Euroferma emisiune de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Informații utile
Stacks Image 130
Vremea
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
Caussade Semences
BASF
Naturevo
Nufarm
Limagrain Romania
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 15:00.
Sâmbăta la ora 10:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Stacks Image 139
Emisiuni 2017
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 137
Emisiuni 2016

Euroferma veselă

Data difuzării: 25 decembrie 2016
Emisiune-48-2016---Euroferma-vesela
Tema: Crăciunul este o sărbătoare pentru noi începuturi și pentru mulți dintre noi înseamnă tradiții și familie. Și pentru noi, realizatorii emisiunii Euroferma a devenit o tradiție ca de sărbătorile de iarnă să vă arătăm o altă față a oamenilor din industria agricolă. E momentul de descrețire a frunților, să uităm de încrâncenare și cifre și să încercăm să devenim mai copii, mai veseli. Ne-au fost alături în această ediție de sărbătoare Ioan Enoiu, Elvira Petrescu, Gabriela Rizescu, Vlad Bauer, Marius Crețu, Mihai Rusu, Daniel Daia, Mihaela Roman, Corul NHR Agropartners, Maria Cîrjă, Oana Moldovan, Dragoș Ștefan, Carmen Stoica, Jorg Polzin, Ana Maria Pascariu, Diana Albu, Silviu Roșca, Mihaela Ursan, Vasi Hoarcă, Relu Ciobotă, Ion Banu, Mircea Chetrone, Robert Băicoianu, Adrian Ionescu, George Aldescu, Liviu Dincă, Liviu Bădărău.

Pregătiri de sărbătoare

Data difuzării: 18 decembrie 2016
Emisiune-47-2016---Pregatiri-de-sarbatoare
Tema: Mai e puțin și auzim clinchet de clopoței ce vestesc sărbătorile de iarnă. Aproape că nu există casă de român care să nu aibă fie o "crăciuniță" sau un brad. Cum horticultura are un cuvânt de spus și în acest domeniu le-am făcut o vizită prietenilor de la Garden Center care ne-au spus cum îngrijim acești doi vestitori ai Crăciunului. În final, am făcut o privire de ansamblu a anului 2016 alături de Gabriela Rizescu de la Alcedo.

La Belle Epoque

Data difuzării: 11 decembrie 2016
Emisiune-46-2016---La-belle-epoque
Tema: Secolul 19 a avut o perioadă de dezvoltare industrială care a stat la baza marilor invenții ale secolului următor. Poate că și din acest motiv perioada s-a numit Belle Epoque. Din acel timp și-a început activitatea compania BASF care pe parcursul a 150 de ani de activitate a adus, în special fermierilor, produse inovative și trenduri noi. Acest lucru, dar și promisiuni ale unui viitor profitabil, l-a arătat compania printr-un eveniment de excepție realizat la Casino Sinaia.

Parteneriatul corect

Data difuzării: 4 decembrie 2016
Emisiune-45-2016---Parteneriatul-corect
Tema: Auzim des cuvântul parteneriat atât din gura companiilor cât și din cea a fermierilor. Însă, rar mi-a fost dat să văd un fermier atât de evident mulțumit de parteneriatele pe care le are cu distribuitorii și cu contractorii de culturi, cum este fermierul Geta Boboc din județul Brăila. Producția de sfeclă este una dificilă atât din punctul de vedere al tehnologiei cât și din cel al producătorului de zahăr. Dar când fermierul face producții mari și își vede investiția achitată la timp de partener, mulțumirea e deplină. Despre același lucru vorbim și cu Richard Matei, country manager al Arysta, noul jucător pe piața produselor de protecție a culturilor.

Integrarea culturilor

Data difuzării: 27 noiembrie 2016
Emisiune-44-2016---Integrarea-culturilor
Tema: Multiplicarea de semințe este o activitate profitabilă, dar care nu poate fi făcută fără multă muncă și profesionalism. Fermierul Vasile Dobrilă din județul Brăila face performanță folosind utilajele Claas, iar cel mai important lucru este că integrează cultura mare într-un ciclu productiv care închide cercul: moara și fabrica de panificație și patiserie.

Soia

Data difuzării: 20 noiembrie 2016
Emisiune-43-2016---Soia
Tema: Într-un an în care nu ai apă suficientă sau nu ai irigații, dacă pui soia ești supus unui risc maxim. Dar pentru fermierul Țicra Iosif de la Silistraru acest lucru nu a fost o piedică. Cu sămânța Pioneer a făcut un record pentru un an secetos. Am dezbătut tehnologia alături de fermierul amintit și de experții Pioneer, Maria Cârja și Jean Ionescu.

Utile și necesare agricultorilor

Data difuzării: 13 noiembrie 2016
Emisiune-42-2016---Utile-si-necesare-agricultorilor
Tema: O emisiune în care Președintele României Klaus Iohannis vine printre fermieri și discută aceleași probleme pe care le simte și le vede și managerul companiei NHR Agropartners - Monika Puiu, o austriacă pe meleagurile țării, conectată cu problemele agriculturii românești de peste 15 ani. Noutățile din standul companiei NHR ne sunt prezentate de Florin Neacșu, omul care a scris și scrie încă, istorie în acest domeniu.

Grija pentru pământ

Data difuzării: 6 noiembrie 2016
Emisiune-41-2016---Grija-pentru-pamant
Tema: Demonstrația de la Roman a companiei Ipso continuă ca inspirație și în această săptămână, iar discuția cu fermierul Anghel Vasile devine și mai spumoasă. Radu Meșină - specialistul de produs al IPSO condimentează emisiunea cu provocări pentru a testa consumul tractoarelor John Deere.
În partea a doua atacăm azi o problemă serioasă pentru fermieri, pentru ziua de mâine. Apa și analiza apei, alături de Emilian Tudor - specialist laborator Alchimex.

Cu căișorii prin Moldova

Data difuzării: 30 octombrie 2016
Emisiune-40-2016---Cu-caisorii-prin-Moldova
Tema: Ca și cum deschiderea unui sediu nou la Roman nu ar fi fost suficient, IPSO Agricultură a organizat un "monstru" de demonstrație. Cu un concept nemaifolosit în România, pe o vreme neprietenoasă, după o săptămână de ploi, specialiștii de produs ale IPSO au încălzit dorințele fermierilor cu soluții atractive. Am discutat cu doi fermieri de calibre diferite, Anghel Vasile și Vasile Lungu despre planurile lor de viitor și despre încheierea anului în curs iar cu Gabriel Petrișor, director național de vânzări, și Radu Meșină, specialist produs IPSO despre performanțele soluțiilor propuse fermierilor.

Rețeta de la Diosig

Data difuzării: 23 octombrie 2016
Emisiune-39-2016---Reteta-de-la-Diosig
Tema: Pentru că organizatorii au fost generoși în a divulga secretele recoltelor record obținute la porumb în ferma lor, am continuat și în această ediție demonstrația de la Diosig. De această dată ne-au fost alături Dan Corbuț, Mihai Budai - agronom, Jorg Polzin - country manager BASF, Mihailo Raicic - director regional Caussade Semences, Emilian Tudor - director laborator analize sol Alchimex.

Ziua porumbului în Diosig

Data difuzării: 16 octombrie 2016
Emisiune-38-2016---Ziua-porumbului-in-Diosig
Tema: Ziua porumbului a devenit o tradiție în zona de vest a țării, dar la Diosig este un etalon al tehnologiei. Cei trei organizatori Agroind Cauaceu, Promat Tasnad și Agrotex Carei au demonstrat în câmp performanța pe care o fac și au fost dispuși să o împărtășească tuturor participanților la eveniment. Am discutat despre semințe cu Mihailo Raicsics - director regional de vânzări Caussade Semences, despre tratamentul la sămânță cu Daliana Ast - director tehnic Nufarm, despre îngrășăminte noi cu Călin Pop - director de vânzări Azomureș, despre tehnologiile folosite cu agronomul Mihai Budai și cu fermierul Peter Vasile.

Analize de sol

Data difuzării: 9 octombrie 2016
Emisiune-37-2016---Analize-de-sol
Tema: Fertilitatea solului nu trebuie ghicită sau estimată din ceea ce știam noi de acum mulți ani. Aceasta trebuie determinată prin testări periodice specifice. Informațiile obținute în urma efectuării analizelor de sol sunt foarte prețioase pentru pământul pe care-l lucrați.
Am vorbit pe parcursul anului de mai multe ori despre analizele solului, dar de data aceasta am mers la Herești, acolo unde se află laboratorul Alchimex și am stat de vorbă cu șeful laboratorului, Emilian Tudor.
S-au alăturat acestei dezbateri Călin Pop din partea firmei Azomureș dar și Peter Vasile - fermier din județul Bihor, Constantin Vasilică - profesor universitar, Lucian Buzdugan - agronom și Mihai Budai - agronom.

Viticultura modernă, partea 2

Data difuzării: 2 octombrie 2016
Emisiune-36-2016---Viticultura-moderna,-partea-2
Tema: Pentru a doua săptămână consecutiv, am continuat subiectul recoltării mecanice a strugurilor alături de combina Gregoire distribuită de NHR Agropartners împreuna domnul Florin Neacșu - director general al distribuitorului mărcii Deutz Fahr în România, cu Constantin Duluțe - proprietarul viilor în care s-a făcut demonstrația și Yves Grassa - proprietar de vie și cramă în Franța.

Viticultura modernă

Data difuzării: 25 septembrie 2016
Emisiune-35-2016---Viticultura-moderna
Tema: Pe dealurile Hușilor, în cramele Averești, NHR Agropartners a lansat pentru piața românească un nou model de combină de recoltat struguri: Elit G8 de la Gregoire. Am discutat despre vița de vie, vin, recoltat cu domnul Florin Neacșu - director general al distribuitorului mărcii Deutz Fahr în România, cu Constantin Duluțe - proprietarul viilor în care s-a făcut demonstrația și Yves Grassa - proprietar de vie și cramă în Franța.

Secrete din horticultură, partea 2

Data difuzării: 11 septembrie 2016
Emisiune-34-2016---Secrete-din-horticultura-partea-2
Tema: Horticultura este ca o medicină. Așa am auzit din gura multor pasionați de acest domeniu. Ni s-a confirmat acest lucru la ferma Eurofruct din județul Galați, unde am întâlnit o familie care respiră acest domeniu, dar și parteneri ai lor care sunt însuflețiți de dorința de a da consumatorilor fructe de calitate: Daliana Ast - director de vânzări Nufarm și Ioan Enoiu - fondator Naturevo. Partea a doua a emisiunii rămâne tot în domeniul horticulturii, subramura creșterea florilor. Aici tot pasiunea este cuvântul cheie, de această dată a unui francez, Philippe Manguy- creator de varietăți de trandafiri.

Secrete din horticultură

Data difuzării: 4 septembrie 2016
Emisiune-33-2016---Secrete-din-horticultura
Tema: Anul acesta v-am promis că horticultura va fi tema predilectă a emisiunii. Ne ținem de cuvânt și de această dată am fost din nou la Eurofruct, unde am aflat alte secrete dezvăluite de Viorel Lefter, tatăl lui Bogdan Lefter prezent și dânsul într-una din edițiile noastre anterioare. Prin vocea "înțeleptului satului" vă transmitem sfaturi pentru înălțimea de plantare a viței de vie, a pomilor, dar și opinii despre utilizarea sulfului sau cuprului. Alături în periplul nostru au fost partenerii de la Nufarm, prin Dalia Ast și Naturevo, prin Ioan Enoiu.

Agricultura către viitor

Data difuzării: 21 august 2016
Emisiune-32-2016---Agricultura-catre-viitor
Tema: Cu puțin timp înainte de startul recoltării florii soarelui și a porumbului vă invit să vedeți o ediție realizată în câmpurile experimentale ale Saaten Union. Alături de George Aldescu - director general, Marius Crețu - director de vânzări și Viorel Dincă - director de produs am descoperit gama de hibrizi pentru sezonul următor. Partea a doua a emisiunii vă oferă câteva puncte de vedere ale unui fermier din sudul țării la o gamă largă de subiecte, Marius Jilăveanu.

Pariu cu agricultura

Data difuzării: 14 august 2016
Emisiune-31-2016---Pariu-cu-agricultura
Tema: Noua serie de emisiuni dedicate fermierului român începe cu Radu Șoldubanu, fermier din zona Satu Mare care afirmă cu mândrie că în anul 2006, la un an după înființarea firmei sale, a cumpărat o combină Claas. Atunci, el avea 39 de ani iar combina sa avea 40 de ani. Combina funcționează și astăzi, iar acesta este unul din motivele pentru care toată ferma sa este dotată cu mașini Claas. Tot în această emisiune, ne dezvăluie din succesele sale de a obține 8000 to grâu/hectar cu un soi, nou în cultura sa, un soi de la Syngenta. În același timp e vremea să ne gândim unde și cum vom vinde următoarea recoltă. Prutul S.A. Galați, este achizitorul român, procesatorul, partener pe termen lung al fermierilor, gata să preia recolta. Andrei Mihailov răspunde astăzi întrebarilor noastre.

Prețul semințelor certificate

Data difuzării: 7 august 2016
Emisiune-30-2016---Pretul-semintelor-certificate
Tema: De ani buni spunem în cadrul emisiunii că veriga de bază a agriculturii este sămânța de calitate. Pentru anumite culturi o sămânță certificată și de calitate poate face diferența între profit și pierdere. Pentru a întări acest subiect permanent al emisiunii am fost alături de AISR la evenimentul organizat la Negrești unde am surprins fermieri mari din zona de sud a țării: Nicolae Sitaru, Bita Racman, Therry Bourgoin, Arnaud Perrein.

Tratamente performante

Data difuzării: 31 iulie 2016
Emisiune-29-2016---Tratamente-performante
Tema: Pomicultura a avut anul acesta, mai mult ca niciodată, nevoie de atenție, de specialiști, de oameni. Bogdan Lefter este omul care odată stabilit în Galați a cumpărat pământ și a creat un "colț de rai" în fostul IAS - Dealul Bujorului. Crescut într-o familie de pomicultori, se poate mândri astăzi cu o livadă bine așezată și "educată" împreuna cu echipa NaturEvo. O investiție frumoasă și încă în creștere, căci aici se va mai înființa încă o plantație pe 50 hectare. În partea a 2-a o întâlnire cu Azomureș și produsele sale. Apropierea de fermierii români, aplecarea asupra nevoilor solului, și împărtășirea experienței între fermieri, aceasta este esența materialului difuzat în emisiunea Euroferma.

Rezultate promițătoare

Data difuzării: 24 iulie 2016
Emisiune-28-2016---Rezultate-promitatoare
Tema: Am inclus în această ediție două teme indispensabile agriculturii: tehnologia culturilor de păioase și tehnologia mecanică. Prima am dezvoltat-o alături de fermierul Gavrilă Tuchiluț de la Matca, Galați care divulgă din secretele producțiilor sale punând accent asupra parteneriatului pe care îl are cu Naturevo. Al doilea subiect ne-a fost furnizat de evenimentul de lansare mondială a două noi serii de tractoare Deutz Fahr, la care Rainer Morgenstern, purtătorul de cuvant al consiliului de administrație SDF, și Emil Milivojevic, directorul de vânzări pentru Europa de Sud Est, au reiterat încrederea în partenerul din România, NHR Agropartners.

Tehnologie în câmp

Data difuzării: 17 iulie 2016
Emisiune-27-2016---Tehnologie-in-camp
Tema: Județul Galați este din nou vedeta emisiunii Euroferma. De această dată este vorba de Grigore Petre, un profesionist al legumiculturii și soiei alături de tratamentele Naturevo și Gheorghe Negrea, un fermier cu experiență, care este proaspăt utilizator de combine New Holland livrate de Agroconcept.

Pomicultura la superlativ

Data difuzării: 10 iulie 2016
Emisiune-26-2016---Pomicultura-la-superlativ
Tema: Numai în anii cei mai dificili se vede omul profesionist, preocupat în permanență de starea pomilor care vor rodi. Aceasta este și situația lui Valentin Barbu, pomicultor din Însurăței, care în ciuda unul an cu pierderi de peste 80% la cireșe și caise a obținut producții apreciate pe piețele externe, grație unui complex de tratamente Naturevo. În finalul emisiunii vă propunem câteva tehnologii mecanice de la Khun, prin vocea lui Dan Gadea, specialistul de produs de la IPSO.

Galeriile rapiței

Data difuzării: 3 iulie 2016
Emisiune-25-2016---Galeriile-rapitei
Tema: În ferma cunoscutului fermier Nițu din Prunaru, județul Teleorman, am găsit loturile demonstrative de rapiță ale Rapool și Saaten Union. Administrate nemțește, loturile arătau ca niște tablouri scumpe dintr-o galerie de artă. Am aflat secretul acestora de la George Aldescu - director general Saaten Union, Mircea Chetrone - director marketing BASF și desigur, "tata" Nițu. Cosmin Miroiu, director de produse de recoltat al IPSO Agricultură a completat emisiunea, cu atât mai mult cu cât mai este puțin timp ți se apropie perioada de recoltat a rapiței.

Schimb experiență cu optimism

Data difuzării: 26 iunie 2016
Emisiune-24-2016---Schimb-experienta-cu-optimism
Tema: La Diosig, la Ziua Grâului, cei trei organizatori, Agroind Cauaceu, Promat și Agrotex s-au întrecut pe ei înșiși: au reușit să organizeze o zi în câmp demnă de cele mai sofisticate case organizatoare de expoziții. Ca niciodată, am întâlnit poziții extrem de diferite despre rostul de a face agricultură: de la optimisim la pesimism. Am surprins pentru dumneavoastră idei, tehnologii, sentimente și sfaturi prin vocile lui Dan Corbuț, Daliana Ast - director Nufarm, fermierii Francisc Moser, Peter Vasile, Cristi Mărcuș, agronomul Mihai Budai, Pazuric Iosif - director general Nutrientul, Liviu Bădărău - director vânzări BASF, Florin Neacșu - director general adjunct NHR Agropartners.

Investiții pentru performanță

Data difuzării: 19 iunie 2016
Emisiune-23-2016---Investitii-pentru-performanta
Tema: De peste 15 ani Insula Mare a Brăilei este o fascinație atât pentru români cât și pentru străini. Nu este de mirare că la evenimentul anual organizat acolo participă mii de invitați din toate colțurile Europei. Aici, în insulă, DuPont a creat un centru de performanță pe care îl prezintă tuturor fermierilor ca lecție de performanță. Acest lucru nu se poate realiza fără investiții pe măsura rezultatelor pe care le preconizează. Anul acesta am aflat de la alți fermieri ce îi atrage la câmpurile pe care le-au vizitat: Valentin Mărginean, Ionuț Olteanu, Baștiurea Costică, Arnaud Perrein.

Pentru campioni

Data difuzării: 12 iunie 2016
Emisiune-22-2016---Pentru-campioni
Tema: Această ediție a emisiunii Euroferma gravitează în jurul a două teme: mecanica agricolă de performanță și performanța culturilor cerealiere. În prima parte a emisiunii partenerii de la IPSO descriu cel mai revoluționar produs al John Deere venit în piața românească, tractorul RX. Sunt alături în aceasta discuție, specialistul de produs Paul Popescu, Arnaud van Strien - directorul general IPSO și fermierul Daniel Ghiordunescu. Un accent deosebit este partea de interviu pe care fermierul Arnaud van Strien îl ia fermierului român Arnaud Charmetant. În partea a doua a emisiunii discutăm despre culturile de cereale în parteneriat cu Caussade Semences prin vocile Iuliei Cristea și Constantin Iancu, cu fermierul Nicolae Sofone și Călin Vlad, director Ameropa.

Agricultura contemporană

Data difuzării: 5 iunie 2016
Emisiune-21-2016---Agricultura-contemporana
Tema: De mult timp nu am mai văzut într-un târg agricol românesc ceva cu adevărat nou. De această dată, la târgul de lângă Fundulea din acest an, domeniul tractoarelor a fost vedeta pentru că pe acest subiect două companii s-au întrecut în numărul cailor putere. În această emisiune prezentăm modelul Xerion 5000 de la Claas, cu motor Mercedes Benz, iar săptămâna viitoare vom discuta de un produs american. Cu această ocazie, Radu Luigi - directorul de vânzări și marketing al Claas România a făcut o analiză a pieței de utilaje agricole în Europa. În a doua parte a emisiunii am discutat despre tehnologii la rapiță cu Daliana Ast, director Nufarm România și cu Călin Pop, director Azomureș, pe terenurile fermierului Ionuț Stoian.

Povești cu final fericit

Data difuzării: 29 mai 2016
Emisiune-20-2016---Povesti-cu-final-fericit
Tema: Toate poveștile au final fericit și cum timp de patru luni BASF ne-a spus povești cu vinuri românești, finalul de la Alba Iulia a fost fericit pentru toți participanții. La sfârșitul unui eveniment bine regizat și pus în scenă, am aflat câștigătorii celor mai bune vinuri locale dintre podgoriile și cramele medii și mici. S-au urcat pe șa așa și ne-au spus povestea Robert Băicoianu, George Costache, Ioan Vlădoi și Benedict Olaru.

Tehnică și tehnologie

Data difuzării: 22 mai 2016
Emisiune-19-2016---Tehnica-si-tehnologie
Tema: Azomureș este unul din partenerii emisiunii Euroferma care are un comportament discret. Așa abordează și fermierii cu care se află în parteneriat de mulți ani. Acesta este și cazul fermierului Valentin Mărginean cu care am discutat beneficiile folosirii îndelungate a NPK - urilor și a celorlalte produse de fertilizare pentru ferma sa. La același eveniment organizat la fermierul menționat acasă, am descoperit un alt proiect la care Azomureș este partener cu USAMV Cluj – studiul asupra aplicării fertilizanților lichizi cu utilaje realizate în România. Emisiunea este întregită de provocările pe care Coaliția pentru Dezvoltarea României le lansează actualului executiv și celor care vor veni.

După 20 de ani

Data difuzării: 15 mai 2016
Emisiune-18-2016---Dupa-20-de-ani
Tema: Timpul discerne valori. Așa se întâmplă în orice industrie, dar în cea agricolă parcă își ascute mai tare penelul. După 20 de ani de prezență pe piața din România, IPSO Agricultură se mândrește cu o echipă de invidiat și cu un număr impresionant de sedii. Cel mai recent inaugurat este cel de la Roman, unde compania a început sărbătorirea unei istorii deja scrise. Mărturie peste timp va rămâne emisiunea EUROFERMA realizată cu această ocazie, ai cărei invitați au fost Arnaud van Strien – directorul general al IPSO, Gabriel Petrișor – directorul de vânzări și fermierii Dumitru Chiriță și Adrian Alexa.

Încredere și optimism

Data difuzării: 8 mai 2016
Emisiune-17-2016---Incredere-si-optimism
Tema: Emisiunea Euroferma a fost alături de echipa NHR Agropartners și la deschiderea sediului de la Carei.
Am înțeles că deși schimbările brand-ului locomotivă sunt dificile, oamenii din echipă sunt un brand pe care nu-l schimbi. Am înteles că promptitudinea contează din interviurile realizate cu Maria Volumea Chiș – fermier și de la tânărul fermier Porombovics Gellert (crescător de vaci pentru lapte).
Cu domnul Florin Neașcu am descoperit câteva caracteristici ale tractoarelor Deutz-Fahr, iar de la fermecătorul fermier francez-român Grassa Yves am aflat de prima sa experiență cu tractorul Deutz.

Cu ochii spre viitor

Data difuzării: 1 mai 2016
Emisiune-16-2016---Cu-ochii-spre-viitor
Tema: Nu cred că era moment mai bun în care să vorbim despre vie și vin decât sărbătorile pascale. Am păstrat pentru duminica Paștelui o ediție în care să vorbim despre vin și noi începuturi. Am pregătit pentru voi povești cu vinuri românești de la etapa concursului realizat de BASF la cramele Recaș și inaugurarea sediului de la Roșiori al NHR Agropartners. Ne-au fost alături în această ediție Dorian Popa - vicepreședinte ADAR, Valter Sticler - proprietar cramă podgoria Minis, Răzvan Boc - consultant viticol BASF, Monika Puiu - director general NHR Agropartners, Peter Weigl - membru consoliu director VAIT Austria, Emil Milivojevic - director vânzări Europa de Sud pentru Deutz Fahr și Marian Craiciu - fermier.

Ferma din oraș

Data difuzării: 24 aprilie 2016
Emisiune-15-2016---Ferma-din-oras
Tema: Am reluat unul din experimentele noastre: reporter pentru o zi. De această dată am poposit la Breaza unde Gheorghe Barna, consilier local al orasului, ne-a invitat să cunoaștem un tânăr fermier crescător de vaci pentru lapte. Alexandru Anghel s-a hotarat să lase viața de la București pentru cea de la Breaza și să facă agricultură. Paradoxul este că Breaza este din punct de vedere administrativ oraș, dar are înregistrate câteva afaceri în agricultură.

Porumbul la semănat, partea 2

Data difuzării: 17 aprilie 2016
Emisiune-14-2016---Porumbul-la-semanat,-partea-2
Tema: Pentru că o singură ediție a emisiunii nu a fost de ajuns să discutăm despre porumbul la stadiul semănatului, am continuat să vorbim despre semănătorile de precizie distribuite de NHR Agropartners, fertilizarea cu produsele Azomureș, pesticidele și erbicidele BASF și distribuirea acestora cu ajutorul Prutul SA.

Porumbul la semănat

Data difuzării: 10 aprilie 2016
Emisiune-13-2016---Porumbul-la-semanat
Tema: Fiind printre cele mai dragi culturi pentru fermieri, porumbul merită o tratare specială din partea emisiunii Euroferma. Acest lucru l-am făcut prin abordarea integrată a momentului semănatului, printr-o suită de emisiuni în care facem parcursul de la sămânță la recoltat. Aceasta ediție îi are în centru pe partenerii noștri constanți, Caussade Semences și distribuitorul național Prutul SA, prin vocile lui Constantin Iancu - reprezentant vânzări Caussade și Mariana Stănescu - cercetător la centrul de testare Caussade de la Mircea Vodă și Bogdan Pintilie - director tehnic Prutul SA.

Apicultura azi

Data difuzării: 3 aprilie 2016
Emisiune-12-2016---Apicultura-azi
Tema: În ediția de astăzi scoatem dulcele din miere și vorbim despre amarul din apicultura romanească. Mihai Grama un apicultor aparte, destăinuie secretele reușitei sale în apicultură, stupi, mătci, dar ridică totodată și principalele probleme din sector, hibridarea familiilor de albine și pastoralul.
Întâlnirea noastră cu deputatul Ioan Dîrzu, aflat în vizită la Sărbătoarea Mierii, a fost un prilej să aflăm detalii din culisele Comisiei de Agricultură.
Lyson își dezvoltă afacerea în România și asta se vede, chiar la Sărbătoarea Mierii din Blaj, dar și prin implicarea în proiecte alături de apicultori.

Sărbătoarea Mierii 2016

Data difuzării: 27 martie 2016
Emisiune-11-2016---Sarbatoarea-Mierii-partea-1
Tema: De nouă ani, Blajul devine pentru două zile cel mai dulce oraș al țării, pentru că aici se adună cea mai mare parte a stuparilor și a producătorilor de utilaje apicole. Organizatorii evenimentului, Apidava, prin vocea Alinei Mateș, Victor Mateș și Florin Ochiș Mateș împrospătează memoria consumatorului de miere cu beneficiile acestui produs, în speranța creșterii consumului.

Nevoia de apă

Data difuzării: 20 martie 2016
Emisiune-10-2016---Nevoia-de-apa
Tema: Nu mai e mult și temperaturile verii vor biciui culturile. De câțiva ani, mai exact de peste 20, nevoia de apă este din ce în ce mai mare. Vinovați sunt mulți, dar soluții de pus în practică niciuna pentru a uda sute de mii hectare. Am stat de vorbă cu fermieri din mai multe zone ale țării, Iași, Brăila, Olt și toți aveau aceeași dorință: libertatea de a se gospodări.

Povești cu vinuri românești

Data difuzării: 13 martie 2016
Emisiune-9-2016---Povesti-cu-vinuri-romanesti
Tema: Anul acesta este anul pe care emisiunea Euroferma îl dedică culturii de viță de vie. 2016 este anul în care se simte major în piață, perioada de implementare a proiectelor de reconversie. Acesta a fost și sentimentul BASF când a demarat campania de promovare a micilor viticultori și vinificatori - Povești cu vinuri românești. La Crama dintre vii, în podgoria Dealu Mare, am surprins câteva povești alături de Robert Băicoianu - specialistul horticol al BASF, Badea Petre - președintele juriului concursului de degustare de vinuri pentru zona Munteniei și Dobrogei si fermierul Sorin Băbean.

Dureroasa agricultură

Data difuzării: 28 februarie 2016
Emisiune-8-2016---Dureroasa-agricultura
Tema: Așa cum am promis, această ediție continuă subiectul lansat în ediția precedentă: perdelele forestiere de protecție a culturilor agricole. De această dată, pornind de la necazurile pe care ni le-a descris fermierul Aurel Constantin, am întrebat și alți fermieri din zone diferite ale țării despre necesitatea, dificultatea înființării, lupta pentru întreținere a perdelelor forestiere. Ne-au răspuns întrebărilor fermierii Aurel Dumitrașcu, Ionuț Lungoci, Stanciu Vasile. Senzația tristeții de la finalul emisiunii sperăm să nu cuprindă o mare masă a fermierilor, ci să îi facă să reflecteze și să se urnească la realizarea unui obiectiv comun.

Agricultura la răspântie

Data difuzării: 21 februarie 2016
Emisiune-7-2016---Agricultura-la-raspantie
Tema: Un partener constant al emisiunii pe care o realizez este de mulți ani preocupat de schimbările climtice și efectele acestora asupra culturilor. Ca la fiecare început de sezon agricol, Ioan Enoiu și Naturevo explică fermierilor provocările noului an și care sunt soluțiile de obținere a unor culturi sănătoase și profitabile.
Încă de când în câmp erau multe grade cu minus și mulți metri de zăpadă peste culturi, am realizat un material despre perdelele forestiere menite să protejeze culturile agricole. Avem legislație dedicată acestui subiect, avem voință și dorință din partea fermierilor, avem și piedici pe alocuri dar,…de ce atâta grabă! Zona Bărăganului este cunoscută de zeci de ani ca o zonă extremă din punct de vedere al vânturilor. Aici am stat de vorbă cu Aurel Constantin, unul dintre fermierii care de peste 20 de ani se luptă să mențină viabile perdelele forestiere atât de benefice.

Back to the future

Data difuzării: 14 februarie 2016
Emisiune-6-2016---Back-to-the-future
Tema: Back to the Future - când eram copil acesta era titlul unui film SF. Astăzi este un concept de comunicare pe care multe companii cu renume îl folosesc. Este și cazul grupul Same Deutz Fahr care la sfârșitul anului 2015 a tras linie și a constatat că este un concurent important alături de marile branduri ale lumii.
Evenimentul la care am participat a avut loc la fabrica din Treviglio, acolo unde se produc în acest moment majoritatea tractoarelor grupului. Cu ocazia acestui eveniment am realizat doua interviuri: unul cu Lodovico Bussolati – CEO al grupului SDF și Emil Milivojevic – director de vânzări pentru zona Europei de Sud-Est.

Viața la fermă

Data difuzării: 7 februarie 2016
Emisiune-5-2016---Viata-la-ferma
Tema: Începutul de an a adunat în salile de conferințe fermierii din diverse părți ale țării și companiile din agribusiness. Alături de BASF am participat la un eveniment așteptat de fermieri pentru forma atractivă de transmitere a mesajelor despre portofoliul de produse. În timp ce, cel mai consecvent distribuitor național, Alcedo, a reunit fermieri cu tradiție, care le sunt alături încă de la începuturi.

Conectați cu lumea agricolă

Data difuzării: 31 ianuarie 2016
Emisiune-4-2016---Conectati-cu-lumea-agricola
Tema: Rolul emisiunii Euroferma este de a informa fermierii despre noutățile ce le-ar putea schimba și/ sau îmbunătăți viața în fermă, este locul în care fermierii pot vorbi despre of-urile și experiențele lor. Despre asta este vorba și în această ediție când în întâlnirile prilejuite de tradiționalele simpozioane Prutul, fermierii Plumb Mihai, din zona Iași, Năstase Elena și Stanciu Vasile din Galați vorbesc despre greșelile sau împlinirile lor. Tot în această ediție Laurențiu Rusu - Adama, aduce în atenție produsele noi din portofoliu, iar Aectra prin Costin Iancu, vorbește despre un produs nou destinat solului, Blackjack.

Tradiția care unește

Data difuzării: 24 ianuarie 2016
Emisiune-3-2016---Traditia-care-uneste
Tema: Primăvara începe din ianuarie când companiile încep seminariile informative. În plină iarnă, Prutul SA a adunat la Iași, peste 300 de fermieri cărora le-a prezentat oferta comercială și business-ul integrat pe care compania îl aplică.

Portret de familie

Data difuzării: 10 ianuarie 2016
Emisiune-2---Portret-de-familie
Tema: Mereu căutăm în țară fermieri cu tradiție. Ne face plăcere când descoperim un fermier care se află la a doua sau a treia generație de truditori ai pământului. Acesta este portretul unui fermier din Vrancea, Gheorghe Brânzei, care alături de cei doi fii și soție exploatează aproape 2000 de hectare. Minunat este ca niciunul din ei nu s-ar vedea făcând altceva în viață decât agricultură.

Euroferma veselă, partea 2

Data difuzării: 3 ianuarie 2016
Emisiune-46---Euroferma-vesela-1
Tema: Tradiția pe care am inaugurat-o cu patru ani în urmă, de a încheia anul cu o ediție veselă a emisiunii Euroferma, continuă și în acest an. Ne face plăcere că săptămână de săptămână ne-ați primit în casele dumneavoastră și că ați pus Euroferma pe podiumul emisiunilor de specialitate agricolă. Vă mulțumim și vă invităm să cunoașteți o parte din partenerii noștri altfel decât îi vedeți zi de zi: oamenii dincolo de afaceri. Vă vor descreți frunțile la final de an Ioan Enoiu, Radu Luigi, Robert Băicoianu, Liviu Bădărău, Ionuț Lăpădătescu, Monika Puiu, Ovidiu Maior, Arnaud van Strien, Maria Cîrjă, Lucian Buzdugan, Ion Bujor, Cristinel Brânză, Daniel Gheordunescu. La mulți ani!
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145