Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 557
Informații utile
Stacks Image 558
Vremea
Stacks Image 559
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 560
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
FARM TECH
MAKHTESHIM
Caussade Semences
BASF
MAP
Limagrain Romania
Procera
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 561

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 562
Stacks Image 563
Stacks Image 564
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 13:00.
Sâmbăta la ora 09:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Stacks Image 565
Emisiuni 2012
Stacks Image 566
Emisiuni anterioare
Stacks Image 567
Emisiuni 2011

Ediție de sărbătoare

Data difuzării: 25 decembrie 2011
Tema: Am continuat jocul de-a Moşul din emisiunea precedentă şi am adunat concluzii ale anului 2011 dar şi urările şi speranţele pentru 2012 de la: Balint Iaroslau – fermier zona Arad, Adrian Rădulescu – deputat, Alina Creţu – Limagrain, Valeriu Tabără – ministrul agriculturii, Monika Puiu – NHR Agropartners, Sorin Chelmu – secretar MADR, Călin Mihoc – Agroind Cauaceu, Mircea Croitoru – legumicultor Matca, Tiberiu Chelariu – legumicultor Brăila, Viorel Matei – FNPAR, Ioan Benea – Asociaţia producătorilor de cartofi, Octavian Bumbu – secretar de stat MADR, Irina Socol - Siveco, Petre Daea – senator.
Realizatoarea emisiunii, Gabriela Stănculescu, împreună cu echipa Euroferma vă urează sărbători fericite și un an viitor cu recolte prospere și sănătoase.

Pe genunchii Moșului

Data difuzării: 18 decembrie 2011
Tema: În preajma sărbătorilor de iarnă şi a sfârşitului de an fiecare fermier sau companie îşi face calculele pentru a trage o concluzie despre anul pe care a trecut. Am încercat să fim mesageri ai Moşului şi să aflăm ce îşi doresc pentru anul 2012. Ne-au răspuns întrebărilor: Zârnă Daniel – Agromec Săruleşti, Arnaud van Strien – IPSO, Gheorghe Țuţuianu – fermier în zona Ileana, Nina Gheorghiţă – Caussade Semences, Gheorghe Preoteasa – distribuitor pesticide. Nicolae Săndulescu – Alcedo, Aurel Pană – Minerva.

Paradoxurile agriculturii

Data difuzării: 4 decembrie 2011
Tema: De 20 de ani auzim acelaşi text: România are potenţial agricol. Cu toate acestea batem pasul pe loc. Emisiunea aceasta prezintă o dezbatere la care oamenii politici îşi asumă rolul de salvatori ai agriculturii româneşti, dar asta doar din cuvinte. Printre paradoxuri: cel care a semnat cu mâna sa desfiinţarea CAP-urilor militează astăzi pentru înfiinţarea cooperativelor, când vine vorba de votarea bugetului agriculturii toţi politicienii votează în bloc reducerea acestuia. Au vorbit despre toate acestea dar şi despre cadastrarea terenurilor şi comasarea acestora Ion Iliescu – senator, Adrian Vasilescu – consilier al guvernatorului BNR, Valeriu Steriu – deputat, Valeriu Tabără – ministrul agriculturii, Lucian Buzdugan – administrator TCE 3 Brazi, George Ostroveanu – redactor șef Profitul Agricol. Concluzia este trasă de Adrian Rădulescu, deputat.

ISFRADA și alimentație

Data difuzării: 20 noiembrie 2011
Tema: Această emisiune începe cu discursul lui Ion Iliescu, fost președinte al României, despre însemnătatea alimentației și insuficiența acesteia pentru îndestularea numărului de locuitori ai planetei, de la acest moment. Subiectul este studiat și dezbătut pe larg de institutul ISFRADA care “produce” manageri pentru lumea agricolă. Aflăm importanţa acestor studii de la doi dintre foştii studenţi, care astăzi sunt directori de marketing ai companiilor la care lucrează: Alina Creţu - Limagrain şi Loredana Voicu – IPSO.
Tot în aria de interes a alimentației, am participat la celebrarea Zilei Mondiale a Laptelui unde am stat de vorbă cu Bogdan Bazgă, director FAO pentru România. Încheie subiectul lapte, Dorin Cojocaru care face o scurtă analiză a pieței de lactate.

IndAgra, ca-n cărți

Data difuzării: 6 noiembrie 2011
Tema: Am continuat periplul nostru prin târgul IndAgra, cea de a 16-a ediție. Ne-a plăcut să ne jucăm de-a nenea Iancu și să savurăm o lume care părea demult pierdută, dar am descoperit că este mai real ca oricând.
Am descoperit noutăți precum protejarea albinei românești la nivel european, despre care ne vorbește Cristian Șonea – ANARZ, dar și farmecul vânzătorului tradițional din Caraș Severin, bucuros de brânza și rachia lui.
Cum orice masă nu este binecuvântată până nu are un pahar de vin, am revenit la Emanuelle Zeusi, reprezentant AZ Inox pentru a face o retrospectivă de un an de afaceri în România.

Banii și asociațiile

Data difuzării: 23 octombrie 2011
Tema: Realizatorii emisiunii au susținut în permanență rolul și necesitatea formelor de asociere, indiferent care le era obiectivul. Această ediție a emisiunii prezintă situația unor mari asociații pe diverse domenii din România. Răspunde întrebărilor legate de APRIL, fostul președinte al acesteia, Valeriu Steriu.
Intervine cu opinii extrem de avizate actualul Comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloș.
Am discutat despre camerele agricole cu președintele FNPAR, Viorel Matei și cu fondatorul LAPAR, Adrian Rădulescu.

Rapița, o loterie

Data difuzării: 9 octombrie 2011
Tema: Am pregătit pentru voi mai multe subiecte. Primul dintre ele este o demonstraţie în câmp a combinei John Deere S 680i, lângă Călăraşi, pe terenul fermierului Marius Jilăveanu.
Continuăm cu bilanţul ministrului Valeriu Tabără, la un an de preluare a mandatului, unde punctul forte l-a reprezentat situaţia rapiţei.
Emisiunea conţine și un interviu cu preşedintele comisiei prezidenţiale pentru agricultură, Valeriu Steriu.

Porumbul, la bilanț

Data difuzării: 2 octombrie 2011
Tema: Această emisiune este prima care se difuzează pe două posturi de televiziune: N24 Plus şi Favorit TV.
Am remarcat cât de mari sunt diferențele între statisticile oficiale ale MADR şi ceea ce se întâmplă în câmp. De aceea, am pornit să obţinem direct de la fermieri răspunsuri legate de cantitățile de producţie, de această dată despre porumb. Un interviu realizat cu Gheorghe Țuţuianu, fermier din judeţul Călărași, care folosește preponderent genetică Caussade şi utilaje New Holland.
De asemenea, prezentăm câteva sfaturi pentru fermieri din partea domnului Ştefan Gheorghiţă, cu ocazia unei vizite în Franţa.

Discuții de câmp

Data difuzării: 25 septembrie 2011
Tema: Această ediţie continuă interviurile cu expozanţii de la Agromalim (Vasile Nica - Mewi), dar şi savurosul interviu între Adrian Rădulescu și Lucian Buzdugan. În afară de acestea, aducem în atenţia dumneavoastră şi o serbare câmpenească cu ocazia zilei de 23 august, în curte la Minerva S.A, organizată de Aurel Pană.
Începem cu această ediţie o serie de interviuri cu oameni politici de la care dorim să obţinem viziunea asupra sectorului agricol. În această emisiune este rândul preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin, să prezinte politica agricolă.

Viitorul cercetării și Agromalim

Data difuzării: 18 septembrie 2011
Tema: Compania Procera a arătat rezultatele cercetării sale, în câmp, în anul 2011. Indiferent că vorbim de grâu, porumb sau floarea soarelui, urmaşii geneticii româneşti au demonstrat că munca susţinută rodeşte. Daniel State, directorul general Procera prezintă punctele cheie ale geneticii pe care o realizează şi vă puteţi delecta cu un interviu nonconformist între doi fermieri de renume: Adrian Rădulescu şi Lucian Buzdugan.
În a doua parte a emisiunii, dăm o raită prin târgul Agromalim de la Arad, unde ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, face asigurări asupra bugetului pentru anul 2012. Reprezentantul NHR Agropartners - domnul Florin Neacşu a descris noutățile tehnologice cu care a venit la târg.

Cine seamănă, culege!

Data difuzării: 4 septembrie 2011
Tema: Această ediţie a emisiunii face o trecere în revistă a rezultatelor obţinute de diverşi fermieri la culturile de păioase. Cu această ocazie, fermierii au răspuns la întrebări legate de calitatea producţiei obţinute, întrebări despre legislaţia muncii care are impact asupra activităţii agricole precum şi profitabilitatea unei ferme vegetale. Intervievaţi în emisiune sunt Cătălin Roşculete - SCDA Caracal, Marcel Cucu - fermier zona Brăila, Bărăgan Liviu - fermier din Vâlcelele.

CAP-urile de azi

Data difuzării: 28 august 2011
Tema: De ce nu se asociază fermierii? De ce s-ar asocia? Iar asociațiile create rezistă în timp?
Sunt câteva din întrebările ridicate la care încercăm, împreună cu președintele și vicepreședintele Cooperativei Dobrogea-Sud, să găsim răspunsuri.
Scopul CAP-ului: să cumpărăm împreună, și să vindem împreună.
În partea a doua, un interviu cu Eliezer Frumerman – general manager Makhteșim Agan și Shmulik Faruchi - directorul pentru România al companiei, o companie de renume mondial, ce a serbat de curând, 20 de ani de prezență pe piața românească.

S680i, premieră în România

Data difuzării: 21 august 2011
Tema: Dacă până acum eram obișnuiți să vedem în România noutăți vechi de trei ani, vă invităm astăzi să vedeți noua combină S680i de la John Deere. O combină ce va fi expusă pentru prima dată la Agritehnica, prezentată pe câmpurile din Brăila de domnul Radu Meșină, director de produs la Ipso Agricultură.
În prima parte a emisiunii mergem la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal, pentru a vedea ultimele tehnologii și inovații din domeniul semințelor, pesticidelor și a inputurilor pe care fermierii le pot folosi pentru a îmbunătăți recoltele. Au participat mulți fermieri și producători importanți, ceea ce înseamnă că agricultorul român este conștient de avantajele tehnologiei moderne.

Cursa pentru locul I - PNDR, mumă sau ciumă?

Data difuzării: 3 iulie 2011
Tema: Încă se dispută lupta pentru locul I la cereale. Limagrain concurează pentru acest loc. Interviu cu domnul Daniel Cheron, director general Limagrain și domnul Pierre Jarreau, director comercial pentru România. Discuții pe câmp despre prețuri și piața de cereale.
În partea a doua emisiunii discutăm despre fondurile europene pentru agricultură, o necesitate pentru fermieri, dar în același timp și o corvoadă. Problemele întâmpinate la accesarea acestor fonduri, susținute de mărturii ale fermierilor.

AgriPlanta - imagini cât 1000 de cuvinte

Data difuzării: 19 iunie 2011
Tema: O nouă expoziție în peisajul românesc.
Un concept nou adus în România de DLG – Intermarketing și pus în practica cu ajutorul Corinei Mareş.
Din culisele evenimentului, discuţii cu oficialităţile prezente, impresii ale expozanților și ale vizitatorilor.
Au dat interviu despre AgriPlanta: Maria Cârja – Pioneer Hibread România, Stelian Fuia- deputat, Andrei Ostroveanu – jurnalist, Bogdan Craiciu – Saaten Union, Mauro Frola – MAP, Liliana Ionescu – DuPont.

Cai putere și politica agricolă

Data difuzării: 12 iunie 2011
Tema: Interviuri realizate la târgul RomAgroTec din anul 2011 cu dl. Valeriu Steriu – Şef al Comisiei Prezidenţiale pentru Agricultură, Nicolae Sitaru – preşedinte LAPAR, fermieri, reprezentanţi ai companiilor expozante.
Una din provocările agriculturii este reducerea emisiilor de gaze poluante. Măsurile ce se iau în acest sens sunt explicate de compania NewHolland prin Dl. Florin Neacşu despre tractorul T 8 și tehnologia AdBlue. Tractorul T 8 prezentat pentru prima oară în România vine după ce a fost expus la târgul SIMA de la Paris.
Pentru Ipso Agricultură România, dl Vasile Nica prezintă soluţia pentru reducerea emisiilor poluante de la John Deere.

La început a fost genetica

Data difuzării: 5 iunie 2011
Tema: O emisiune realizată la a 5-a ediție a târgului „Zilele crescătorului de taurine” de la Râșnov.
Interlocutorii Costel Caraș, de la Holstein ro, Mihai Petcu – medic veterinar, Valeriu Tabără – Ministrul Agriculturii.
Ce se doreşte însă în urma discuţiilor între minister și crescătorii de vaci este sprijin pentru genetica printr-un sprijin de stat.
S-a propus acordarea unui ajutor de stat pentru cei care au făcut investiţii în obţinerea laptelui conform (30 de bani /litru pentru 2 ani). Ministrul a promis, rămâne de văzut.

Sagra del Carciofo

Data difuzării: 24 aprilie 2011
Tema: La Niscemi, în Sicilia, a fost celebrată timp de trei zile o cultură antică precum Cetatea Eternă – Roma: anghinarea. Festivalul aduce laolaltă atât cultivatori de anghinare cât și maeștri bucătari și consumatori ai acestei plante cu calități medicinale.
Pe o plantație din apropierea orașului, am întâlnit români care lucrau în agricultură, cultivând anghinare pentru un întreprinzător localnic care dorea să pună bazele unei afaceri cu niște parteneri români, pentru a cultiva această plantă în județul Giurgiu.

Laptele, zbateri și dezbateri - AgriPlanta 2011

Data difuzării: 17 aprilie 2011
Tema: La sfârșitul lunii martie, la București, a avut loco dezbatere pe tema laptele de vacă și procesatorii de lapte. Adrian Rădulescu, secretar de stat MADR, Valeriu Steriu, deputat și Mihai Petcu, fermier, au prezentat aspecte diverse ale sectorului creșterii vacii de lapte și al procesării laptelui.
În ultima parte a emișiunii, veți putea cunoaște conceptul unui nou tip de expoziție în câmp – Agriplanta. Expoziția este un eveniment care adună la un loc, în câmp, toată filiera de furnizori de inputuri pentru o fermă, de la sămânță, la pregătirea patului germinativ, de la erbicide și fungicide până la utilaje agricole și soluții de finanțare pentru realizarea unor astfel de investiții într-o fermă.

Sărbătoarea mierii

Data difuzării: 10 aprilie 2011
Tema: Timp de două zile, la sfârșitul lunii martie 2011, mierea a curs râuri pe străzile Blajului, doar era evenimentul anual al apicultorilor „Sărbătoarea mierii”. Cea de a IV a ediție a fost susținută de factorii de decizie locali și județeni, și respectată prin prezența sa de către ministrul agriculturii, Valeriu Tabără. Acesta le-a adus vești proaspete și dulci: demararea Planului Național Apicol, care are o susținere financiară de 8 milioane de euro, pentru o perioadă de trei ani.
Organizatorul evenimentului, Victor Mateș, a făcut o trecere în revistă a problemelor majore din acest sector dar, optimist din fire, a arătat și viitorul promițător, având în vedere calitatea produselor apicole românești care sunt din ce în ce mai căutate la export.

Un comisar acuză

Data difuzării: 27 martie 2011
Tema: Încă o ediție a emisiunii are ca temă revista presei agricole.
De această dată, gazda dezbaterii a fost redactorul șef al publicației Profitul Agricol, George Ostroveanu. Comentariile sale s-au oprit asupra celor mai importante subiecte relatate de presa scrisă și au culminat cu aprecieri interogative asupra prezenței la București a comisarului Dacian Cioloș, care își depășea prerogativele de responsabil de portofoliul agriculturii, aducând un mesaj referitor la absorbția fondurilor europene de către toate ministerele din România.

Semințe de calitate

Data difuzării: 20 martie 2011
Tema: Înainte de începutul campaniei de semănat, compania Saaten Union a prezentat fermierilor din județele din sudul țării portofoliul de soiuri și hibrizi. Sămânța românească produsă la standarde nemțești uimește fermierii, indiferent de cultura: floarea soarelui, porumb sau rapiță.
O ofertă specială este făcută pentru cultura de orzoaica pentru bere, la care compania Saaten Union asigură atât sămânța cât și preluarea producției obținute printr-un contract ferm și corect.

Rețeta Integra

Data difuzării: 20 februarie 2011
Tema: În această emisiune vă prezentăm o rețetă specială, oferită de Mauro Frola, directorul MAP - Mașini Agricole Peformante și echipa sa. Primim de ademenea informații de la domnul Secretar de Stat Adrian Rădulescu cu privire la plățile și subvențiile din agricultură. Informații utile despre consultanță, soluții avantajoase pentru fermieri, utilaje și credite bancare.

Povestea laptelui - partea 2

Data difuzării: 30 ianuarie 2011
Tema: Continuare din emisiunea anterioară. Povestea laptelui sănătos și sigur. Lucrul eficient în fermele de vaci. Informații utile pentru crecătorii de vaci de lapte.

Povestea laptelui - partea 1

Data difuzării: 23 ianuarie 2011
Tema: Povestea laptelui alb și sigur. Prima parte. Povestitor: domnul Dorin Cojocaru, responsabil calitate lapte. O poveste depre producția de lapte românesc de calitate, începând de la ferme la standarde europene și până la fabricile de procesare.
Stacks Image 568

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 569
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 570
Stacks Image 571
Stacks Image 572
Stacks Image 573