării și progresului sarcinilor planificate în prealabil pe smartphone, tabletă sau PC. De asemenea, este posibil să se creeze linii de referință și să se planifice trasee pe baza limitelor câmpului în Fleet Connect; alternativ, acest lucru se poate face pe terminalul CEMIS 1200 al utilajului, dacă este echipat cu acesta.
CLAAS connect conectează: de la gestionarea utilajelor și a flotei la Parts Doc și Parts Shop, gestionarea licențelor și planificarea lucrărilor de service la agricultura de precizie cu gestionarea sarcinilor, cartografierea productivității și hărți de aplicare.
Alte sisteme informatice de gestionare a fermei compatibile pot fi conectate la CLAAS connect prin Connection Manager. În plus, cu CLAAS connect va fi posibil în viitor schimbul de date între diferite ID-uri CLAAS utilizând Data Sharing. Acest lucru va simplifica planificarea sarcinilor, implementarea și documentarea, inclusiv facturarea pentru fermieri și antreprenori.
Mulți clienți CLAAS beneficiază deja de utilizarea platformei existente CLAAS connect pe computerele lor și ca aplicație pe smartphone sau tabletă. Clienții vor folosi noua platformă CLAAS Connect îmbunătățită semnificativ începând cu primăvara anului 2024, o lansare mai amplă fiind planificată pentru toamna 2024, inițial în Europa Centrală, de Vest și de Est, America de Nord și Australasia.

Noua platformă CLAAS connect pe scurt:
• CLAAS connect este o platformă bazată pe cloud care oferă acces la diferite funcții, de la gestionarea utilajelor până la agricultura de precizie.
• Un singur ID CLAAS pentru a accesa toate funcțiile și licențele.
• Pentru utilajele CLAAS noi sunt create automat la livrare și conectate la instrucțiunile digitale de operare relevante, Parts Doc și CLAAS Parts Shop, precum și consilierul în materie de lubrifiant și intervalele specifice de întreținere. Reprezentanța CLAAS relevantă oferă consiliere și este responsabilă pentru livrarea pieselor și întreținere.
• Licență de bază Machine Connect pentru fiecare utilaj CLAAS: noile utilaje CLAAS sunt oferite cu licență de telemetrie activată pentru 5 ani și întreținere de la distanță.
• Licență de bază Farm Connect pentru agricultura de precizie și gestionarea digitală a fermei la nivel de bază: gestionare online a sarcinilor cu rapoarte privind starea, vizualizarea hărții, pozițiile și starea utilajului cu transfer ușor de date online. Licențe suplimentare Fleet connect și Farm connect:
o Fleet Connect: documentare automată, specifică câmpului, la nivelul întregii flote, cu date despre utilaje și procese, plus mesaje de alertă specifice utilajului.
o Field Connect: bibliotecă digitală și banc de lucru pentru hărți privind productivitatea interpolate, de înaltă rezoluție, date geografice cu imagini prin satelit și hărți de sol, precum și opțiunea de a genera hărți de potențial și de productivitate bazate pe monitorizarea vegetației pentru planificarea aplicațiilor cu rate variabile. Include planificarea rutelor și crearea de linii de referință.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania, cu sediul central în Harsewinkel, Westphalia, este liderul mondial pe piața combinelor de recoltat furaje. CLAAS domină piața europeană și în cadrul unui alt segment de bază – combinele de recoltat – și este un nume de referinţă de top la nivel mondial în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 12.000 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri de 4,9 miliarde de euro în anul 2022.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus