Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Alba: Peste 1.300 de crescători de ovine au depus cereri pentru ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii

oi-2
Peste 1.300 de crescători de ovine din Alba, care deţin un efectiv total de peste 330.000 de capete, au depus la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) cereri pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru comercializarea lânii, potrivit unui comunicat transmis vineri.

"Până în prezent, nu mai puţin de 1.300 de crescători de ovine din judeţul Alba, cu un efectiv de peste 331.700 de capete, s-au înscris în program la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Alba, în vederea obţinerii ajutorului de minimis pentru lână. Potrivit HG nr.500/2017, crescătorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 leu/kilogram pentru lâna comercializată. După cum este cunoscut, schema de ajutor de minimis are o finanţare de 36 de milioane de lei la nivel naţional", menţionează sursa citată.
Prin acordarea acestui sprijin se urmăreşte eficientizarea activităţii sectorului de creştere a ovinelor în sensul reducerii pierderilor, stimularea înfiinţării centrelor de colectare a lânii, crearea de noi locuri de muncă, precum şi
stabilizarea veniturilor crescătorilor de ovine, precizează reprezentanţii DAJ Alba.
Toţi crescătorii de ovine pot beneficia de sprijinul financiar cu obligaţia depunerii de documente justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute. Termenul de depunere a documentelor justificative privind comercializarea lânii este 1 iulie.
La nivel naţional, există 14 centre de colectare funcţionale, din care 3 în Sibiu, judeţ vecin cu Alba.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus