Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Buzău: Circa 70% din noii legumicultori înscrişi în Programul Tomata 2018 sunt tineri

rosii1
Aproape 600 de legumicultori, dintre care 451 în pilonul întâi al Programului Tomata 2018, au depus cereri de ajutor de minimis la Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Buzău, 60-70% din noii înscrişi fiind tineri, a declarat, marţi, conducerea instituţiei.

"În anul 2017, în pilonul întâi, s-au înscris 219 de legumicultori, anul acesta s-au înscris 451 de legumicultori, un număr de cereri dublu. (...) Foarte mulţi tineri, circa 60-70%, din localităţile Movila Banului, Limpeziş, Glodeanu Sărat, Cochirleanca ş.a., au depus cereri de ajutor de minimis în premieră în acest program de susţinere a produselor autohtone", a spus directorul DAJ Buzău, Cosmin Florea.
Potrivit acestuia, în ciuda condiţiilor de iarnă, câţiva legumicultori au început deja plantările, în luna mai urmând să apară pe piaţă primele legume româneşti.
Valoarea ajutorului de minimis în cadrul Programului Toamta 2018 este de 3.000 euro/beneficiar/an. Pentru a fi eligibil, legumicultorul trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripţionată "Program susţinere tomate, 2018", să obţină o producţie de minimum 2 kg de tomate/mp şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative privind comercializarea producţiei.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus