Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Ministrul Agriculturii: Suntem interesaţi de transferul de tehnologie americană de irigaţii

blogEntryTopperMinisterul Agriculturii este interesat de transferul de tehnologie pentru dezvoltarea infrastructurii de irigaţii de la parteneri americani, i-a transmis, joi, ministrul de resort, Adrian Oros, noului ataşat regional al SUA pentru România pe probleme de agricultură, Alicia Hernandez, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

În cadrul întâlnirii cu reprezentantul Guvernului american, ministrul Agriculturii a arătat că MADR are priorităţi care se doresc a fi continuate alături de parteneri americani cu privire la strategia de gestionare a apei, iar în acest sens este apreciată oportunitatea transferului de tehnologii de nivel înalt pentru dezvoltarea infrastructurii de irigaţii din România, se menţionează în comunicatul Ministerului Agriculturii.
Noul ataşat regional al SUA pentru Romania pe probleme de agricultură i-a fost prezentat ministrului Agriculturii de către însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz.
Ministrul Agriculturii le-a transmis reprezentanţilor Guvernului american interesul României de a colabora cu SUA în domeniile strategiei de gestionare a apei, managementului riscurilor, protejării zonelor cu constrângeri naturale, învăţământului agricol, cercetării în domeniul agriculturii cu privire la schimbările climatice.
Adrian Oros a precizat că Ministerul Agriculturii susţine misiunea de inovare agricolă pentru climă "AIM for Climate", iniţiativă a SUA şi a Emiratelor Arabe Unite.
Proiectul "AIM for Climate" are ca scop stimularea inovării, cercetării şi dezvoltării în agricultură în contextul schimbărilor climatice (AIM4C) şi se înscrie în cadrul politicilor şi măsurilor adoptate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în domeniul schimbărilor climatice, având în vedere că România prezintă un risc considerabil faţă de schimbările climatice, iar agricultura este foarte vulnerabilă la impactul acestora, în condiţiile în care riscurile asociate nu sunt egal distribuite, se menţionează în comunicatul MADR.
Delegaţia SUA prezentă la discuţiile cu ministrul Agriculturii s-a arătat interesată de poziţia României cu privire la Green Deal şi la strategiile "Biodiversitate" şi "De la fermă la furculiţă".
Ministrul Agriculturii a făcut o scurtă prezentare a stadiului elaborării Planului Naţional Strategic, precum şi a măsurilor de sprijin al investiţiilor în agricultură şi dezvoltare rurală pentru perioada de tranziţie 2021-2022.
De asemenea, Adrian Oros a subliniat că Ministerul Agriculturii lucrează împreună cu asociaţiile reprezentative la definitivarea ecoschemelor, care condiţionează efectuarea a aproape 25% din plăţile directe din Pilonul I, astfel încât aceste eco-scheme să fie accesate de toţi fermierii, ele fiind obligatorii pentru ţările membre UE, dar voluntare pentru fermieri, se precizează în comunicatul MADR.
Ministrul Agriculturii a făcut referire şi la colaborarea excelentă între universităţile din România şi cele din SUA în domeniul agricol.
Oficialii SUA au relevat şi rezultatele bune obţinute de fermierii români în acest an, iar Adrian Oros a transmis că Guvernul României va continua reformele în agricultură şi în industria alimentară.
La finalul întâlnirii, reprezentanţii delegaţiilor celor două părţi şi-au reafirmat interesul pentru continuarea colaborării în domeniul agricol în beneficiul fermierilor din România şi SUA.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus