Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Cooperativa Ţara Mea readuce pe piaţa românească soiul autohton de tomate Inimă de Bou

rosii-inima-1
Cooperativa agricolă "Ţara Mea" va readuce pe piaţa românească, începând de săptămâna viitoare, soiul autohton de tomate Inimă de Bou, în prezent cooperativa livrând 70 de tone de roşii româneşti pe săptămână.

Potrivit unui comunicat al Cooperativei "Ţara Mea", remis luni, tomata Inimă de Bou a fost cultivată din cele mai vechi timpuri pe teritoriul României însă această sămânţă s-a pierdut, iar de curând a fost recuperată dintr-o bancă de seminţe din Germania.
Inima de bou este un soi tradiţional apreciat în întreaga lume. Tomata are un gust dulce şi răcoritor şi este un soi foarte rezistent la secetă. Numele soiului provine de la forma fructului, care arată ca inimă de bovină şi chiar poate ajunge la greutatea uneia.
"Încă de anul trecut, Ţara Mea a încercat readucerea pe piaţă a soiului românesc de roşii 'Inimă de Bou', care este complet diferit de franţuzescul 'coeur de beuf'. Însă, spre surprinderea noastră, nu existau seminţe în cantitate suficientă. Am întâmpinat numeroase piedici, pentru că multe seminţe erau hibrid, altele nu erau suficient de rezistente sau nu erau autentice. Am căutat acel gust tradiţional, pe care mi-l aminteam din copilărie, de la bunici, în multe gospodării, de la fermieri mari la gospodării propriu-zise. A durat un an până am reuşit, efectiv, să punem la punct toate detaliile. Dar sunt mândru că, în sfârşit, voi putea cumpăra cu încredere roşii sănătoase şi gustoase, pentru copilul meu, din hypermarket", a declarat Florin Burculescu, preşedinte Cooperativa "Ţara Mea".
Cele 7 bazine legumicole din care provin tomatele livrate de "Ţara Mea", care reprezintă 3% din totalul bazinelor legumicole româneşti, sunt situate în judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Galaţi şi Ialomiţa.
Cooperativă agricolă "Ţara Mea" livrează săptămânal 8 tone de ardei gras, 40 de tone de castraveţi, 60 de tone de cartofi şi 13 tone de ceapă verde către rafturile hypermarket-urilor.
"Ţara Mea" activează în prezent cu aproximativ 500 de fermieri în o serie de activităţi, de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre. Scopul Cooperativei este să crească producţia şi consumul de produse româneşti.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus