Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Agricultura digitală, una dintre prioritățile companiei Corteva Agriscience – Divizia de agricultură DowDuPont

grau-4
Activitățile companiilor DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer și Dow AgroSciences s-au reunit formând cea mai mare companie furnizoare de semințe și produse pentru protecția plantelor din întreaga lume - Corteva Agriscience – Divizia de agricultură DowDuPont.

“Prioritățile companiei noastre sunt bine stabilite. În acest moment, în România, suntem compania lider de piața în furnizarea semințelor de porumb și floarea-soarelui, dar și la erbicidele pentru păioase. La rapiță ne situăm pe locul doi, o poziție cu care ne mândrim pentru că a fost obținută în doar câțiva ani și muncim în continuare pentru a obține și aici poziția de lider. Suntem în top atunci când este vorba de fungicidele pentru cultura păioaselor și tindem să fim cei mai buni și în acest sector. Pe lângă demersul de a fi cel mai important partener al fermierilor în ceea ce privește furnizarea de semințe și de produse pentru protecția plantelor, anunțăm faptul că suntem din ce în ce mai interesați cu ceea ce se întâmplă la nivelul agriculturii digitale. De aceea și în România compania va avea o activitate intensă în acest sens, pentru că și agricultorii români trebuie să dispună de toate mijloacele necesare pentru a obține producții care să confirme nivelul așteptărilor.” – Jean Ionescu, director general Corteva Agriscience, Divizia de agricultură DowDuPont.

În acest moment, la nivel mondial, tendințele merg către eficientizarea agriculturii, iar în acest lucru este posibil și datorită noilor tehnologii. Tocmai de aceea, compania noastră a semnat un parteneriat care îi permite să furnizeze imagini din satelit fermierilor din toată lumea, cu scopul de a-și spori productivitatea în propria fermă. Acest va fi posibil prin intermediul Granular, divizia de dezvoltare a programelor softwere, și Planet, o renumită companie de analiză a datelor din industria aerospațială.
Acordul la nivel global prevede oferirea de soluții de software agricol pentru fermieri, prin integrarea zilnică a imaginilor din satelit furnizate de Planet, în software-ul de management al fermelor asigurat de Granular. Astfel, fermierii au la dispoziție instrumente avansate de analiză a datelor, care le permit și să gestioneze mai bine riscurile ce pot apărea în câmp să își crească productivitatea.
,,Planet dispune de cea mai mare rețea de sateliți din lume și îmbunătățește constant calitatea imaginilor furnizate și frecvența trimiterii acestora”, a declarat Sid Gorham - managerul și co-fondatorul Glanular. ,,Specialiștii noștri au creat instrumente de analiză ce transformă imaginile din satelit în date valoroase despre starea culturilor pe toată durata perioadei de vegetație, până la recoltare. Fermierii pot astfel accesa informațiile direct de pe propriul telefon, prin intermediul aplicației noastre, având la dispoziție informațiile furnizate de întreaga rețea de sateliți”, a mai adăugat acesta.
,,Imaginile furnizate zilnic de Planet vor juca un rol foarte important în munca revoluționară din agricultură, pe care echipa Granular o face. Având tot acest flux de informații la îndemână, fermierii vor avea suficiente date pentru a crește productivitatea și a asigura condițiile optime pentru culturile lor”, a precizat Will Marshall, managerul și co-fondatorul Planet.

Grație acestui software, fermierii vor avea o viziune de ansamblu în timp real asupra modului în care evoluează culturile, aceștia având posibilitatea să intervină mai rapid dacă întâmpină probleme pentru a putea îmbunătăți starea acestora, să nu aibă pierderi masive și în final să-și crească semnificativ productivitatea în fermă.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus