Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Design inovator și vizibilitate mai bună: șase încărcătoare frontale noi FL C CLAAS pentru modelele ELIOS, AXOS și ARION

blogEntryTopperCLAAS lansează o nouă generație de încărcătoare frontale extrem de inovatoare, cu caracteristici de confort și performanță semnificativ îmbunătățite, pentru a înlocui seria FL C anterioară cu un tirant cu auto-nivelare mecanic integrat. Noile modele vor fi dezvăluite la Agritechnica.

Cele șase modele noi, de la FL 40 C la FL 140, au o capacitate de ridicare de la 940 la 2.490 kg (măsurată la 80 cm în fața punctului de pivotare a cupei) și o forță de rupere de la 1.820 la 3.120 kg. Înălțimea maximă de ridicare la punctul de pivotare a cupei variază de la 3,50 la 4,50 m.
Noile încărcătoare frontale din seria FL C transformă modelele ELIOS, AXOS și ARION în utilaje de încărcare și mai productive.
Primul lucru pe care îl observați este noul design inovator în trei secțiuni, care completează perfect designul tractoarelor CLAAS. Brațul cu unghi dublu deplasează în jos mecanismul punctului de pivotare al paralelogramului cu mai mult de 20 de centimetri. Acest lucru oferă operatorului o vizibilitate și mai bună asupra cadrului și implementului, mai ales deoarece traversa frontală a fost coborâtă cu 10 cm.
Noul design prezintă robustețea obișnuită și calitatea de fabricație care reprezintă o caracteristică distinctivă a încărcătoarelor frontale CLAAS. De asemenea, brațul este proiectat pentru cele mai solicitante sarcini, toate furtunurile hidraulice fiind integrate în cadrul pentru protecție.
Designul cu trei secțiuni al brațului îmbunătățește vizibilitatea asupra implementelor și a zonei frontale de încărcare. Funcția de revenire automată a cupei este disponibilă la cerere.

Funcțiile de confort cu eficiență dovedită au fost păstrate
Sistemul familiar de cuplare FITLOCK de la încărcătoarele frontale FL și FL C a fost păstrat: mecanismul de blocare este complet automat și în întregime mecanic. Pentru a debloca, pur și simplu eliberați o mică manetă de pe braț. Cu sistemul multicuplă MACH, toate liniile hidraulice și electrice pot fi conectate la tractor într-o clipă, fără a fi nevoie de conexiuni suplimentare. Acest sistem face ca sarcina de atașare a încărcătorului frontal să fie rapidă și sigură.
Cu sistemul opțional hidraulic FASTLOCK, implementele pot fi blocate prin simpla apăsare a unui buton din confortul cabinei, pe lângă blocarea mecanică automată. Ce de-a treia și a patra funcție pot fi conectate prin intermediul sistemului multicuplă MACH 2, care are cuplaje fără scurgeri, cu etanșare plată. La cerere, este disponibilă o funcție de reducere a presiunii pentru a treia funcție.
Funcția de revenire automată a cupei readuce automat cupa în poziția orizontală de încărcare, sporind confortul operatorului și productivitatea de încărcare.
Luminile de lucru LED opționale luminează perfect zona de încărcare în condiții de întuneric. Noul design și caracteristicile transformă modelele ELIOS, AXOS și ARION în utilaje de încărcare și mai productive.

Prezentarea pe scurt a avantajelor noilor încărcătoare frontale CLAAS FL C:
• Design nou și inovator cu trei secțiuni
• Vedere îmbunătățită a implementelor și a zonei din fața tractorului
• Gamă de șase modele cu capacități de ridicare cuprinse între 940 și 2.490 kg pentru modelele ELIOS, AXOS și ARION
• Braț extrem de robust și durabil pentru cele mai solicitante utilizări
• Tirant cu auto-nivelare mecanică integrat
• Sistem FITLOCK pentru implemente: automat, mecanic, sigur și rapid
• Sistem multicuplă FASTLOCK pentru sisteme hidraulice și electrice
• Cuple MACH 2 cu conexiuni cu etanșare plată pentru a 3-a și a 4-a funcție
• Manetă de eliberare a presiunii pentru a treia funcție
• Opțional, revenirea automată a cupei

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania, cu sediul central în Harsewinkel, Westphalia, este liderul mondial pe piața combinelor de recoltat furaje. CLAAS domină piața europeană și în cadrul unui alt segment de bază – combinele de recoltat – și este un nume de referinţă de top la nivel mondial în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 12.100 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri de 4,9 miliarde de euro în anul 2022.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus