Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Noile greble de adunat cu patru rotori CLAAS, cu lățimi de lucru de 9,30 - 15,00 m

blogEntryTopperCLAAS a lansat ultima generație de greble de adunat cu patru rotori alcătuită din patru modele complet reproiectate. Caracteristicile distinctive ale acestei game noi includ o înălțime de transport redusă, urmărirea excelentă a conturului solului de către rotori și ușurința de manevrare.

CLAAS este un furnizor lider în materie de greble de adunat rotative. Portofoliul reînnoit include acum greblele de adunat cu patru rotori nou actualizate. Reproiectate în ansamblu, modelele oferă numeroase caracteristici inovatoare și funcții unice pentru a ușura viața utilizatorilor și pentru a garanta o calitate superioară a furajelor, combinată cu o capacitate mare de lucru.

Cadre principale robuste, linii direcționate intern și brațe telescopice brevetate
Coloana vertebrală a noilor modele LINER este cadrul principal inovator, fabricat din oțel de înaltă rezistență, cu o geometrie asemănătoare cu cea a unei macarale telescopice. Secțiunea transversală enormă, combinată cu profilul trapezoidal, absoarbe uniform forțele pentru a garanta o stabilitate de excepție, dovadă fiind testele de rezistență extinse efectuate pe platforma de testare și pe teren. Blocul de control, modulul electronic și supapele hidraulice sunt amplasate în interiorul șasiului, unde sunt bine protejate.
Spre deosebire de modelele anterioare, brațele telescopice sunt extinse și retrase prin intermediul unui sistem brevetat în trei etape, care include un profil C și șine de glisare, permițând reglarea foarte rapidă a lățimii de lucru. La modelele BUSINESS brațele pot fi retrase individual, iar la modelele TREND câte două. Toate modelele au gardă la sol generoasă și o înălțime de ridicare mare datorită tiranților superiori/ridicați.
Lățimile de lucru pot fi reglate la 3,40 - 4,90 m în funcție de model, cu lățimi de lucru pentru întreaga serie între 9,30 și 15 m. Lățimile brazdelor pot fi reglate în intervalele 1,30 – 2,20 m (LINER 4700), 1,40 – 2,40 m (LINER 4800) și 1,40 – 2,50 m (LINER 4900). La modelele BUSINESS, lățimea brazdei poate fi reglată hidraulic cu ajutorul ISOBUS și pot fi stocate în cadrul terminalului mai multe lățimi ale brazdei, pentru confort optim. La modelele TREND, lățimea brazdei poate fi reglată în poziția de transport fără unelte, folosind o pârghie cu arc și o matrice cu orificii.
Toți cei patru rotori sunt acționați mecanic, și astfel eficient și direct, prin intermediul prizei de putere. Acest lucru sporește forța de greblare cu până la 50% în comparație cu acționările hidraulice. Toți rotorii sunt echipați cu cuplaje individuale cu fricțiune pentru a proteja împotriva supraîncărcării - răspund mai ușor decât cuplajele cu came și permit continuarea fără oprire a lucrului, chiar și în timpul vârfurilor de sarcină. Turația arborelui de la nivelul celor două cutii de viteze Y de pe cadrul principal a fost redusă de la 540 la 350 rpm pentru a proteja trenul de rulare. Roata liberă a arborelui de transmisie este poziționată direct în interiorul cutiei de viteze Y, permițând rotorilor să se rotească liber în poziția de transport.

Carcasă a acționării rotorului cu profil al camei de lungă durată
Diametrul rotorului, numărul de gheare și viteza rotorului sunt identice pentru rotorii din față și cei din spate. Acest lucru permite o interacțiune optimă între rotorii din față, cu greblare largă, și rotorii din spate, care gestionează un volum mai mare de furaje, pentru a asigura un randament maxim și o depunere uniformă a materialului. Modelul LINER 4700 are rotori cu diametrul de 3,30 m, iar modelul LINER 4800 are rotori cu un diametru de 3,50 m. Modelul LINER 4900 are rotori cu diametrul de 3,80 m și 14 brațe cu gheare, cu două mai mult decât modelele mai mici. Cu un diametru de 57 mm, rulmenții brațelor cu gheare sunt proiectați, de asemenea, pentru sarcini maxime. Ansamblurile de antrenare a rotorului Profi, lubrifiate continuu, sunt etanșate ermetic și au un profil al camei rezistent, din fontă ductilă. Rulmenții pentru came de mari dimensiuni rulează uniform într-o baie de ulei, practic fără frecare.

Suspensie cardanică nouă pentru o urmărire de excepție a conturului solului
Toți cei patru rotori ai noilor greble de adunat cu patru rotori LINER sunt echipați cu un sistem de suspensie cardanică plutitoare reproiectat, care le oferă posibilitatea de a se mișca tridimensional, cu grad maxim de libertate, în timp ce sunt trași pe câmp. Sistemul patentat de ghidare a rotorului GRASS CARE cu două arcuri asigură o mișcare de rotație lină chiar și la viteze mari de deplasare. Datorită celor două sisteme combinate, doar 20 la sută din greutate este aplicată pe roțile din față ale rotorului, permițând o urmărire optimă a conturului solului de către rotori. Când sunt coborâte brațele rotorului, mai întâi ating solul roțile din spate ale rotorului, producând un „efect jet” care previne intrarea în pământ a ghearelor și deteriorarea pășunii. Atât pentru versiunea BUSINESS cât și pentru TREND, rotorii din față și cei din spate pot fi ridicați și coborâți în succesiune, prin control secvențial. Modelele BUSINESS sunt prevăzute și cu o funcție de ridicare individuală a rotorilor, ce poate fi programată.

Toți cei patru rotori sunt echipați standard cu un șasiu cu patru roți. Roțile sunt poziționate aproape de cercul de rotație a ghearelor pentru a asigura o ghidare lină a rotorului și urmărirea optimă a conturului solului. Cele două roți spate ale șasiului tuturor rotorilor se pot roti liber. Toți cei patru rotori pot fi echipați opțional cu un șasiu cu șase roți. Cu această opțiune, roțile din spate ale rotorului sunt înlocuite cu axe oscilante. Pentru a oferi o protecție optimă a pajiștii, sunt disponibile opțional anvelope late pentru șasiul rotorului, pentru o ghidare extrem de precisă a rotorului. Designul nou al șasiului, împreună cu suspensia cardanică cu o mișcare de rotație amplă, tridimensională, asigură o urmărire de excepție a conturului solului, chiar și pe un teren ușor neuniform. Acest lucru oferă o performanță optimă a greblării, cu contaminare minimă a furajelor. Înălțimea de greblare poate fi citită cu ușurință pe scala de pe arborele central al rotorului și reglată rapid cu ajutorul unui mâner tip manivelă de pe rotori. Pentru modelele BUSINESS este disponibilă opțional reglarea hidraulică din cabină a înălțimii greblei pentru toți cei patru rotori, cu până la patru înălțimi de depozitare a greblei.
Brațele cu gheare sunt fixate ferm pe arborele cu 20 de caneluri, fără joc și securizate cu un suport PROFIX. Montarea și demontarea brațelor cu gheare este rapidă și foarte simplă, iar în caz de coliziune acestea pot fi înlocuite rapid, în timp ce punctul de îndoire integrat predefinit oferă o protecție optimă pentru carcasa rotorului. Ghearele duble elicoidale sunt montate pe brațul cu gheare și fixate cu un șurub pentru a reduce riscul de rupere. În cazul unei ruperi, dispozitivul de reținere împiedică proiectarea ghearelor. Pe fiecare braț cu gheare sunt fixate patru gheare duble cu o grosime de 9,5 mm. Ghearele duble în unghi pentru furaje sunt îndoite la un unghi de 10 grade, pentru a crea un capăt spate cu lungimea de 10 mm, ceea ce ajută la ridicarea recoltei de pe sol. Acest design asigură o greblare ușoară și eficientă și formarea optimă a brazdei.

Compacte pe drum
Brațele telescopice sunt retrase complet și pliate la 90 de grade față de cadrul principal pentru deplasarea pe șosea. După ce cadrul principal a fost coborât hidraulic, este atinsă înălțimea de transport de 4,0 m, fără a fi nevoie să demontați brațele cu gheare. Acest lucru reduce durata de configurare, deoarece utilajul poate fi pliat în poziția de transport și depliat în poziția de lucru în câteva secunde, fără a fi nevoie să coborâți din tractor. Suspensia rotorului frontal se blochează automat în poziția de transport pentru o deplasare lină pe șosea. Brațele telescopice au un sistem de blocare automată pentru transport, care se deblochează hidraulic pentru modelele BUSINESS. Anvelopele de dimensiuni mari ale cadrului principal, cu diametre de până la 1240 mm, asigură deplasarea în siguranță pe șosele și drumuri din câmp cu viteze de până la 40 km/h și întoarceri care nu afectează solul la capăt de rând. În plus, chiar și cu anvelopele 800/35 R22.5 (cele mai mari anvelope pentru cadrul principal existente pe piață), lățimea de transport a noilor greble de adunat cu patru rotori LINER rămâne sub 3,0 m
Noul cârlig de remorcare cu prindere în 2 puncte, cu un unghi maxim de rotire de 80 de grade, permite efectuarea unor manevre strânse de virare. Brațele de iluminare din spate se pliază spre interior pentru a permite efectuarea de ajustări sau pentru gestionarea intrărilor înguste pe teren, iar luminile sunt resetate automat după trecerea de un obstacol.

Funcții de operare îmbunătățite pentru modelele BUSINESS
Modelele TREND sunt operate în mod convențional și direct prin intermediul supapelor hidraulice ale tractorului sau, opțional, prin controlul PLUS de pe unitatea de control CEMIS 10, utilizând șase taste iluminate pentru operația de preselectare. Împreună cu gestionarea secvențială a tractorului și supapele electrohidraulice, acest lucru permite automatizarea funcțiilor, folosind inteligența tractorului.
Modelul LINER 4800 BUSINESS și modelul cel mai performant al gamei, LINER 4900 BUSINESS echipat standard cu hidraulică cu senzor pentru încărcătură, pot fi operate opțional cu ajutorul terminalului universal ISOBUS sau al terminalului ISOBUS al tractorului, al terminalului CEMIS 700 ISOBUS sau al noului CEMIS 100. În cazul CEMIS 100, operatorul are la dispoziție zece taste iluminate și un afișaj alb-negru pentru controlul funcțiilor individuale și pentru monitorizare. Modelele BUSINESS sunt prevăzute cu un șurub cu cap striat pe blocul hidraulic, pentru a deschide sau închide circuitul hidraulic.

Un suport semiautomat și un suport de depozitare cu racorduri cu furtunuri hidraulice codificate prin culoare simplifică montarea și demontarea noilor greble de adunat cu patru rotori LINER.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial și în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse: combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri peste 4,04 miliarde de euro în 2020.
Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus