Euroferma emisiune de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
BASF
Pioneer
Prutul SA
Naturevo
Nufarm
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 15:00.
Sâmbăta la ora 10:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Makhteshim Agan Romania
Soprano 125 SC
Zamir 40 EW
Stacks Image 137
Emisiuni 2021
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 139
Emisiuni 2020

Se strânge grâul

Data difuzării: 18 iulie 2021
Emisiune-28-2021---Se-strange-graul---HD-1080-25p
Tema: Se stânge grâul am intitulat această ediție și spunem asta după ce anul trecut, nu am fost la recoltatul cerealelor. La Holdeagri suntem pentru a 2-a oara, după ce în luna mai, am fost să vedem câmpurile de rapiță, acolo unde s-au aplicat pentru testare fertilizatori foliari.
Astăzi recoltăm grău cu noile combine din gama CR 9.90 de la New Holland și livrate la timp pentru recoltare de Agroconcept, și vorbim cu ing. agronom Marius Botea, consultantul grupului.
La rubrica E vremea mașinilor, avem ocazia să facem cunoștință cu noul T8 Genesis, unicul din România într-o ediție limitată, prezentat de Alin Badea.

Utilaje de ocazie

Data difuzării: 11 iulie 2021
Emisiune-27-2021---Utilaje-de-ocazie---HD-1080-25p
Tema: Sunt diverse motivele pentru care un fermier alege să achiziționeze utilaje agricole SH. Dar știați că se pot achiziționa și din România cu verificări făcute de profesioniști și cu metode de finanțare flexibile? În vizita la Centru de utilaje de ocazie - IPSO de la Fetești, Valentina Stănculescu a avut norocul să vorbescă cu directorul centrului, domnul Vlad Miron.
Discutiile despre glifosat sunt încă fierbinți. Când se aplică și ce greșeli pot face fermierii în aplicarea lui ne spune Bogdan Soare, specialistul de produs al companiei BAYER.

Mulțumim fermierilor!

Data difuzării: 4 iulie 2021
Emisiune-26-2021---Multumim-fermierilor---HD-1080-25p
Tema: Emisiunea din acestă duminică, am intitulat-o Mulțumim Fermierilor după numele campaniei BASF.
Drumurile ne-au purtat la legumicultori, familia Jianu și tânărul Bogdan Hoarcă, din Izbiceni și la Casa de Îngrijire Persoane Vârstnice din Slatina, acoperind astfel întregul traseu de producere și donare al legumelor. Am completat această faptă bună cu inițiativa noastra de a ajuta un tânăr fermier să iși construiască propriul solar.
Continuând linia emisiunii, grupul SDF prin vocea doamnei AnaMaria Damian spune că: Fermierii pot fi eroii comunității lor.

Efervescență agricolă

Data difuzării: 27 iunie 2021
Emisiune-25-2021---Efervescenta-agricola---HD-1080-25p
Tema: După un an agricol extrem cum a fost 2020, la care s-au adăugat limitările pandemiei, în ferma familiei Telehuz, am văzut o demonstrație de soiuri de grâu în Bărăgan. Vă invităm alături de Florin Neacșu și Dragoș Costin Telehuz să descoperiți agricultura performantă din județul Ialomița.

Ameliorăm pentru viitor

Data difuzării: 20 iunie 2021
Emisiune-24-2021---Amelioram-pentru-viitor---HD-1080-25p
Tema: Ameliorăm pentru viitor este titlul acestei emisiuni dar și sloganul companiei Saaten Union. Este o ediție dedicată curajului, muncii asidue și efortului depus în slujba fermierului de-a face cunoscute produsele din portofoliul Saaten Union România.
Echipa Saaten Union afișează nu doar într-un print, într-un catalog, portofoliul de produse al companiei ce îl arată bob cu bob, plantă cu plantă în câmpul de la Drajna, în condiții de tehnologie medie. Mihai Mirițescu, Cornelia Pistol, Marius Crețu, Alina Petrea, detaliază pentru telespectatorii Euroferma noutățile din Catalogul - Câmp de la Drajna.

Agricultura la feminin

Data difuzării: 13 iunie 2021
Emisiune-23-2021---Agricultura-la-feminin---HD-1080-25p
Tema: În cadrul evenimentul Media Club a fost anunțată relansarea programului TalentA 2021, program pe care Corteva Agriscience îl organizează pentru doamnele fermier al doilea an consecutiv, ca parte a obiectivelor sale de durabilitate.
Tot aici, directorul Jean Ionescu a anuntat rezultatele financiare ale grupului și noutățile ce urmează să fie introduse în portofoliu, de anul viitor.
Prezentă la eveniment, d-na Alina Crețu a subliniat că LUMISENA este produsul pe care fermierii îl asteptă pentru prevenirea manei la floarea soarelui.
Despre cât de informate sunt femeile din mediul rural în privința noilor tehnici de ameliorare genomică din agricultură și despre necesitatea introducerii în cadrul programului TalentA a unui astfel de curs, vorbește cu pasiune Cristina Cionga.

2021 cu speranțe

Data difuzării: 6 iunie 2021
Emisiune-22-2021---2021-cu-sperante---HD-1080-25p
Tema: Am întâlnit și fermieri fericiți se putea intitula pe larg această ediție. La Botoșani acolo unde Agroconcept a deschis al 15-lea sediu, în cel de al 5-lea an al existenței lor, am întâlnit fermieri pentru care 2020, nu a fost un an dezastruos. Acolo unde ploaia a ajuns, la timp, producțiile și prețurile au fost satisfăcătoare.
Sergiu Andriesei este responsabil de “mersul” combinelor și tractoarelor New Holland în zona Botoșani. Apariția în premieră a tractorului T8 Genesis nu a trecut neobservată; iar Daniel Florici se bucură să îl testeze chiar și în sediu, alături de Bogdan Ciobanu specialistul companiei Agroconcept. Vadislaw Petriceac și Toader Radu sunt fermierii cărora le mulțumesc pentru prezența optimistă din această ediție.

Agricultura se moștenește

Data difuzării: 30 mai 2021
Emisiune-21-2021---Agricultura-se-mosteneste---HD-1080-25p
Tema: Puține afaceri rezistă în România, iar cele din agricultură sunt cele mai expuse riscurilor incontrolabile ale climei.
Ferma Agromec Vișina împlinește anul acesta 30 de ani de activitate. Deși pare puțin, în această fermă, agricultura se moștenește de cel puțin 4 generații. Ștefan Stănescu este acum cel care trebuie să facă afacerea, nu doar să reziste ci să fie profitabilă. Și-a luat alături consultanți, prieteni și parteneri și are grija ca cei 49 de angajati să nu părăsească corabia.
Grâul este cel pe care-l avem în vedere în această ediție și-l studiem alături de dr. ing. Liviu Dincă.

Regina galbenă

Data difuzării: 23 mai 2021
Emisiune-20-2021---Regina-galbena---HD-1080-25p
Tema: Toți și totul pentru rapiță, s-ar putea numi emisiunea din această săptămână.
Dispuși să împărtășească, difuzăm informațiile despre cultura de rapiță din ferma Agromec Vișina, întâlnindu-ne cu Ștefan Stănescu și consultantul Liviu Dincă.
Cât s-a semănat, la ce adâncime, ce densitate, ce lucrări ale solului au fost făcute? Răspunsuri la toate acestea sunt oferite cu generozitate de intervievații mei. Sigur mai au secrete despre cum fac să obțină profit în fermă, dar... mai sunt și alte ediții în lucru.
Timid se fac demonstrații în câmp alături de fermieri. IPSO Agricultură a organizat un workshop pentru lucrările solului. Mereu vom discuta despre tipul de prelucrare a solului: cu plug, sau minimum tillage.
Plugul îmbunătățit de la KUHN povestit pe larg de Laurențiu Gheorghe.

Vinul bun din via sănătoasă

Data difuzării: 16 mai 2021
Emisiune-19-2021---Vinul-bun-din-via-sanatoasa---HD-1080-25p
Tema: Încheiem periplul nostru pe urmele poveștilor cu vinuri românești la Ciumbrud, la Pivnița Savu, alături de Sergiu Savu și specialistul companiei BASF, Mihail Manolache. Tânărul fermier și eonolog ne-a convins cu vinurile sale și că poate participa cu succes la orice concurs cu pretenții.

Via sănătoasă

Data difuzării: 9 mai 2021
Emisiune-18-2021---Via-sanatoasa---HD-1080-25p
Tema: Din seria emisiunilor dedicate viței de vie și vinului, am ajuns în regiunea Muntenia, la crama Avincis din podgoria Drăgășani. Alături de Lucian Gaidanof și de reprezentantul BASF, Victor Holban, am discutat despre sănătatea viței de vie și implicațiile acesteia într-un vin de calitate. Emisiunea am completat-o cu descrierea unui utilaj de stropit via prin vocea lui Florin Neacșu, director general adjunct NHR Agropartners.

Povești și realități agricole

Data difuzării: 25 aprilie 2021
Emisiune-16-2021---Povesti-si-realitati-agricole---HD-1080-25p
Tema: Vorbim și astăzi despre vinuri, despre concursuri cu vinuri românești în zona Moldovei de data aceasta. Am ales ca loc de discuție crama “Tata și fiul” din zona Vrancea, stând de vorba cu Radu Costel Apostol și Carmen Stoica, reprezentantul zonal al BASF.
În rubrica “vremea mașinilor”, Valentin Cojocaru, reprezentantul NHR Agropartners, ne vorbește despre semănătorile Sigma de la Sfoggia.

Pasiune și profit

Data difuzării: 18 aprilie 2021
Emisiune-15-2021---Pasiune-si-profit---HD-1080-25p
Tema: Deja a devenit o tradiție a emisiunii, ca la început de primăvară, de sezon apicol, să mergem la Blaj și să ne întâlnim cu stupari și procesatori de miere. Cum contextul actual nu a permis organizarea “Sărbatorii Mierii”, am fost și am vorbit despre dificultățile ultimilor doi ani pentru acest sector cu Victor Mateș, fondatorul Apidava. Și pentru că la câțiva kilometri, în același județ, am întâlnit un producător de rulouri de gazon, am stat de vorba cu Florin Mărginean, proprietarul Toskana Garten, despre plantarea și îngrijirea gazonului.

Afinul revine

Data difuzării: 11 aprilie 2021
Emisiune-14-2021---Afinul-revine---HD-1080-25p
Tema: Afinul este unul dintre cei mai apreciați arbuști fructiferi, o astfel de cultură putând fi productivă chiar și după 30 de ani de la înființare. O recoltă bogată și sănătoasă depinde și de modul în care efectuezi lucrările agrotehnice necesare întreținerii culturii de afin. Acestea se referă în mod special la întreținerea solului, conducerea plantelor, irigare, tăierile de întreținere, rodire și regenerare, fertilizare la momentul optim. Pe lângă aceste operațiuni, la fel de importante sunt, însă, și măsurile fitosanitare de prevenire și combatere a buruienilor (erbicidare), bolilor (fungicide) și a dăunătorilor (insecticide).
Toate acestea dar și altele discutate pe larg cu Georgiana Bebeșelea - reprezentant BASF.

Povești cu vinuri

Data difuzării: 4 aprilie 2021
Emisiune-13-2021---Povesti-cu-vinuri---HD-1080-25p
Tema: De 6 ani, BASF scrie poveștile cramelor de până la 100 de hectare, încurajează producătorii, îngrijește via și oferă premii pentru vinurile excelente. Străbatem țara în cele 4 zări și spunem împreună povești ce vor avea un final fericit în luna mai, când se vor alege finaliștii concursului.
Incepem azi în Valea Călugărească alături de Cristian Tudor, enologul cramei Domeniu Aristiței.
Detalii despre condițiile de participare la concurs aflăm de la Victor Holban, reprezentantul companiei BASF.

Agricultura continuă, partea 2

Data difuzării: 28 martie 2021
Emisiune-12-2021---Agricultura-continua-2---HD-1080-25p
Tema: Pe 23 februarie 2021 New Holland Agriculture a organizat o conferinţă de presă online pentru a face cunoscută strategia companiei, dar şi oferta de produse pentru acest an. Noutăţile prezentate au acoperit toată gama de produse: tractoare, combine, prese de balotat, încărcătoare frontale şi echipamente agricole. Preşedintele companiei, Carlo Lambro, a susţinut evenimentul şi a invitat specialiştii de produs pentru a oferi detalii tehnice.
IN MEMORIAM - MIRCEA CHETRONE
O veste tristă a îndurerat agribusiness-ul românesc. Optimist și plin de speranță, dr. ing. Mircea Chetrone, fost cadru didactic la disciplina Fitotehnie, Facultatea de Agronomie din cadrul USMAV Iaşi și Marketing Manager al companiei BASF România, a pierdut lupta cu virusul nemilos, Covid-19, plecând nedrept şi mult prea devreme spre o lume mai bună. Difuzăm în această ediție unul din cele mai frumoase momente realizate împreună.

Agricultura continuă

Data difuzării: 21 martie 2021
Emisiune-11-2021---Agricultura-continua---HD-1080-25p
Tema: Și în această ediție dorim să vorbim despre adaptări, îmbunătățiri, descoperiri, pe care companiile din agribusiness le pregătesc fermierilor.
Ce nou în lumea mașinilor aflăm într-un dintr-un comunicat de presă al evenimentului prin care compania CLAAS și-a dorit să marcheze trecerea tractorului Arion într-un mou stagiu de emisii STAGE V.
Ce e nou în lumea fertilizanțintilor? Cât de importanți sunt biostimulatori? Răspunde și face recomandări fermierilor, CICh - Combinatul de Îngrășăminte Năvodari prin vocea doamnei Cerasela Achim.
Insecticidele sunt cele mai afectate de condițiile Europene privind reducerea produselor de protecția plantelor în culturile agricole. Orice nou insecticid apărut și dezvoltat care să respecte cerințele Uniunii Europene, este un subiect important pentru fermieri. Despre insecticidul TRANSFORM ne vorbește Adrian Ionescu reprezentant al companiei CORTEVA.

Oportunități și decizii

Data difuzării: 14 martie 2021
Emisiune-10-2021---Oportunitati-si-decizii---HD-1080-25p
Tema: Un eveniment care trebuia să aibă loc la Zweibrucken - Germania, s-a mutat și s-a transformat într-o întâlnire restrânsă cu fermierii la Craiova.
Pandemia a împiedicat fermierii să ajungă la fabrica de combine John Deere , dar nu a împiedicat combinele să ajungă la fermierii români.
Ce au dorit să transmită la această întâlnire, aflăm de le Ștefan Țicău și Călin Adrian pe care Valentina Stănculescu, i-a intervievat la Craiova cu ocazia COMBINE CAMP desfășurat la sediul IPSO.
În ciuda dificultăților legate de despăgubirile pentru seceta de anul trecut, fermierii își vor continua activitatea. Ce noutăți are în portofoliu CORTEVA Agriscience pentru semințe și pentru produse de protectia plantelor, aflăm de la Maria Cîrjă.

Nou în agricultură

Data difuzării: 7 martie 2021
Emisiune-9-2021---Nou-in-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Agricultura nu poate fi pusă pe pauză, indiferent de condițiile economico-politice sau agronomice. Acesta este motivul pentru care am reluat discuțiile privind noutățile din portofoliile companiilor partenere. Pe parcursul mai multor ediții vom aduce în fața dumneavoastră, ce este revoluționar și nou din toate domeniile agriculturii. Astăzi este momentul companiilor Saaten Union prin vocea lui Mihaiu Mirițescu, director general, al IPSO Agricultură alături de Cosmin Miroiu și Corteva împreună cu Alexandra Petcuci.

Evenimente agricole

Data difuzării: 28 februarie 2021
Emisiune-8-2021---Evenimente-agricole---HD-1080-25p
Tema: Inspirat din moda anilor '50-'60, evenimentul Revyluția de BASF, a putut fi vizionat din propria mașiăa, în cinematogafele în aer liber, de tip drive-in. Acesta ne-a oferit și nouă ocazia unui prim interviu drive-in alături de Silviu Roșca.
Din același motiv pandemic, APPR a făcut un "congres la distanță" care a fost moderat de Andrei Ostroveanu și în care aflăm opinii bine motivate ale lui Nicolae Sitaru, Daniel Buda și Tiberiu Stan.

Avem viitor pentru fermieri?

Data difuzării: 21 februarie 2021
Emisiune-7-2021---Avem-viitor-pentru-fermieri
Tema: Titlul emisiunii "Avem viitor pentru fermieri?" este inspirat de însăși tema conferinței organizate de compania norvegiană Kverneland, care a împlinit 140 de ani de producție a celui mai vechi și utilizat instrument din agricultură: plugul. Am fost alături de ei pentru a sărbători acest moment dar și pentru a vedea gama de mașini agricole ce a fost prezentată la Agritehnica - Hanovra.
Vizita la Kverneland nu a făcut decât să îmi confirme impasul în care se află agricultura cel puțin cea europeană. Discuția cu fermierul Andrew Ward arată care sunt adevăratele probleme ale fermierilor de pe bătrânul continent.

Profit din floare

Data difuzării: 14 februarie 2021
Emisiune-6-2021---Profit-din-floare---HD-1080-25p
Tema: Deși floarea soarelui pierde teren în ultimii ani, continuă să fie o cultură profitabilă. Aflăm acest lucru de la fermierul Daniel Daia dar și de la specialiștii BASF, Liviu Chira și Marius Stanciu. De la Florin Marin am preluat setările speciale pentru partea de recoltat floarea soarelui.

Culturi sănătoase

Data difuzării: 7 februarie 2021
Emisiune-5-2021---Culturi-sanatoase---HD-1080-25p
Tema: De câțiva ani cu toții vedem cum substanțe active sunt interzise la utilizare, lăsând fermierii fără mijloace de apărare împotriva bolilor și dăunătorilor. Cercetarea și dezvoltarea unor produse este costisitoare și durează. BASF a reușit să aducă în piața românească o revoluție pentru culturile de cereale: Revysol, formulat în mai multe produse despre care am vorbit cu fermierul Ionuț Olteanu și specialistul Silviu Roșca.

Îngrijirea arbuștilor

Data difuzării: 31 ianuarie 2021
Emisiune-4-2021---Ingrijirea-arbustilor---HD-1080-25p
Tema: Se tot vorbește de ferma de familie, de întoarcerea tinerilor plecați la muncă în străinatate, de ajutor și sprijin pentru aceștia.
În ediția aceasta, putem cunoaște familia care se integrează perfect în acest tipar. Zmeură și căpșuni, cu aroma și un gust deosebite - își dorește familia Voicu să ofere celor care cumpără de la ei.

Soia, adevăr și provocare, partea 2

Data difuzării: 24 ianuarie 2021
Emisiune-3-2021---Soia-adevar-si-provocare-2
Tema: În cea de a doua parte a emisiunii dedicate culturii de soia am discutat cu fermierii Nicolae Sitaru și Arnaud Perrein, cu Alin Abălașei – director de vânzări Agrii și Liviu Chira - specialistul pentru această cultură al BASF.

Soia, adevăr și provocare, partea 1

Data difuzării: 17 ianuarie 2021
Emisiune-2-2021---Soia-adevar-si-provocare
Tema: Am reînceput emisiunile tehnice cu care v-am obișnuit. Discutăm în două ediții despre cultura de soia atât în condiții de irigat cât și de neirigat.
Prima parte am abordat-o alături de Cornelia Pistol, Valentin Cojocaru și Arnaud Perrein discutând despre semințe, utilajele de semănat, tehnologiile și problemele întâmpinate în timp.

Cu sau fără aminoacizi

Data difuzării: 10 ianuarie 2021
Emisiune-1-2021---Cu-sau-fara-aminoacizi
Tema: În această ediție, învățăm împreună despre agricultura cu și fără biostimulanți și aminoacizi. Sunt o cheltuială inutilă? Se poate și fără? Ce provocări are agricultura în contestul multor fenomene meteo extreme. Mulțumesc invitaților mei: Octavian Groza - inginer agronom ferma LUX COM Ileana, Bogdan Pintilie - AMEROPA Grains, Marius Zărnescu - inginer agronom și Emilian Tudor - Alchimex.
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145