Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Informații utile
Stacks Image 130
Vremea
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
FARM TECH
MAKHTESHIM
Caussade Semences
BASF
Naturevo
Nufarm
MAP
Limagrain Romania
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 13:00.
Sâmbăta la ora 09:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Stacks Image 20027
Emisiuni 2013
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 137
Emisiuni 2012

Euroferma veselă - partea 2

Data difuzării: 30 decembrie 2012
Emisiune-45---Euroferma-vesela-2
Tema: Ultima emisiune din an continuă pe același ton al emisiunii precedente: optimism și bună dispoziție. Au îndrăznit să răspundă provocării noastre de a spune urări și bancuri Andrei Ostroveanu, Adrian Rădulescu, Mihai Petcu, Laurențiu Baciu, Corina Mareș, Radu Meșină, Mircea Chetrone, Constantin Dulute, Arnaud van Strien, Tiberiu Dima și corul de elevi al școlii 280 din București.
În numele meu, Gabriela Stănculescu - realizatorul emisiunii Euroferma, și al echipei mele, vă doresc pentru anul viitor ploi la vreme și suficiente, sănătate și o inimă ușoară!
Închei cu urarea să ne revedem anul viitor, în fiecare duminică de la ora 13.30 pe Național 24 Plus și de la 13.00 pe Favorit TV!

Euroferma veselă - partea 1

Data difuzării: 23 decembrie 2012
Emisiune-44---Euroferma-vesela-1
Tema: Gata cu seriozitatea, gata cu emisiunile tehnice și grele! A venit acel timp în an în care să ne bucurăm de sărbătorile de Crăciun și Anul Nou. Am realizat două emisiuni dedicate acestor evenimente în care, partenerii noștri de peste an, care cred că sunt și partenerii dumneavoastră de-a lungul anului, au avut curajul și plăcerea să se destindă și să glumească alături de noi și să își prezinte urările către dumneavoastră: măriile voastre fermieri. Am avut alături pe Radu Meșină, Adrian Rădulescu, Daniel Obadă, Niculina Gheorghiță, Mihai Petcu, Aurel Pană, Ștefan Gheorghiță, Radu Luigi, Veronica Ciucă, Eliezer Frumeman, Florin Constantin, Constantin Soare, Monika Puiu, Nicoleta Roiban, Arnaud van Strien, Relu Ciobotă, Mauro Frola și corul de elevi al școlii 280 din București.
Echipa de realizare a emisiunii Euroferma vă urează Crăciun fericit!

Irigații la Integra

Data difuzării: 16 decembrie 2012
Emisiune-43---Irigatii-la-Integra
Tema: După un an plin de evenimente și de lansări de produse noi și spectaculoase, am ajuns la mijlocul lunii decembrie, moment în care începem să facem planuri pentru anul viitor. Având acest lucru în minte, Mauro Frola, președintele MAP, a relansat pentru anul 2013, circuitul Integra, a cărui primă etapă s-a desfășurat, ca în fiecare an, la Bacău. Am abordat, poate cel mai important subiect al acestui an și al anilor viitori, singurul factor asigurator în agricultură: irigațiile. Pentru acest lucru, MAP deține o serie de soluții care pot aduce oricărui fermier, indiferent de mărimea fermei, liniștea față de vremea potrivnică. Au fost alături de noi doi fermieri din zonă, Laurențiu Baciu și Valentin Albu senior.
În încheiere, am revenit cu clinchetul de clopoței al colindelor interpretate de corul școlii 280 din București.

Porți deschise și vremea colindelor

Data difuzării: 9 decembrie 2012
Emisiune-42---Porti-deschise-si-vremea-colindelor
Tema: Vremea devenise deja pișcătoare, lucrul câmpului pentru anul viitor era aproape realizat de către fermieri, moment în care dealerul Claas din zona Alexandria, Proinvest a organizat o zi a porților deschise. Am surprins în câteva interviuri satisfacția pe care o arătau fermierii care folosesc utilaje Claas, fie că sunt tractoare sau combine, sau implemente atașate acestora. Am continuat în această edțtie, seria "taifasurilor" dintre fermieri, și pentru că am intrat în luna sărbătorilor de iarnă, când colindele zumzăie în fiecare neuron al minților noastre, am surprins un colind interpretat de corul școlii 280 dedicat Prea Fericitului Daniel, Patriarhul României.

Combine și combinații financiare

Data difuzării: 2 decembrie 2012
Tema: Am avut plăcerea de a face parte din grupul de români care a vizitat fabrica în care se produc combinele New Holland, în Belgia, la Zedelgem, dar și sediul central al unuia dintre cei mai important finanțatori ai domeniului agricol, pentru achiziționarea de utilaje, BNP Paris Bas, partenerul NHR Agropartners. În acest periplu ne-am bucurat să avem ca reporter de teren, pe doamna Monika Puiu, directorul general NHR Agropartners, care a realizat o discuție pe teme de finanțare a domeniului agricol cu Camelia Graiter, reprezentantul în Romania al prestigioasei bănci BNP. Cu această ocazie am realizat o serie de interviuri cu fermieri, pe care i-am rugat să "tăifăsuiască" despre probleme comune lor: arenda, probleme legale, irigațiile, creditele bancare, și câte și mai câte.

Inovații

Data difuzării: 25 noiembrie 2012
Tema: Pe sfârșit de toamnă am înregistrat câteva evenimente notabile pe care le-am reunit sub semnul inovației. Prezentăm în această emisiune două momente, unul referitor la partea mecanică iar celălalt referitor la îngrășăminte și fertilizatori. Astfel, împreună cu aproximativ 100 de fermieri am participat la ferma lui Iulian Bibicu din Viziru la o demonstrație a noului model 6M produs de John Deere, cel care înlocuiește gama 6030. De această dată, a răspuns invitației noastre de a juca rolul de reporter, responsabilul de comunicare și marketing al IPSO Agricultură, Loredana Voicu.
Cel de al doilea subiect al emisiunii este reprezentat de cea de a șasea convenție anuală a companiei Timac Agro, care și-a premiat distribuitorii cei mai eficienți, dar care a profitat de ocazie să prezinte prin vocea directorului de cercetare, Jose Maria Garciamina, principiile care stau la baza unei game noi de nutrienți pentru plante care îmbină atât partea de protecție cât și partea de hrănire a plantei.

Indagra 2012

Data difuzării: 18 noiembrie 2012
Tema: Ediția acestei săptămâni prezintă ultimul târg specializat pentru agricultură din anul 2012: Indagra organizat de Romexpo. Cu interviul realizat cu Aurel Popescu, președinte ROMPAN, am descris cea mai mare pâine coaptă vreodată în România, ca simbol al calității grâului din anul acesta. De asemenea, am realizat un interviu despre utilajele Schaffer, necesare într-o fermă de creștere a animalelor. Am lăsat la final povestea celui mai impozant și spectaculos stand din Indagra, cel al lui MAP. Importatorul mărcilor Deutz, Same și Lamborghini în România a bătut toate recordurile de până acum în domeniul expozițiilor agrare de la noi din țară, atât în originalitatea standului, cât și în suprafața cea mai mare de expunere, în valoarea financiară a utilajelor expuse (au fost expuse tractoare, combine și utilaje în valoare de peste 2,5 milioane euro) dar și prin evenimentul de lansare a noii game de tractoare Deutz Fahr, seria 7 TTV.

Evenimente de toamnă

Data difuzării: 11 noiembrie 2012
Tema: În această ediție vă prezentăm două subiecte: două evenimente, unul în câmp, altul pe beton.
La demonstrația în câmp a tractoarelor Claas, din comuna Viziru, județul Brăila, dealerul zonal Serv Claas a strâns aproximativ 100 de fermieri din județele din jur. Aceștia au testat pe teren tractoarele Arion, utilizând diferite implemente pentru prelucrarea solului. Am discutat cu Eugen Gruia, director de vânzări ServClaas, Cristi Petcu, reprezentant vânzări Claas și Gheorghe Oprea, fermier din Săgeata, județul Buzău.
Cel de al doilea eveniment s-a desfășurat în București, cea de a 17 a ediție a IndAgra. În această emisiune vă relatam ceremonia de deschiderea a celui mai mare târg de agricultură din țară. La acest eveniment a participat și comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș.

Politica, bat-o vina!

Data difuzării: 4 noiembrie 2012
Tema: Unde e mai bine să vorbești despre viitorul politic al agriculturii dacă nu într-un târg mare, alături de fermieri.
Am ales ca loc de desfășurare târgul IndAgra, iar ca expozanți ai platformelor pentru agricultura pe Dl. Daniel Constantin – din partea USL și Dl. Adrian Rădulescu din partea PDL.
Am aflat astfel care sunt principalele 3 măsuri ce urmează a fi luate în versiunea ambelor partide.

Un obiectiv: cooperativizarea

Data difuzării: 28 octombrie 2012
Tema: Așa cum v-am obișnuit în emisiunile pe care le realizăm, subiectul asocierea fermierilor este unul frecvent. De această dată am venit cu un model de asociere productivă, o cooperativă de origine franceză, care deține de la fabrica de produs semințe până la procesarea alimentară a porumbului și a altor produse obținute de fermieri.
Am vizitat la invitația lui Florin Constantin, directorul general al Euralis Semințe în România, sediul central al cooperativei mamă din Franța dar și câteva realizări ale acestei cooperative: fabrica de semințe, silozul port, fabrica de uscare și formulare fertilizanți, o fermă de creștere a rațelor, magazinul cooperativei.

70 de ani de tractoare - Pregătiri IndAgra

Data difuzării: 21 octombrie 2012
Tema: După lansarea fastuoasă din Berlin a seriei 6 și 7 a tractoarelor DEUTZ- FAHR a venit rândul celor de la SAME să lanseze un nou model în Italia.
Unicul distribuitor în România pentru Same Deutz Fahr și Lamborghini, firma MAP prin domnul Mauro Frola a fost alături de noi la acest eveniment și am realizat un interviu “la cald” păstrând atmosfera creată de gazde din timpul evenimentului de lansare.
În partea a doua vă dezvăluim câte ceva din culisele Târgului IndAgra, cel mai mare târg de agricultura și domenii conexe din România, un interviu realizat împreuna cu Mariana Suciu – director ROMEXPO SA.

Ajutorul de minimis și irigații

Data difuzării: 7 octombrie 2012
Tema: Ediția acestei emisiuni aduce în discuție două teme prezentate în cadrul evenimentului din ferma lui Nicolae Sitaru: ajutorul de minimis și irigațiile. Subiectele sunt dezbătute de reprezentantul MADR – Mariana Tatomir, Laurențiu Baciu, Nicolae Sitaru și Claudiu Frânc, în timp ce irigațiile sunt “susținute” de Lucian Buzdugan.
Și dacă credeați că gardurile electrice sunt bune doar la protejarea culturilor și a animalelor domestice, Adrian Tocan vă explica beneficiile acestuia și în cazul protecției gospodăriei de atacurile urșilor.
La final, Vasile Iosif, directorul general DuPont, explică termenii folosirii în siguranță a produselor de protecția plantelor.

Lansare RNDR și aniversare AIPROM

Data difuzării: 30 septembrie 2012
Tema: Această ediție a emisiunii abordează două teme: înființarea Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală(RNDR) și aniversarea a 10 ani de activitate a Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România(AIPROM).
În prima parte, comisarul european Dacian Cioloș și ministrul Daniel Constantin răspund întrebărilor pe teme de subvenții europene, reducerea birocrației în lucrul cu proiectele europene.
În a doua parte, Vasile Iosif, președinte DuPont, prezintă detalii despre cele mai importante proiecte ale AIPROM, și aflați planurile de viitor ale fostului președinte AIPROM, Yves Picquet.
În încheierea emisiunii, întrebarea zilei vine de la Claudiu Franc, președinte FCBR.

Ziua Porumbului

Data difuzării: 23 septembrie 2012
Tema: De câțiva ani în coace, unul dintre cei mai mari fermieri din partea de sud a țării, Nicolae Sitaru, organizează un eveniment care are ca invitat de seamă porumbul. La acesta am participat și noi și am văzut aproape 500 de fermieri care au fost curioși să vadă rezultatele de producție ale unui an special din punct de vedere pedoclimatic și să vadă în câmp diferențele între diverși hibrizi comercializați de cele mai importante companii de semințe prezente în România.
Evenimentul a fost un moment de reflecție asupra pieței internaționale a porumbului și asupra fluctuației de preț de achiziționare a acestuia, prezentare susținută de Robert Arsene, director Agricover. Lucian Buzdugan a subliniat necesitatea irigației pentru această cultură și a îndemnat fermierii să nu mai aștepte de la stat să facă el totul în acest sens. Florin Constantin, directorul Euralis Semințe România, a prezentat rezultatele geneticii franțuzești din câmpul experimental iar, în încheiere, Claudiu Frânc, președintele FBCR, formulează întrebarea săptămânii.

Floarea soarelui de la semănat la recoltat

Data difuzării: 16 septembrie 2012
Tema: În seria emisiunilor care au prezentat cele mai importante culturi din România, abordate în toți pașii, de la semănat la recoltat, am ajuns la floarea soarelui.
Indiferent de momentul transmiterii emisiunii este important să nu uitați care sunt punctele slabe ale acestei culturi, care sunt tehnologiile și utilajele necesare. Emisiunea prezintă punctele de vedere ale unor companii care pun pe piață produse pentru această cultură: Florin Constantin, directorul general al Euralis, Cornel Chiuaru - director Vaderstad, Daniel State - director general Procera, Arnaud van Strien - director Ipso, Veronica Ciucă - director marketing Makhteshim Agan, Paul Moga - director Cheminova, fermieri precum Gheorghe Tuzu și Silviu Necula.

O nouă generație de tractoare

Data difuzării: 9 septembrie 2012
Tema: Berlin a fost gazda lansării internaționale a două noi generații de tractoare ale lui Deutz Fahr. Este vorba despre seriile 6 și 7 ale vestitului producător german. La sfârșitul lunii august, dealeri din întreaga Europă și jurnaliști din cele mai importante țări unde se distribuie tractoarele și combinele Deutz. Am participat și noi, la invitația unicului distribuitor autorizat în România, MAP - Mașini Agricole Performante, la acest eveniment. Cu această ocazie am aflat de la Stephan Mesche, directorul de produs care sunt noile caracteristici ale celor două noi generații care aduc bine cunoscuta mecanică germană, în liga electronică și confortabilă. De asemenea, am aflat de la Vlado Matijasic, responsabilul de vânzări pentru Europa de Est, care este rolul României în angrenajul producătorului german.

Inedit în agricultură

Data difuzării: 26 august 2012
Tema: La evenimentele în câmp sau interviurile realizate pe parcursul acestui an am adunat câteva lucruri inedite. Am găsit noutăți pentru fiecare ramura din agricultură, fie ca este vorba de mecanizare, îngrășăminte și fertilizanți, fie că vorbim de semințe. Noutăți care pot determina schimbări majore în cultura fermierilor. Poate că ceva mai inedită este recenta relansare a unui partid politic special pentru agricultori. Au prezentat: Radu Luigi - tractorul Xerion, Wolfgang Kruger - mașina de erbicidat, Nagy Margit - îngrășăminte făcute la comandă personalizată, George Aldescu și Mircea Chetrone - sistemul Clearfield pentru rapiță, Daniel State - porumbul care poate fi însămânțat la temperaturi mai scăzute decât norma cunoscută din cărți, Maria Cîrjă - porumbul Aquamax, iar pentru partea politica Costel Caraș.

Rapița de la semănat la recoltat

Data difuzării: 19 august 2012
Tema: Din ciclul emisiunilor tematice pentru o cultură, a venit timpul rapiței. Și pentru această cultură am avut aceeași abordare integralistă, am pornit de la genetică și am ajuns la recoltare. Gazda emisiunii a fost fermierul Arnaud Charmetan, care anul acesta a reușit să salveze 1050 de ha de rapiță din cele 2100 cultivate în toamna trecută. Cea mai importantă informație a emisiunii o reprezintă noua tehnologie lansată pentru această cultură - Clearanda, rapița în regim Clearfield despre care am discutat cu Mircea Chetrone - director de marketing BASF, cu Florin Constantin - director general Euralis, George Aldescu - director general Saaten Union si Rapool, Dan Maftei - director marketing Euralis.

Porumbul de la semănat la recoltat - partea 2

Data difuzării: 12 august 2012
Tema: Cea de a doua parte a emisiunii dedicate porumbului, urmărește această cultură din punctul de vedere al tratamentelor și al recoltării. De asemenea, am surprins și declarații cu ton familial ale lui Lucian Buzdugan. Partea de tratamente la porumb a fost realizată cu sprijinul BASF prin vocea lui Daniel Tabacu iar cea referitoare la recoltare am realizat-o în parteneriat cu CLAAS reprezentată de Gheorghe Diaconu și Cristian Petcu. Nu lipsesc opiniile unor fermieri precum Gheorghe Țuțuianu sau Marius Jilăveanu dar și două noutăți ale Pioneer și Procera în ceea ce privește genetica pentru porumb.
Tema: După realizarea unor emisiuni tematice dedicate sorgului și grâului a venit rândul porumbului.
Fiind o plantă extrem de importantă pentru fermieri, am decis să îi dedicăm 2 emisiuni.
Cu toate că porumbul este o plantă cunoscută, tehnologia e evoluat și tocmai acesta este rostul celor 2 emisiuni, cu atât mai mult cu cât avem interviuri cu fermieri și cu specialiști de renume precum Lucian Buzdugan, Maria Cîrjă, Daniel Tabacu, George Aldescu, Daniel State, Paul Moga, Tomel Petrache, Florin Nicolae Neacșu, Gheorghe Țuțuianu, Răzvan Necula.

Laptele la comun

Data difuzării: 15 iulie 2012
Tema: Întotdeauna am fost adepții asocierii fermierilor atât ca formă de reprezentare cât și ca formă productivă. Din păcate, formele asociative în România au de suferit, fie din lipsă de curaj, fie din exces de dorință de afirmare. Tocmai din acest motiv ne-am gândit să abordăm în această emisiune formele de asociere pornind de la exemplul lui Holstein.Ro.
Crescătorii de vaci pentru lapte sunt mulți la noi în țară, dar credem că insuficient organizați și de acord cu aceasta sunt și doi dintre interlocutorii noștri, Mihai Petcu și Eugen Popa. Am discutat cu dânșii despre apărarea drepturilor "văcarilor" și despre dificultățile de a ține în viață o asociație profesională cum este cea a crescătorilor de vaci Holstein. Din emisiune nu lipsește opinia comisarului Dacian Cioloș care susține ideea întăririi formelor asociative.

Bob cu bob se face grâul

Data difuzării: 8 iulie 2012
Tema: Euroferma a realizat o nouă emisiune tematică și tehnică. De această dată a venit rândul grâului să fie vedetă. Chiar dacă este o cultură străveche, există informații noi de fiecare dată. Noutatea pe care o aducem vine din partea a doi francezi: Pierre Jarreau și Arnaud van Strien. Amândoi ne anunțau cu ceva vreme în urmă noua tendință a lumii grâului: hibrizii de grâu. Randamentul de cultură pe care îl are un hibrid aproape că este doar un vis pentru fermierii români: între 9-10 tone la hectar. Acesta va trebui sa fie viitorul și la noi. Despre grâu și ce trebuie să faceți pentru a avea producții mulțumitoare ne vorbesc fermieri precum Lucian Buzdugan dar și Ion Sofone.

Tratamente fitosanitare: avio și clasice

Data difuzării: 1 iulie 2012
Tema: De câțiva ani buni este propagată o informație eronată în ceea ce privește tratamentele fitosanitare efectuate cu avionul. De curând am aflat că legislația permite efectuarea tratamentelor avio dacă se respectă anumite criterii. Pornind de la această informație am realizat o emisiune comparativă între tratamentele aplicate cu avionul și cele terestre. Am folosit în emisiune expertiza unui căpitan de aviație, domnul Gelu Frunză, a doi reprezentanți din partea companiilor care produc mașini autopropulsate de pulverizare, Vasile Nica de la Mewi și Florin Marin de la New Holland România Agropartners, dar și expertiza unui cadru didactic, Ovidiu Ranta de la USAMV Cluj. Alegerea tipului de aplicare a tratamentelor vă aparține!

Federații și camere agricole

Data difuzării: 24 iunie 2012
Tema: Acest subiect nu credem că va avea sfârșit... Din păcate, multe asociații și federații profesionale din România nu au o viață firească și constructivă. Cu toate acestea, apar unele noi care au menirea să unească, în acest caz, tinerii fermieri. Președintele interimar al proaspetei federații apărute, Andrei Haschi își prezintă obiectivele. În oglindă, un vechi militant al fermierilor, Adrian Rădulescu, artizanul legislativ al mecanismului Camerelor Agricole are unele comentarii de făcut în ceea ce privește viitoarea formă lucrativă de reprezentare a fermierilor. Comentariile noastre sunt de prisos! Nu lipsesc din acest mozaic câteva opinii ale unor fermieri.

Cu PAC-ul la AgriPlanta

Data difuzării: 17 iunie 2012
Tema: În ziua de deschidere a târgului Agriplanta, Cosmin Andrei, prezentatorul emisiunii despre agricultură de pe TVR1, a moderat o dezbatere care avea ca temă Politica Agricolă Comună și prevederile ei viitoare. În afara fermierilor și a vizitatorilor târgului, au participat printre vorbitori Valeriu Steriu, Daniel Botănoiu, Laurențiu Baciu, Mihai Petcu și profesorul Berca. Așa cum ne așteptam, presiunea altor teme mai apropiate de fermierii noștri a deturnat subiectul discuției spre irigații, subvenții, vânzarea terenurilor către nerezidenți, semn că e mai apropiată cămașa internă decât ce vom face din 2014 încolo. Am înregistrat și intervenția lui Lucian Buzdugan dar și întrebarea realizatoarei emisiunii Euroferma legată de posibilitatea de a renegocia termenii care defavorizează fermierii români.

România agricolă

Data difuzării: 10 iunie 2012
Tema: Ediția acestei emisiuni abordează trei subiecte: târgul de la Dulcești, vizita președintelui Euralis și prezentarea unui produs folositor fermierilor – gardul electric.
În prima parte, vizităm expoziția în câmp de la Dulcești, organizată de Alexandru Molodoi și partenerul german Kruger. De la Veronica Ciucă am aflat și rețeta de succes pe care a folosit-o investitorul german, în special tratamentele fitosanitare pentru cultura de grâu.
În a doua parte, am fost martorii primei vizite în România a președintelui grupului francez Euralis, Christian Pees, ocazie cu care, Florin Constantin, directorul general al filialei din România prezintă planurile de viitor ale companiei.
În final, Adrian Tocan ne prezintă unul dintre produsele comercializate cu mare succes: gardul electric de proveniență finlandeză.

De vorbă cu fermierii

Data difuzării: 3 iunie 2012
Tema: În această emisiune vorbim cu fermieri precum Bujor Ion, Zavelea Adrian sau Lucian Buzdugan despre fonduri europene, subvenția pe hectar și pentru motorină, dar și returnarea TVA-ului.
Am ascultat opinia unui expert în produse fitosanitare, Constatin Soare, în ceea ce privește produsele de protecția plantelor care nu afectează albinele. Monika Puiu, directorul general NHR Agropartners, vorbește despre necesitatea fermierilor de a privi spre viitor atunci când aleg mașinile de erbicidat și de însilozat producția, iar în încheiere, Radu Luigi prezintă noutățile în domeniul tractoarelor de la Claas.

Vacă de… lapte praf

Data difuzării: 27 mai 2012
Tema: Nu de mult timp, fostul ministru al agriculturii, Stelian Fuia, a adresat un atac la procesatorii de lapte, afirmând că produsele lactate conțin prea mult lapte praf și lapte care nu este produs în România. Pe această temă, celebrul doctor Mihai Petcu are o replică memorabilă. La Zilele Crescătorilor de Taurine de la Mogoșoaia am discutat cu domnia sa un paradox al târgului: dedicat fermierilor crescători de vaci de lapte, dar tocmai aceștia au lipsit în număr covârșitor.
Pe același subiect dar și altele legate de sectorul creșterii vacilor, își prezintă opiniile Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură, Claudiu Franc, președintele FCBR dar și Viorel Secară, vicepreședinte al aceleiași asociații.

Se caută tineri specialiști

Data difuzării: 20 mai 2012
Tema: De mulți ani atât noi cât mai ales fermierii și companiile din domeniul agricol, am remarcat o lipsă a personalului tânăr calificat. Din acest motiv, ne-a bucurat inițiativa tânărului Valentin Albu care își asumă rolul de organizator al primului târg de job-uri, organizat la studenți "acasă", în curtea USMV.
Târgul își dorește să pună în dialog studenții din anii terminali și diverse companii care activează pe piețe precum tractoare, semințe, pesticide etc. Aici am stat de vorbă cu Loredana Voicu - reprezentant Ipso Agricultură, cu Alina Barbu - reprezentant Titan Machinery și cu Diana Nedelcu reprezentant al ITC Semințe. Mauro Frola propune tinerilor să aibă curajul de a se transforma din simpli salariați în product manageri.

T9 demonstrează pentru români

Data difuzării: 13 mai 2012
Tema: O echipă de peste 40 de fermieri din România a fost invitată de NHR Agropartners să testeze pe câmp două modele de tractoare: T8 și T9. În apropiere de Brno, în Republica Cehă am putut testa și noi calitățile unui "monstru" de aproape 600 CP. Cu această ocazie am stat de vorbă cu fermierii noștri despre problemele curente și cele mai stresante pe care le întâmpină.
Domnul Florin Neacșu, directorul adjunct al NHR, ne explică tehnologia SCR prin care tractoarele din generația Tier4 consumă mai puțin combustibil și poluează de 100 de ori mai puțin decât un tractor din anul 1996.

Știri agricole

Data difuzării: 29 aprilie 2012
Tema: Am descoperit la Breaza un întreprinzător care promovează un model nou de cultură, pe care noi am numit-o "în țevi". Noutatea pentru România constă în dubla cultură: creșterea de pești și cultivarea de legume.
Din domeniul mecanizării vă prezentăm deschiderea primului punct de piese de schimb al companiei Claas pentru România, dar și prezentarea tractoarelor Lamborghini ale căror unic distribuitor este MAP.
Syngenta propune fermierilor o nouă abordare privind cultura de porumb: conceptul 3P prin care se cultivă porumb extra timpuriu.
În final, Corina Mareș face invitația pentru târgul Agriplanta, care va avea loc lângă Fundulea în perioada 7-10 iunie.

Apicultura românească

Data difuzării: 22 aprilie 2012
Tema: Mierea a fost la ceas de sărbătoare la sfârșitul lunii martie, când la Blaj a avut loc cea ce a 5-a ediție a târgului "Sărbătoarea mierii". Cu această ocazie, am aflat date statistice noi privind producția de miere și numărul de familii de albine, dar și obiectivul asociației crescătorilor de albine: creșterea consumului de miere pe cap de locuitor. Toate acestea au fost descrise de organizatorul evenimentului, Victor Mateș, directorul general al Apidava. Am surprins și tehnologii moderne prezentate la târg de Mihai Grama - stupii modulari de polipropilenă, și am stat de vorbă cu un stupar din zona Câmpina, Cornel Cârneci, despre arta de a crește albine.

Zestrea cu care ne mândrim

Data difuzării: 15 aprilie 2012
Tema: În goana de a vă aduce subiecte cât mai recente și mai necesare activității de lucru a pământului, am omis să ne mai aducem aminte și de partea sufletească a satului: partea tradițională. Ediția de Paște a găsit răgazul de a prezenta câteva lucruri aproape uitate în unele sate din România, tradiția prelucrării lemnului și respectul față de cultura populară reprezentat prin cântec și portul popular. Gheorghe Barna, vicepreședinte UNPR Prahova, a fost gazda noastră în zona Breaza unde am găsit oameni pasionați de transmiterea tradițiilor către generațiile cele mai tinere.

Cu și despre fermieri

Data difuzării: 8 aprilie 2012
Tema: La un eveniment organizat de Ipso la Timișoara am avut oportunitatea de a discuta cu mai mulți fermieri despre problemele lor și soluțiile pe care le-au găsit. "Tata Radu" așa cum îl știe multă lume ca stăpânul combinelor John Deere, care de curând are un fiu, ne-a prezentat caracteristicile tehnice ale unei combine John Deere din seria W, ale cărei chei le-a primit Zeno Achim, reprezentantul companiei care a achiziționat acest model. Directorul regional IPSO, Lennart Jensen, profesorul universitar Dumitru Tucu și fermieri precum Masay Hary au fost intervievații acestei ediții a emisiunii.

Sorgul, cămila vegetală

Data difuzării: 1 aprilie 2012
Tema: Emisiunea Euroferma dezbate o cultură mai rar întâlnită în România: sorgul, dorind să oferim celor ce o urmăresc un răspuns în cazul în care s-au întrebat vreodată dacă merită sau nu să cultive sorg. De câțiva ani, această cultură a început să trezească interes pentru crescătorii de animale, fiind o plantă ideală pentru nutriția animală.
Despre calitățile sorgului, am adunat opiniile unui crescător de vaci, Cristian Lungu și ale unui tânăr fermier, Necula Silviu Răzvan. Am aflat de proprietățile și însușirile sorgului de la Ing. Nina Gheorghiță – Caussade Semences. Și am cules informații cu privire la tratamentele necesare de la Dl. Costel Soare - Makhteshim Agan, urmărind această cultură de la sămânță până la valorificare.

Subvenția noastră cea de toate zilele!

Data difuzării: 25 martie 2012
Tema: Fermieri precum Mihai Petcu din Pantelimon, Dobrilă Vasile din Brăila, Medjid Khenafi din Bistreț, Răzvan Necula din Dâmbovița sau Gheorghe Târâlă din Brăila și-au prezentat punctele de vedere în ceea ce privește subvenția. Orice tip de subvenție, nu una anume. Atât de diferite sunt opiniile lor încât stăm să ne întrebăm a cui voce o poate asculta Ministerul Agriculturii și care va fi abordarea de termen lung.

Lecția americană

Data difuzării: 18 martie 2012
Tema: Subiectul nutriției animale începe să devină o obișnuință pentru fermierii români. La acest lucru au contribuit și companiile producătoare de semințe care organizează tot mai des seminarii cu această temă. Compania Pioneer a prezentat în fața a 200 de fermieri soluțiile de însilozare a porumbului și lucernei, prin intermediul lui Bill Mahana, șeful departamentului de profil la nivel mondial. Concluziile lecției le-au tras Mihai Petcu și Cristian Lungu, doi fermieri cu ștate vechi în creșterea vacilor pentru lapte.

Fără irigații, dar cu hoți

Data difuzării: 11 martie 2012
Tema: Cu ocazia celei de a doua etape a circuitului Integra, organizat de Mașini Agricole Performante, care s-a desfășurat la Craiova, am discutat cu diverși fermieri aspecte legate de accesarea fondurilor europene - mai ales dificultățile pe care le întâmpină, lipsa sistemului de irigații, dar poate cã cea mai dureroasã problemã este nivelul furturilor din câmp. Am întâlnit fermieri tineri dornici să facă performanță, cum este Silviu Răzvan Necula din Dâmbovița sau fermieri cu ceva vechime, precum Medjid Khenafi din zona Calafat.

Performanța vine din tehnologie

Data difuzării: 4 martie 2012
Tema: Această ediție a emisiunii continuă subiectul din săptămâna precedentă. În ferma Miofan Trans de la Ianca, am văzut cum fiecare investiție făcută în calitate obține performanță: fie că este vorba despre semințele pentru partea vegetală sau a utilajelor NHR pe care le folosește pentru prelucrarea pământului, fie că este vorba despre genetica sau de sistemul de muls și păstrare a laptelui până ajunge la procesator, Ionut Marin și Ștefan Marin nu fac rabat la ele. În emisiune am inclus și o discuție cu directorul New Holland Agropartners, Florin Neacșu, despre semănătorile Sfoggia.

Performanța se moștenește

Data difuzării: 26 februarie 2012
Tema: Printre cele mai dificile activități din agricultură este creșterea animalelor iar în momentul în care faci și performanță, devine și mai dificil. Performața este cuvântul cheie pentru ferma Miofan Trans din Ianca, condusa astăzi de Ionuț Marin, fiul "doamnei Marin" care a înființat exploatația și a dezvoltat- o. La un an de la plecarea dintre noi a mamei sale, fiul continuă să facă performanță alături de tatăl său. Am aflat povestea și o spunem cu plăcere, pentru că ferma este un competitor serios cu orice fermă din țări precum Franța, Germania sau Belgia.

Noutăți din lumea semințelor - Și românii pot!

Data difuzării: 19 februarie 2012
Tema: Această ediție a emisiunii cuprinde două părți: una referitoare la schimbări în lumea semințelor și alta care arată că fermierii români pot face performanță cel puțin la fel ca investitorii străini. Am fost martorii venirii în România a companiei germane Rapool, specializată pe producerea și comercializarea semințelor de rapiță, dar am și înregistrat preluarea grupului Sava de către Caussade Semences, astfel încât să poată asigura fermierilor genetica cu care și-a obișnuit clienții. Gheorghe Țuțuianu ne-a demonstrat într-un interviu că performanța poate face casă bună cu fermierii români.

Integra 2012

Data difuzării: 12 februarie 2012
Tema: Pe o vreme geroasă și încărcată de zăpadă, la Bacău, Mașini Agricole Performante a prezentat fermierilor din județele Neamț, Vaslui, Iași, Bacău oferta de utilaje dar, cea mai importantă, oferta de finanțare: dobânda de 2% pentru euro pentru cumpărarea de utilaje și avans de 5 % pentru achiziționarea unei combine. Descoperiți toate beneficiile rețetei pregătite de MAP alături de Mauro Frola, Costică Leo și câțiva fermieri din zonă.

Probleme la început de an

Data difuzării: 29 ianuarie 2012
Tema: Pentru început, Mauro Frola invitã fermierii la cea de a treia ediție a circuitului INTEGRA, organizat de MAP. Emisiunea continuă cu prezentarea unor probleme dar și a soluțiilor pentru rezolvarea unor probleme precum atacul rozătoarelor - Constantin Soare, director de vânzări al Makhteshim Agan, teledetecția și întoarcerea unor culturi din cauza condițiilor meteorologice din toamna precedentă.

Plăcerea de a crește vaci

Data difuzării: 22 ianuarie 2012
Tema: Creșterea vacilor este cea mai dificilã parte a agriculturii pentru cã este un efort susținut zilnic. Fãrã pasiunea de a crește vaci acest lucru nu poate fi dus la capãt nici cu performanțe, nici cu satisfacții. Fermierul Nicolae Stănescu din Teiuș, județul Alba ne-a demonstrat acest lucru. Am descoperit la dânsul soluții simple și eficiente de combatere a diferitelor probleme ale acestui animal, lucru obținut după o experiență îndelungată.

Evenimente din lumea agricolă

Data difuzării: 9 ianuarie 2012
Tema: Începutul de an 2012, aduce în prim plan câteva din evenimentele din lumea agricolã care s-au petrecut spre sfârșitul anului precedent: Caussade Semences a premiat cei mai importanți distribuitori în cadrul Galei anuale, emisiunea Euroferma a împlinit 5 ani de realizare și difuzare a sa, ocazie cu care a decernat premiile de excelențã în agricultura româneascã. Ultimul eveniment prezentat este al partenerilor de la revista Agrimedia, care au susținut la Caracal un simpozion în cadrul zilelor orașului.
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145