Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

blogEntryTopperCorteva Agriscience a anunțat azi că a primit înregistrarea europeană a primului produs din gama de produse Inatreq™ active.

Fungicidul Questar™ cu Inatreq™ active, aprobat pentru comercializare în Franța, este un fungicid inovator, de origine naturală, care oferă un control curativ și eradicativ pentru toate tulpinile de Septoria, oferind astfel o strategie de combatere pe termen lung pentru fermierii europeni.

Produsul va fi disponibil la vânzare în Franța începând cu finalul anului 2020, pentru anul agricol 2021.
Următoarele omologari a produselor be baza de Inatreq, vor avea loc anul viitor, si vor oferi fermierilor care cultivă cereale noi soluții pentru controlul bolilor în Regatul Unit al Marii Britanii, Danemarca și ulterior, pe toate piețele europene importante.

“Această soluție inovatoare pentru controlul si combaterea Septoriozei, cea mai păgubitoare boală care afectează cultura de grâu va raspunde cerintelor fermierilor in Romania,” a afirmat Jean Ionescu-Country Leader România și Moldova. Rezultat al muncii asidue a cercetătorilor Corteva Agriscience, acest nou fungicid va răspunde provocărilor unui management durabil și va satisface dorința fermierilor pentru produse inovative care să asigure protecția și siguranța culturilor.
Inatreq prezintă performanțe biologice excepționale, oferă fermierilor un nou instrument care să ajute la gestionarea bolilor deoarece nu prezintă rezistență încrucișată la fungicidele chimice deja existente pentru combaterea bolilor din culturile de cereale. De asemenea, fermieri vor beneficia și de flexibilitatea în aplicare a produsului, precum și de performanțele sale consistente și de spectrul larg de acțiune.
“Inatreq reprezintă cea mai recentă soluție, rezultat al inovațiilor tehnologice dezvoltate de compania noastră,” a spus Susanne Wasson, Președinte Platforma Crop Protection, Corteva Agriscience.“ Suntem încântați și vom continua să ne dezvoltăm portofoliul cu produse naturale. Datorită originii naturale a produsului Inatreq, îndeplinim cerințele consumatorilor europeni pentru produse mai durabile. ”1
Substanța activă Inatreq protejează de asemenea și plantațiile de bananieri de boala numita Black Sigatoka. Câteva țări, printre care Belize, Columbia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Coasta de Fildeș și Panama, au omologat fungicidul Kyventiq™ pe baza de Inatreq™ active, pentru utilizarea in culturile de bananieri.

Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.
Inatreq™ active (fenpicoxamid) nu este înregistrat pentru vânzare sau utilizare în toate țările. Nu este permisă nicio ofertă de vănzare sau utilizare a acestui podus înainte de eliberarea înregistrărilor necesare la nivel de țară.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus