Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Olt: Fermierii au obţinut în medie 8.000 kilograme de porumb boabe pe hectar

porumb2
Fermierii din judeţul Olt care au recoltat până acum porumbul au obţinut în medie opt tone de boabe pe hectar, mai mult faţă de anii precedenţi, potrivit unui raport al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Olt prezentat marţi de şeful instituţiei, Dragoş Drăghicescu.

Până în prezent, au fost strânse recoltele de pe aproximativ o treime din suprafaţa cultivată cu porumb, cantitatea totală de porumb boabe obţinută fiind de 292.000 tone, iar campania de recoltare continuă.
Fermierii recoltează în această perioadă şi floarea-soarelui, unde producţia medie pe hectar este de 3,1 tone. Până acum floarea soarelui a fost recoltată de pe mai mult de 80% din suprafaţă.
Conform sursei citate, după campania agricolă de vară, judeţul Olt se clasează printre primele zece din ţară din punct de vedere al cantităţii de recolte pe hectar la principale grupe de culturi.
Anul acesta, în judeţul Olt, cea mai întinsă suprafaţă - 128.900 de hectare - a fost cultivată cu grâu, producţia medie la finalul campaniei de recoltare fiind de 4,8 tone pe hectar iar cantitatea totală obţinută fiind de aproximativ 618.720 tone.
Pentru anul viitor fermierii au stabilit să cultive grâu pe circa 126.000 de hectare, această cultură urmând să fie cea mai întinsă.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus