Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS: Tractorul NEXOS, acum cu suspensie pe puntea față

claas-nexos-1
Tractorul CLAAS NEXOS cu lățime mică este acum disponibil cu tracțiune integrală și suspensie pe puntea față. Suspensia PROACTIV sporește confortul în timpul lucrului pe câmp și la deplasarea pe șosea și este disponibilă pentru modelele NEXOS VE, VL și F.

Suspensia PROACTIV pentru confort maxim în timpul conducerii
Toate modelele NEXOS pot fi echipate cu noua suspensie față PROACTIV. Greutatea tractorului este susținută în mod optim de puntea față datorită celor doi cilindri de suspensie oblici, înclinați spre exterior. Acest lucru asigură stabilizarea pasivă antiruliu în viraje, garantând, de asemenea, un confort maxim în timpul conducerii pe șosele sau drumuri de țară și în timpul lucrului pe câmp. În plus, siguranța la deplasarea cu implemente grele atașate este acum sporită, fiind prevenite oscilațiile ansamblului tractor/implement. Cilindrii sunt montați în spatele punții, pentru a fi protejați împotriva daunelor.
Suspensia cu acțiune dublă asigură o cursă a arcului de 80 mm, amortizând astfel majoritatea șocurilor la care este supus tractorul în timpul utilizării. Raza de bracaj rămâne la fel ca cea a punții față standard. Puntea față cu suspensie are trei moduri ce pot fi setate din cabină: automat, manual și dezactivat. În modul manual, înălțimea poate fi reglată prin intermediul unui potențiometru. Acest lucru facilitează, de exemplu, atașarea unor implemente. Modul automat contrabalansează modificările de sarcină și menține suspensia în poziție centrală pentru o cursă optimă a arcului.

Cea mai nouă generație NEXOS, care a fost prezentată la târgul EIMA 2016, cuprinde 14 modele de tractoare cu diverse niveluri de putere și dimensiuni diferite. Modelul NEXOS are următoarele caracteristici speciale:

Motoare puternice
Noua generație de tractoare NEXOS include 14 tractoare cu puteri și dimensiuni diferite. Toate modelele sunt echipate cu un motor FPT cu 4 cilindri și funcționare uniformă, care se caracterizează printr-un cuplu ridicat și vibrații extrem de reduse. Gama de putere variază între 75 cp și 112 cp, sau până la 103 cp pentru NEXOS VE conceput pentru utilizarea în rândurile de vie deosebit de înguste. În cazul celor mai puternice modele 250 VL și 250 F echipate cu CLAAS POWER MANAGEMENT (CPM), motorul de 103 cp poate furniza o putere suplimentară de 9 cp în timpul utilizării prizei de putere și al transportului și generează un cuplu maxim de 440 Nm.

Reglarea turației motorului prin simpla apăsare a unui buton
Datorită injecţiei electronice de tip common rail, tractorul NEXOS are o funcţie standard de memorare a turaţiei motorului, o a doua funcţie de memorare fiind disponibilă opţional. Turaţia motorului poate fi reglată precis prin simpla apăsare a unui buton. Pentru lucrul cu implemente acționate de priza de putere, această funcție asigură în orice moment turația exactă și un nivel ridicat de eficiență. Și intervalul de service al noilor motoare a fost mărit la 600 de ore.

Date despre motoarele tractorului NEXOS


Model
Putere maximă* (kW/cp)Cuplu maxim* (Nm)
NEXOS 250 (doar F și VL)
82/112 (inclusiv o creștere cu 9 cp cu CPM**)
440
NEXOS 240
76/103
406
NEXOS 230
68/92
366
NEXOS 220
62/85
334
NEXOS 210
55/75
309

*conform ECE R 120
**CPM (CLAAS POWER MANAGEMENT): un plus de putere pentru tractoarele CLAAS, disponibilă doar în anumite situaţii de funcţionare.


Tehnologie de control optim al emisiilor în ciuda dimensiunilor compacte
Dimensiunile versiunilor NEXOS pornesc de la o lățime exterioară de 1,00 m pentru modelul VE conceput pentru rânduri înguste, 1,26 m pentru modelul VL creat pentru rânduri de vie mai late și 1,45 m pentru modelul F destinat lucrului în livezi. În ciuda dimensiunilor compacte, diferitele modele sunt dotate cu motoare prevăzute cu tehnologie de control al emisiilor de ultimă generație, cum ar fi un filtru de particule diesel, un convertizor catalitic de oxidare diesel și un sistem de recirculare a gazelor de eșapament răcite și respectă cerințele standardului european de emisii Stage IIIB (comparabil cu Tier 4i).

Parte mediană îngustă pentru o manevrare mai ușoară
Toate modelele au o adâncitură caracteristică în fața și în spatele punții față – forma îngustată deja consacrată în rândul tractoarelor mari CLAAS. Aceasta asigură un unghi mai mare de bracaj, rezultând astfel o rază mult mai mică de bracaj. Consola față a fost redusă cu 88 mm, iar ampatamentul mărit cu 50 mm pentru a spori manevrabilitatea tractoarelor și a asigura o stabilitate direcțională maximă. Un sistem automat de tracțiune integrală, disponibil opțional, cu senzor pentru unghiul de bracaj, care dezactivează automat modul de tracțiune integrală începând cu un anumit unghi de bracaj, de exemplu la capăt de teren, contribuie la manevrarea extrem de simplă a tractoarelor NEXOS.

Mai mult confort pentru operator
Tunelul transmisiei coborât, dispunerea ergonomică a comenzilor și afișajul color de pe panoul de instrumente asigură mai mult spațiu și un confort sporit pentru operator. Pe lângă manșonul pentru cablu din partea din spate, modelul NEXOS este echipat standard și cu un manșon pentru cablu în partea din față astfel încât implementele frontale cu sisteme proprii de comandă pot fi acționate fără a mai deschide geamul cabinei. NEXOS F este disponibil și în versiunea platformă.

Transmisie nouă
O opțiune de transmisie cu un splitter mecanic cu 24 de trepte pentru mers înainte și mers înapoi este combinată cu inversorul fără ambreiaj REVERSHIFT. Aceasta este acționată de un ambreiaj multidisc electronic, cu uzură extrem de redusă. Printre cele cinci transmisii diferite disponibile pentru tractorul NEXOS se numără transmisia cu 24 trepte pentru mers înainte / 12 trepte pentru mers înapoi cu REVERSHIFT și TWINSHIFT (două trepte powershift) pentru modelul vârf de gamă.

Transmisiile tractorului NEXOS

24 trepte pentru mers înainte / 24 trepte pentru mers înapoi (doar pentru variantele F și VL)
Număr de trepte de vitezăViteze
Game
Inversor
Splitter
24 trepte pentru mers înainte / 12 trepte pentru mers înapoi
4
3
REVERSHIFT
TWINSHIFT
NOU:4
3
REVERSHIFT
mecanic, dublu
24 trepte pentru mers înainte / 24 trepte pentru mers înapoi
4
3
mecanic
TWINSHIFT
24 trepte pentru mers înainte / 24 trepte pentru mers înapoi
4
3
mecanic
mecanic, dublu
12 trepte pentru mers înainte / 12 trepte pentru mers înapoi
4
3
mecanic
-


Soluții pentru montarea în față
Opțiunea de montare în față oferă numeroase soluții detaliate pentru mai multă flexibilitate. Toate modelele sunt echipate opțional cu racorduri hidraulice suplimentare pentru o valvă hidraulică și un retur cu debit liber direct pe tiranții față. Ca alternativă la priza de putere convențională cu o turație de 1000 rpm, tractoarele NEXOS sunt prevăzute și cu o priză de putere economică cu 540 ECO rpm pentru implementele față.

Debit hidraulic pentru orice situație
Modelul NEXOS este disponibil cu două valori diferite de debit hidraulic. Având un debit de 60 l/min, pompa hidraulică alimentează în mod eficient toţi consumatorii hidraulici. Pentru sistemele de acţionare hidraulică cu putere ridicată şi aplicații combinate, tractorul poate fi dotat cu o pompă cu debit de 60 l/min pentru supapele hidraulice şi una cu debit de 27 l/min pentru tiranții spate. Sunt posibile până la patru supape hidraulice mecanice. Pe lângă acestea pot fi montate alte patru supape hidraulice cu comandă electronică. Acestea sunt acționate prin intermediul a două butoane basculante electronice și al manetei de comandă în patru direcții ELECTROPILOT. Toate supapele cu comandă electronică sunt prevăzute cu funcție de reglare a debitului, iar butoanele basculante pot controla setările de timp.

Masă limitată la 3,5 t
Masa totală admisă a tractorului NEXOS poate fi limitată la 3,5 t, astfel încât în unele țări poate fi condus cu un permis de conducere pentru autoturisme. Acest aspect este deosebit de important pentru serviciile municipale.

Compania CLAAS este prezentă la târgul EIMA 2018 în hala 19, standul A12.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 10.900 de angajați la nivel mondial și a generat vânzări de 3,76 miliarde de euro în exercițiul financiar 2017.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus