Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Sacrificările de porcine, ovine şi caprine au înregistrat creşteri, în 2017; greutatea în carcasă, pe plus la toate speciile

porci-1
Numărul sacrificărilor de porcine, ovine şi caprine a înregistrat o creştere la nivelul anului 2017, în comparaţie cu anul anterior, în timp ce la bovine şi păsări s-au înregistrat scăderi, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, la categoria porcine, majorarea pe întreg anul 2017 a fost de 15,3%, în timp ce la ovine şi caprine saltul a fost de 27,4%, în comparaţie cu datele rezultate în anul 2016.
Potrivit INS, tot anul trecut, s-au consemnat diminuări ale sacrificărilor în cazul bovinelor (-4,4%) şi al păsărilor (-1,7%).
În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, s-au înregistrat creşteri la toate speciile de animale şi păsări: ovine şi caprine (+60,6%), bovine (+10,2%), păsări (+8,07%) şi porcine (+8,02%).
Datele INS arată, totodată, că, în luna decembrie 2017, faţă de acelaşi interval din anul anterior, numărul ovinelor şi caprinelor sacrificate în abatoare a scăzut cu 1,7%, crescând doar la bovine (+1,3%). În cazul porcinelor există scădere de 4,9% şi la păsări de 4,4%.
De asemenea, greutatea în carcasă a urcat cu 2,3% în cazul bovinelor, dar s-a diminuat la porcine (-4,7%) şi la ovine şi caprine (-0,5%). La păsări, greutatea în carcasă a rămas constantă.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus