Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Buzău: Aproape 500 de fermieri, înscrişi în programul "Tomata" 2018

rosii1
Aproape 500 de legumicultori din judeţul Buzău s-au înscris în Programul "Tomata" 2018, numărul fiind aproape dublu faţă de anul trecut, peste 90% dintre aceştia intrând în program în prima etapă, susţin reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene Buzău.

În cursul săptămânii, legumicultorii din Cochirleanca şi Glodeanu Sărat au început plantările în solarii.
"Numărul legumicultorilor înscrişi anul acesta este aproape dublu decât anul trecut, numai de la aceştia se estimează producţii de tomate în extrasezon de aproape 1.000 de tone care, ca şi anul trecut, vor fi desfăcute în marile pieţe din Capitală, din Buzău şi din alte oraşe', a declarat Eugeniu Caloian, consilier superior din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene Buzău.
Potrivit sursei citate, o veste bună pentru consumatori este şi calitatea acestora, deoarece cele mai multe ar putea figura la categoria legume bio.
"Anul trecut, au fost luate probe pentru determinarea conţinutului de pesticide, cele mai multe dintre acestea putând figura la categoria de legume bio, cu conţinut cvasiinexistent de pesticide", a precizat sursa citată.
Conform lui Caloianu, în plină iarnă, unii cultivatori au demarat deja campania de plantare în solarii, la Cochirleanca şi Glodeanu Sărat, ceea ce face ca, la jumătatea lunii mai, aceste legume să fie deja prezente în pieţe.
Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro, beneficiarii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripţionată "Program susţinere tomate, 2018" şi să obţină, în extrasezon, o producţie de minimum 2 kg de tomate/mp, făcând dovada prin documente justificative privind comercializarea acesteia.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus