Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS își sporește rentabilitatea și asigură creșterea veniturilor

claas-rentabilitate
Dezvoltare constantă pe piețele utilajelor agricole în ciuda secetei din anumite zone

• Veniturile din vânzări au crescut cu 3,4%, atingând un nou record de 3,88 miliarde de euro
• Profitul brut a crescut semnificativ, la 226 milioane de euro
• Un nivel record al investițiilor în cercetare și dezvoltare
• Perspective pentru 2019: ușoară creștere a veniturilor și un profit stabil

Harsewinkel/Düsseldorf, 12 decembrie 2018. CLAAS, unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole din lume, și-a sporit veniturile din vânzări, ajungând la o cifră record de 3,889 miliarde de euro (anul trecut: 3,761 miliarde de euro). Profitul brut a crescut semnificativ, la 226 milioane de euro (anul trecut: 184 milioane de euro).

„Am continuat să ne dezvoltăm într-un mediu de piață volatil și ne-am sporit încă o dată rentabilitatea în mod semnificativ. Un impuls puternic ce provine în special din Germania și Europa de Vest”, a declarat Hermann Lohbeck, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al Grupului CLAAS.

Piața globală a utilajelor agricole profesionale a înregistrat anul acesta o dezvoltare constantă, în conformitate cu așteptările asociației. În acest context, CLAAS a sporit veniturile în mod semnificativ în țările de bază, care includ Germania, Franța și Marea Britanie. În Europa de Est a fost observat un ușor declin aferent proiectelor din punct de vedere al cifrei vânzărilor. În țările din afara Europei au fost înregistrate situații diferite: în timp ce vânzările din America de Nord au crescut în moneda locală, China a înregistrat un declin ca urmare a incertitudinii de pe piață.

Un nou nivel record al investițiilor pentru cercetare și dezvoltare
Investițiile făcute pentru activitatea de cercetare și dezvoltare au atins un nou record, de 233 milioane de euro (anul trecut: 217 milioane de euro) și s-au dublat în decursul ultimilor zece ani.
Cu modelul JAGUAR 960 TERRA TRAC, CLAAS a fost primul producător care a adus pe piață o combină de recoltat furaje cu sistem de șenile integrat. Noul concept premiat oferă protecție optimă a solului în orice condiții. Modelul JAGUAR este completat de noul heder de recoltat porumb ORBIS, care asigură un flux optim de material recoltat. Este disponibilă noua generație a combinelor de recoltat TUCANO, cu o gamă extinsă de modele. În cadrul acestei game sunt disponibile pentru prima dată versiunile pentru suprafețe înclinate, adecvate utilizării pe pante cu înclinare de până la 18%.
În materie de recoltat furaje au fost făcute, de asemenea, inovații importante: pe lângă presa pentru baloți cilindrici ROLLANT 540 nou dezvoltată, a fost lansată și cositoarea frontală DISCO MOVE, echipată cu un sistem de urmărire optimă a conturului solului.

Cresc în mod semnificativ investițiile în active fixe
Pe lângă investițiile în produsele noi, CLAAS face investiții și pentru un mediu de lucru inovator. Sporesc în mod semnificativ investițiile în active fixe. Orientarea către dezvoltare este menținută în segmentul de tractoare prin modernizarea liniei principale de asamblare pusă în funcțiune la Le Mans. Au fost, de asemenea, extinse serviciile orientate spre client și segmentul pieselor de schimb. În plus, la Hamm se construiește un depozit cu rafturi de mare înălțime, care va dubla capacitatea ajungând până la 58.000 de locuri pentru paleți. Noul centru de testare pentru componentele utilajelor a fost finalizat în cadrul centrului principal de la Harsewinkel. În plus, au fost făcute investiții mai mari pentru noile centre de distribuție din Marea Britanie și Franța.

Numărul de angajați la nivel global a crescut ușor
Numărul de angajați la nivel mondial a înregistrat o creștere ușoară, ajungând la 11.132 la data de 30 septembrie 2018 (anul trecut: 10.961). O tendință similară poate fi observată în Germania. Aici, la finalul exercițiului financiar, existau 5.295 de angajați (anul trecut: 5.100). Numărul de posturi pentru ucenici a crescut în 2018 la 714 (anul trecut: 677).




Grupul CLAAS în cifre
(Standarde Internaționale de Raportare Financiară - IFRS)2018
în milioane de euro
2017
în milioane de euro
Modificare %
Venituri din vânzări3.889,2
3.761,0
+3,4
Profit operațional
372,7
335,7
+11,0
Profit brut
225,7
184,5
+22,3
Venit net consolidat al grupului
152,0
115,4
+31,7
Flux de numerar disponibil
-83,9
209,6
-140,0
Capital
1.395,5
1.293,8
+7,9
Investiții de capital în active fixe
160,3
130,7
+22,6
Cercetare și dezvoltare
233,4
217,6
+7,3
Total bilanț
3.384,7
3.232,8
+4,7
Număr de angajați la data de raportare (30 septembrie)11.132
10.961
+1,6

Perspective
CLAAS preconizează o dezvoltare constantă a piețelor globale de utilaje agricole pentru anul fiscal curent (2019), în ciuda incertitudinilor regionale. Creșterea cererii de utilaje agricole profesionale continuă să fie o forță motrice. Riscurile generale se referă în special la litigiile comerciale globale care afectează și produsele agricole. Având în vedere această evaluare a pieței, CLAAS preconizează că veniturile din vânzări vor depăși ușor nivelul anului precedent pentru exercițiul financiar curent și că vor înregistra un rezultat stabil înainte de impozitare.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele de recoltat furaje autonome. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are în jur de 11.000 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2018.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus