Euroferma emisiune de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Informații utile
Stacks Image 130
Vremea
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
Caussade Semences
BASF
Naturevo
Nufarm
Limagrain Romania
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 15:00.
Sâmbăta la ora 10:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Makhteshim Agan Romania
Soprano 125 SC
Zamir 40 EW
Stacks Image 62040
Emisiuni 2018
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 62035
Emisiuni 2017

Privind spre viitor

Data difuzării: 31 decembrie 2017
Emisiune-52-2017---Privind-spre-viitor
Tema: Ultima ediție a emisiunii din anul 2017 am dedicat-o domeniului protecției plantelor. Gândindu-ne la ce ne va aduce anul 2018 vă prezentăm lansarea unui produs nou pentru culturile de măr și păr al companiei BASF - Sercadis. Așa cum ne-a obișnuit compania, evenimentul de lansare a avut ca piesă centrală o paradă a caracterisiticilor produsului după modelul marilor case de modă. În partea a doua, am surprins utimul eveniment din suita celor destinate fitofarmaciilor organizat de ChemarkRom și pe Alin Miheșan, directorul dedicat acestui domeniu al companiei.

Oamenii de lângă noi

Data difuzării: 24 decembrie 2017
Emisiune-51-2017---Oamenii-de-langa-tine
Tema: Ani la rând v-am obișnuit ca edițiile de final de an, de Crăciun și Anul Nou, să aibă o componentă mai veselă și mai umană. Continuăm această tradiție cu un altfel de material realizat alături de colegii de la IPSO care anul acesta s-au transformat în spiridușii lui Moș Crăciun pentru copiii de la Fundația “Inimă de copil”. Tot în spiritul sărbătorilor de iarnă am introdus în partea a doua, urarea de sărbători a companiei Alcedo și a echipei Euroferma.

Speranță pentru viitor

Data difuzării: 17 decembrie 2017
Emisiune-50-2017---Speranta-pentru-viitor
Tema: Expoziția de la Hanovra, Agritechnica, este un izvor de inspirație pentru un termen îndelungat în mecanica agricolă. De aceea am alocat încă o ediție acestui subiect dar cu alți actori. În prima parte vă arătăm o realizare românească prezentă în Germania: compania Agritehnica a arătat lumii un software de management al fermei prin vocea lui Mihai Ureche, pornind de la necesarul unui fermier român. În partea a doua, am surprins speranța de succes a unui nou început în piața românească, prin vocea lui Mauro Frola care aduce utilaje italienești către fermierii români.

Dezvoltare continuă

Data difuzării: 10 decembrie 2017
Emisiune-49-2017---Dezvoltare-continua
Tema: În inima Ardealului, la Cluj, Agroconcept a inaugurat cel de al 12-lea sediu regional, întărindu-și prezența apropiată de fermieri. Directorul filialei, Emil Coldea și directorul de vânzări Florin Marin au fost gazdele a zeci de fermieri printre care și intervievații noștri Iacob Boca și Ovidiu Onișor.

Euroferma la Agritechnica

Data difuzării: 3 decembrie 2017
Emisiune-48-2017---Euroferma-la-Agritechnica
Tema: Când emisiunea noastră are ocazia de a o avea pe doamna Monika Puiu drept reporter și gazdă la standul Deutz-Fahr, atunci însemnă ca vom avea o ediție de succes.
Despre noutățile în domeniul mașinilor de împrăștiat de la Bogballe ne povestețte pe înțelesul tuturor domnul Florin Neacșu.
Euroferma în vizită la Agritechnica s-a oprit și la standurile JCB în an aniversar, 40 de ani de încărcatoare telescopice, dar și la standul Hardi și acesta în haine de sărbătoare, împlinind 60 de ani de inovație cu noi modele de spreiere, de data aceasta cu rampe în față pentru lucru mai bun în câmp.

Agritechnica 2017

Data difuzării: 26 noiembrie 2017
Emisiune-47-2017---AGRITECHNICA-2017
Tema: Lumea mașinilor și utilajelor agricole este într-o continuă schimbare. La fiecare 2 ani cu ocazia expoziției din Hanovra, fiecare firmă scoate la iveală inovațiile și îmbunătățirile ce au așteptat acest moment pentru a fi arătate publicului dar și juriului.
Domnul Radu Luigi din partea echipei Claas România, gazda noastră la acest eveniment, ne spune ce medalii a obținut firma Claas și vom descoperi împreună în această ediție.
Întâlnirea cu fermierii Ionuț Olteanu, Călin Muscă, Împușcatu Lucian dar și cu reprezentantul dealerului Proinvest - Cristian Fișcuci, ne arată că fermierii români trebuie și pot să viziteze Agritehnica, dacă doresc să fie conectați cu tehnologia de vârf.

Irigații, pro și contra

Data difuzării: 19 noiembrie 2017
Emisiune-46-2017---Irigatii-pro-si-contra
Tema: Despre irigații se poate vorbi mult și nu neaparat bine. Emisiunea de astăzi, este despre irigații, dar fără promisiuni ale autorităților ci doar cu puncte pro și contra din partea fermierilor.
Arnaud Perrein, fermier român de origine franceză, face o analiză ce seamănă cu un RMN - care evidențiaza punctele nevralgice ale sistemului de irigații. Subiectul pornește din ferma lui Zdrafcu Florea, fermă ce se bucură de irigații, continuă apoi cu părerea lui Constantin Anghel, fără irigații. Toate metodele sunt puse sub lupă și de specialistul departamentului de irigații al Ipso Agricultură, Romeo Drăgan.
Nu poți vorbi despre apă dacă nu vorbești și despre calitatea ei - pentru irigații sau pentru tratamente, apa trebuie sa fie optimă. Ce înseamnă analiza apei și cum trebuie ea făcută, ne răspunde Emilian Tudor - șeful laboratorului Alchimex.

Apă, producții și profit

Data difuzării: 12 noiembrie 2017
Emisiune-45-2017---Apa-productii-si-profit
Tema: Acasă la Nea Marin, la Băilești, fermierul Florea Zdrafcu ne arată mândru că agricultura este o activitate foarte serioasă și profitabilă. Am cunoscut în acest fermier un om consecvent parteneriatelor cu IPSO, Alcedo, Prutul cu care își realizează cea mai mare parte a activității.

Tehnologii de prelucrare a solului

Data difuzării: 5 noiembrie 2017
Emisiune-44-2017---Tehnologii-de-prelucrare-a-solului
Tema: Pentru prima oară în România, importatorii de utilaje agricole s-au unit și au realizat o demonstratie în câmp cu tehnologii pentru prelucarea solului. Lângă Roman, în curtea liceului agricol din Horia, APIMAR și DLG au realizat o zi de demonstrații în câmp pentru tehnologii de prelucrat solul în care s-au perindat prin fața fermierilor utilaje ale brandurilor Case, Vaderstadt, Kubota, New Holland, Kverneland, Fendt, Horsch, Deutz Fahr, Potinger, JCB.

Soia - performanță și viitor

Data difuzării: 29 octombrie 2017
Emisiune-43-2017---Soia,-performanta-si-viitor
Tema: La Însurăței, județul Brăila în ferma lui Mihai Curcă a venit momentul recoltatului proteinei vegetale cea mai cautată : soia. Alături de reprezentanții Pioneer, Maria Cîrjă și Cosmin Ciobotaru am aflat noutățile pentru sezonul agricol 2018 dar și performanțele obtțnute în acest sezon. Pentru anul următor BASF va fi partener exclusiv al companiei Pioneer pentru bacterizarea culturii de soia iar acest lucru a fost prezentat fermierilor prezenți de Liviu Chira. Emisiunea este desăvârșită de experiențele a doi fermieri din județul Brăila : Mihai Curcă și Dan Priceputu.

Sol și tehnologie

Data difuzării: 22 octombrie 2017
Emisiune-42-2017---Sol-si-tehnologie
Tema: Solul și tehnologia sunt strâns legate între ele, lucru demonstrat de-a lungul anilor de experții Alcedo prin analizele de sol pe care le propun fermierilor. Din vocea lui Emilian Tudor veți afla care sunt parametrii unei analize de sol corecte astfel încât să puteți luat decizii pentru viitoarea recoltă. Partea de tehnologie a acestei ediții a emisiunii este realizată alături de Claas și de dealerul acestuia, Proinvest. Prin vocea lui Lothar Kriszun, președintele consiliului de administrație Claas, am aflat câteva din noutățile sezonului agricol 2018 iar de la Cristian Fișcuci și fermierul Constantin Duță am văzut folosite în câmp o combină și tractoare ale producătorului german.

Secretele pământului roditor

Data difuzării: 15 octombrie 2017
Emisiune-41-2017---Secretele-pamantului-roditor
Tema: În septembrie, în zi de sărbătoare creștină, în localitatea Dumbrăvioara din județul Mureș, la ferma lui Dragoș Moldovan s-au adunat peste 400 de fermieri dornici să cunoasca tehnologia pentru porumb și sfeclă de zahăr propusă de Chemark Rom. Am fost plăcut surprinși de hibirizii de porumb ai lui Saaten Union pe care ni i-a prezentat Marius Crețu și de deschiderea lui Dragoș Moldovan, un tehnolog desăvârșit, să împărtășească din experiența sa.

Vatra legumiculturii

Data difuzării: 8 octombrie 2017
Emisiune-40-2017---Vatra-legumiculturii
Tema: Despre legume s-ar putea vorbi la infinit. Le consumăm zilnic dar ne gândim rar la cei care le produc. Această ediție s-ar fi putut intitula "orașul de sub folie", deoarece o întreagă localitate este acoperită de solarii în care producția de legume trebuie supravegheată și administrată astfel încât să devină profitabilă.
Ioan Enoiu - director NaturEvo și Valeria Tudor de la compania Seminis, alături de legumicultorul gazdă domnul Radu Costache, sunt cei care au organizat, o zi deschisă pentru legumicultorii care au dorit informații în plus, menite să-i ajute în munca lor. Vasile Mădrășoaie este un legumicultor venit aici tocmai din Suceava, și spune ca a avut ce vedea. Vă dorim și noi, vizionare placută.

Afaceri de familie în agricultură

Data difuzării: 1 octombrie 2017
Emisiune-39-2017---Afaceri-de-familie-in-agricultura
Tema: În această ediție, continuăm seria emisiunilor dedicate afacerilor de familie din agricultură.
Numele și prenumele îl primești, firesc, la naștere, dar cum faci ca numele tău să devină un brand,
și după ce ai creat un nume, copiii tăi vor dori să continue această afacere?
Astăzi vă propun un interviu cu dl. Narciso Sfoggia despre povestea familiei Sfoggia, creatorul semănătorii Sfoggia, aflată în portofoliul companiei NHR Agropartners, o afacere bazată pe muncă și pasiune pentru mașini și utilaje. Tot aici își are locul, o discuție interesantă despre lumea mașinilor agricole, despre prețuri și piața cerealelor, alături de Monika Puiu - director NHR Agropartners.

Școala fără șomeri

Data difuzării: 24 septembrie 2017
Emisiune-38---Scoala-fara-someri
Tema: De câțiva ani devenise apăsătoare cererea de personal calificat în domeniul agricol, iar subdomeniul cel mai afectat era cel al industriei mecanice. Prin urmare, după câțiva ani de planuri și acțiuni, APIMAR a reușit să organizeze cu sprijinul Ministerului Învățământului o clasă de învățământ dual la Colegiul Viaceslav Harnaj din București. Am fost prezenți la prima zi de școală a elevilor de clasa a noua care au pornit pe un drum cu un final aproape sigur: un viitor loc de muncă într-o companie membră APIMAR care are nevoie de service și vânzări.
Au fost alături în această ediție a emisiunii Euroferma: Stroe Felicia - director liceu V.Harnaj, Stelian Fedorca - Consilier de Stat al Primului Ministru, Mihai Ivașcu - director marketing APIMAR, Monika Puiu - președinte APIMAR, Valentina Capotă - inspector ISMB, Ashok Dorairaja - administrator Agroconcept, Mădălina Dima - specialist HR Agroconcept, Radu Meșină - specialist utilaje de recoltat IPSO, Ezaru Andrei Gabriel - elev.

Tehnologia rapiței

Data difuzării: 17 septembrie 2017
Emisiune-37-2017---Tehnologia-rapitei
Tema: Știind că rapița este o cultură ceva mai tehnică și mai pretențioasă ca grijă pe parcursul anului, am abordat tema alături de fermierul Ion Olteanu și specialistul BASF, Liviu Dincă. Cunoscutul și îndrăgitul fermier Ion Olteanu nu ezită să divulge din secrete și să recunoască greșelile făcute pe parcursul anilor.

Agroforum

Data difuzării: 10 septembrie 2017
Emisiune-36-2017---AGROFORUM
Tema: Agroforum, un eveniment sub marca Maisadour, s-a desfășurat la centrul de cercetare al companiei, în Belciugatele - Călarași, unde au primat informațiile despre sol, eficiente economice optime și unde fermierii sau putut simți în largul lor, pe câmp. Covor vegetal, sorg, floare și porumb au fost vedetele câmpului echipei Maisadour. Arnaud Charmetant și Aedin Celzin sunt fermierii prezenți în această emisiune.
Se poate semăna mai repede? Ne răspunde la această întrebare Ștefan Iulian, reprezentantul firmei prezente la acest eveniment.
"Pământul este ceea ce lăsăm moștenire copiilor noștri", ne spune Patrik Lafon ținând în brațe viitorul.

Pasiune pentru viticultură

Data difuzării: 3 septembrie 2017
Emisiune-35-2017---Pasiune-pentru-viticultura
Tema: Amfiteatru Vitis, un nou punct pe harta vitivinicolă din România. Amfiteatru Vitis produce exclusiv vinuri single-vineyard, caracteristica principală a acestora este că sunt obținute din struguri culeși de pe o singură parcelă cu viță de vie. Un vin single-vineyard reprezintă cea mai bună modalitate de exprimare a terroir-ului – acea sumă intrinsecă a tuturor caracteristicilor pedo-climatice.
Investitorul majoritar în domeniul viticol din Gura Vadului este Chemark Rom reprezentat prin Dl. Tudorel Pilaf. Capitalul alocat pentru lansarea pe piață a fost de 0,5 mil Euro iar pentru anii următori este deja în plan construcția unei crame și a unei secții proprii de vinificare și îmbuteliere proprie.
În emisiunea realizată împreună cu echipa Chemark Rom îi avem ca intervievați pe dl. Lucian Iuga - director de marketing și pe Imre Balasz - director tehnic, Anghelina Călin - viticultor și dl. Florin Constantin, din partea Adama.

Agricultura azi

Data difuzării: 27 august 2017
Emisiune-34-2017---Agricultura-azi
Tema: O demonstrație a cailor putere sub brand-ul Claas, ținută în Moldova, la Roman, ne-a atras atenția prin numărul mare de participanți, răsplatiți de membrii echipei de la Ursa Mare cu informații și teste în câmp a tractoarelor, combinelor, mașinilor și utilajelor de recoltat furaje verzi. Ploaie, soare, recoltat în condiții neprielnice, entuziasm și emoție toate în aceeași zi. Au fost alături de noi în această emisiune dl. Finn Petersen - director general Claas România, directorul Ursa Mare, dl. Gheorghe Ilisei și fermierii Samson Vasile Dan și Cocea Constantin.

Experiențe noi

Data difuzării: 20 august 2017
Emisiune-33-2017---Experiente-noi
Tema: Unul din evenimentele de referință pentru Pioneer este demonstrația pe care o realizează la Furculești, pe terenurile fermierului Cosmin Băcanu. Anul acesta demonstrația a fost focusată pe porumb și floarea soarelui, iar cei peste 200 de fermieri prezenți au învățat din experiențele noi propuse de Valentin Mihai și Jean Ionescu, experții companiei producătoare de semințe. Partea de mecanizare, pentru că era momentul recoltatului grâului și rapiței, a fost asigurată de Agroconcept iar Florin Marin a explicat avantajele combinelor New Holland.

Bilanț la rapiță

Data difuzării: 13 august 2017
Emisiune-32-2017---Bilant-la-rapita
Tema: Rapița rămâne și anul acesta, cea mai profitabilă din cultura multor ferme. Noi am fost în vizită la fermierul Petre Boboc în Alexandria, care recolta la acel moment rapița. Am descoperit în fermierul Boboc, un fermier optimist, bun tehnolog, ce recunoaște că se învață din greșeli și cu care ne-a fost ușor să ne împrietenim.
Tehnologia aplicată, hibrizii Clearfield aleși și îngrijirea culturii cu produsele BASF, au făcut ca fermierul să obțină o producție în jurul a 5 tone, tot domnia sa, ne spune însă, că: "nemulțumirea naște progres". Liviu Dincă, specialistul BASF, a fost tot timpul alături de dl. Boboc și este și astăzi prezent în emisiunea noastră. Vă dorim vizionare plăcută.

Vin și vie

Data difuzării: 6 august 2017
Emisiune-31-2017---Vin-si-vie
Tema: Una din competențele lui Chemarkrom, pe lângă cultura mare, este în domeniul viței de vie și al vinificației. Acest lucru și pentru că deține în portofoliu produse pentru acest domeniu dar și pentru că deține o vie și o cramă în județul Prahova despre care vom mai vorbi într-o ediție viitoare. Până atunci folosim experiența unui viticultor cunoscut, Crama Gârboiu, care a fost gazda unei etape Agrofest. Esența e simplă: nu trebuie despărțită via de vin.

Se strânge grâul

Data difuzării: 30 iulie 2017
Emisiune-30-2017---Se-strange-graul
Tema: În plin sezon de recoltat cerealele păioase și rapița pentru partea de sud a țării, NHR Agropartners a adus la testat cea mai mare combină a producătorului german Deutz-Fahr. Fermierul Cosmin Băcanu din Furculești, un partener de durată al dealerului român, își exprimă satisfacția după utilizarea combinei, iar Florin Neacșu, director general adjunct al NHR Agropartners divulgă detaliile tehnice ale utilajului.

Legumicultura în câmp

Data difuzării: 23 iulie 2017
Emisiune-29-2017---Legumicultura-in-camp
Tema: Una dintre puținele dăți în care ajungem în vestul extrem al țării a fost motivată de o zi a câmpului dedicată verzei și conopidei. Naturevo și Seminis au arătat fermierilor bănățeni ce se poate obține din sămânța de calitate și hrănire și protecție revoluționare. Martor al acestor tehnologii a fost fermierul Heinz Wolf pe terenurile căruia a avut loc demonstrația.

Agricultura de la sud la vest

Data difuzării: 16 iulie 2017
Emisiune-28-2017---Agricultura-de-la-sud-la-vest
Tema: Sunt rare edițiile Euroferma realizate cu un singur interlocutor, dar când le realizăm o facem pentru ca subiectul este savuros, captivant și dens. Astfel, am realizat alături de Cristian Candet, un fin cunoscător al agriculturii românesti din ultimii 20 de ani, o ediție în parteneriat cu Agroconcept.

Ziua Grâului la Diosig

Data difuzării: 9 iulie 2017
Emisiune-27-2017---Ziua-Graului-la-Diosig
Tema: Fiecare sezon de început de recoltat grâul pentru zona de vest a țării începe la Diosig, acolo unde trei parteneri - Agroind, Agrotex și Promat, organizeză o adevarată expoziție de soiuri și tehnologii. Inginerul agronom Mihai Budai a descris condițiile culturii de grâu încă de la semănat iar Daliana Ast (Nufarm) și Ioana Stefanovici (Azomureș) ne-au spus schemele de fertilizare și protecție.

Agro Fest

Data difuzării: 2 iulie 2017
Emisiune-26-2017---Agro-Fest
Tema: La 20 de ani de prezență pe piață Chemark a decis să arate fermierilor o prezență mai puternică alături de ei. Astfel a apărut o suită de evenimente în câmp, marcă proprie, sub numele de Agro Fest. Prima ediție a avut loc în ferma lui Bogdan Furfurică din Silistraru unde am surprins tehnologia pentru porumb în dezbatere cu gazda, fermierul Țicra Iosif și directorul de marketing al companiei, Lucian Iuga.

Agripoint

Data difuzării: 25 iunie 2017
Emisiune-25-2017---Agripoint
Tema: AGRIPOINT - Un nou punct de întâlnire în fermele din România. Creat de departamentele de marketing ale companiilor Ameropa, Azomureș și Nufarm, puse în practică în ferma lui Ionuț Stoian, Agripoint este locul în care testarea și priceperea se întâlnesc cu fermierii. Un teren îngrijit exclusiv prin produsele Nufarm, despre care ne vorbește Daliana Ast, un soi de grâu premium, ales pentru sensibilitatea și calitățile de panificație ce vor pune în evidență cele 10 scheme de fertilizare ale Azomureș discutate în emisiune cu Călin Pop. Este momentul în această emisiune să reluăm subiectul: sol și analizele acestuia cu Emilian Tudor. Cel mai sensibil subiect prețurile, va fi abordat de noi împreună cu Călin Vlad, director Ameropa Grains.

Investiții, utilaje și agricultură

Data difuzării: 18 iunie 2017
Emisiune-24-2017---Investitii,-utilaje-si-agricultura
Tema: În urmă cu 10 ani, IPSO Agricultură deschidea un nou sediu la Fetești. Anul acesta, în urma unei investiții consistente, sediul a fost refăcut și tehnologizat și adus la zi, crescând astfel rapiditatea de răspuns la nevoile fermierilor. Fermierul Constantin Anghel completează tabloul evenimentului de inaugurare cu mulțumirea pe care o are din utilizarea de peste zece ani a mașinilor importate de IPSO.

Noroc în agricultură

Data difuzării: 11 iunie 2017
Emisiune-23-2017---Noroc-in-agricultura
Tema: Pentru Claas, cel mai recent târg în câmp a fost capătul de linie al unei campanii care încearcă să schimbe obiceiul de consum pentru combine. Astfel, un fermier norocos a devenit premium pe șosea cu o mașină de lux după ce a achiziționat în presezon o combină a bine cunoscutului producător german. Am făcut alături de Radu Luigi - director de vânzări și marketing o analiză a pieței utilajelor agricole pentru anul acesta, iar fermierii Mihai Flutur și Dana Alexandru au motivat alegerea lor față de produsele Claas. În final, vă propunem un nou furnizor de produse pentru protecția plantelor - Innvigo, prin vocea lui George Roiban.

Parteneriat pentru viitor

Data difuzării: 4 iunie 2017
Emisiune-22-2017---Parteneriat-pentru-viitor
Tema: Această ediție a emisiunii Euroferma este densă în subiecte pentru că tema centrală a fost generoasă datorită partenerului de discuție NHR Agropartners. Am vorbit despre școlarizarea în sistem dual, noutăți tehnologice la tractoare, combine, semănători, mașini de erbicidat, îmbunătățirea apei pentru tratamente fitosanitare, deschiderea unei fabrici noi în Germania. Prin urmare avem interviuri cu Monika Puiu - director general NHR Agropartners, Florin Neacșu - director general adjunct NHR Agropartners, Rainer Morgenstern - director SDF Group, Chieregato Stefano - reprezentant Sfoggia.

Investim pentru performanță

Data difuzării: 28 mai 2017
Emisiune-21-2017---Investim-pentru-performanta
Tema: La târgul Agriplanta RomAgrotec din acest an, companiile participante au adus în fața fermierilor noi utilaje cu performanțe remarcabile. Subiectul investițiilor pentru performanță l-am dezbătut cu fermierii Gheorghe Țuțuianu, Iolanda Craiu și reprezentantul Agroconcept, domnul Florin Marin.

Povești cu final fericit

Data difuzării: 21 mai 2017
Emisiune-20-2017---Povesti-cu-final-fericit
Tema: "Povești cu vinuri românești" a ajuns la final pentru a doua oară. Compania BASF a reunit micii viticultori și vinificatori pe parcursul unui concurs în care calitatea a fost punctul de referință. Au tras concluziile acestei ediții care devine tradiție deja, Jörg Polzin - country manager BASF, Robert Băicoianu - specialistul horticol al companiei germane menționate, Georgel Costache - președintele juriului și enologul Gabriel Lăcureanu.

Viitorul este aici

Data difuzării: 7 mai 2017
Emisiune-19-2017---Viitorul-este-aici
Tema: Europa este divizată în disputa cultivării plantelor modificate genetic. De curând, însă, a apărut o nouă tehnologie care nu este modificare genetică și care poate fi aplicată unei game largi de specii. Prima plantă este porumbul ceros de la Pioneer care prin tehnologia CRISPR-Cas poate avea un spor suplimentar de producție având o rezistență mai mare la secetă. Vorbim despre acest subiect împreună cu Cristina Cionga - director de corporate affairs al DuPont Pioneer și Arlo Thompson, director de cercetare al aceluiași colos internațional.

Investiție proactivă

Data difuzării: 30 aprilie 2017
Emisiune-18-2017---Investitie-proactiva
Tema: Gradul de tehnologizare al unei ferme profesioniste se vede după tipul de utilaj folosit pentru tratamentele pentru protecția plantelor. Un utilaj autopropulsat este vârful de gamă al acestei categorii de produse. Pe cât de scumpe, pe atât sunt de performante și dătătoare de șanse la producții profitabile. Este cazul autopropulsatei Amazone Pantera pe care îl pune pe piață dealerul Claas, Proinvest, a cărei prezentare am susprins-o pe terenurile fermierului Oțelea din Alexandria.

Din zi până în noapte

Data difuzării: 23 aprilie 2017
Emisiune-17-2017---Din-zi-pana-in-noapte
Tema: Probabil că cel mai dureros subiect al agriculturii actuale este cel al lipsei de personal de specialitate. Știm că media de vârstă a fermierilor în România se apropie de 60 de ani, știm că mâna de lucru este puțină și neșcolită în cele mai multe cazuri și mai știm că nu sunt școli de formare pentru viitori angajați în domeniu. Cu toate acestea apar semne răzlețe de îndreptare a situației prin proiectul APIMAR de învățământ dual. Monika Puiu explică acest concept, în timp de familia Paraschiv - tată și fiu- își exprimă păsul legat de calitatea factorului uman.

E vremea tratamentelor

Data difuzării: 16 aprilie 2017
Emisiune-16-2017---E-vremea-tratamentelor
Tema: Am remarcat încă de anul trecut că IPSO a intrat în altă ligă a modulului de a organiza demonstrații cu utilajele pe care le pun pe piață. Încă o dată ne-au arătat că am avut dreptate să simțim acest lucru cu organizarea unui eveniment dedicat mașinilor autopropulsate pentru tratamente: demonstrație realizată pe circuitul auto de la Academia Titi Aur. Date noi despre tehnologia autopropulsatelor JD ne-au oferit Radu Meșină și Silvia Andres, iar fermierul Daniel Nica ne-a împărtășit experiența proprie privind utilizarea acestei tehnologii avansate. Dacă vorbim despre tratamente nu putem omite punctul de vedere al Azomureș prin vocea lui Călin Pop.

Miere și viță de vie

Data difuzării: 9 aprilie 2017
Emisiune-15-2017---Miere-si-vita-de-vie
Tema: Încă din antichitate, mierea și vinul au mers împreună atât ca îndeletniciri agricole cât și ca obiceiuri de consum. Am contopit aceste două subiecte într-o ediție a emisiunii Euroferma, în care am discutat despre binefacerile mierii cu Cristina Mateescu, despre problemele stupului și ale contrafacerii cu apicultorii Mihai Grama și Samoilă Gavrilă, despre tehnologii de extragere a mierii cu Florin Mateș Ochiș. Despre vie și vin am vorbit cu Ioan Enoiu, fondator Naturevo și cu expertul Cristea George.

Miere și vin

Data difuzării: 2 aprilie 2017
Emisiune-14-2017---Miere-si-vin
Tema: Emisiunea Euroferma în vizită pe meleaguri Târnavene a realizat o ediție în același cadru despre vin și miere. Vinul a curs și a fost jurizat la cea de a doua ediție a concursului "Povești cu vinuri românești" realizat de BASF, de un juriul prezidat de Dorin Popa, vicepreședinte ADAR.
Sărbătoarea Mierii - ajunsă la cea de a 10-a ediție a fost un prilej de întâlnire cu apiculorii dar și cu invitați de seamă ai Apidava: Philip McCabe - președintele Apimondia, Cristina Mateescu - președinte Comitet Apiterapie Apimondia, reprezentanți ai companiilor partenere și un motiv pentru cei dragi să le ureze mulți ani la 25 de ani de activitate a companiei înființate de familia Mateș.

Povești cu vinuri oltenești

Data difuzării: 26 martie 2017
Emisiune-13-2017---Povesti-cu-vinuri-oltenesti
Tema: La întrebarea noastră, de ce continuăm poveștile cu vinuri românești, ne răspunde dl Liviu Bădărău - Sales Manager Crop Protection. Odată ajuns concursul în Oltenia, membrii comisiei în frunte cu Ion Gavrilescu - vicepreședinte ADAR, au dat verdictul pentru vinurile ce vor ajunge în finală. Trașcă Silviu Cătălin este inginerul plantației de la Sanvino Prod câștigător la 2 categorii, mândru de realizarile recente.
Dar să nu ne fure aburul acoolului și să uităm că primăvara bate la ușa și avem treabă în câmp. Ce este de făcut pentru principalele culturi dar și pentru a avea un start excelent în culturile ce se vor semăna curând ne spune specialistul Chemark - Imre Balazs.
Tratamentele bune se fac cu mașini performante, așa că avem de studiat oferta NHR Agropartnes pentru mașina autopropulsată de erbicidat Hardi Alpha.

Povești cu vinuri românești la Odobești

Data difuzării: 19 martie 2017
Emisiune-12-2017---Povesti-cu-vinuri-romanesti-la-Odobesti
Tema: Poveștile cu vinuri românești se reiau și în acest an. Prima etapă a avut loc la Odobești, acolo unde vinurile sosite la concurs și întâmpinate de echipa BASF și-au spus povestea prin intermediul dl-lui Vicepreședinte ADAR - Georgel Costache.
În partea a 2-a a emisiunii dl Florin Neacșu, ne face cunoscută oferta NHR Agroparteners pentru tractoare și combine.

Agrim

Data difuzării: 12 martie 2017
Emisiune-11-2017---Agrim
Tema: Agrim - o nouă cale de comunicare cu fermierii prin mijloace online, care promovează legătura dintre producătorii agricoli și furnizorii de inputuri în domeniu, prin intermediul specialiștilor – cadre didactice din cadrul USAMV Cluj-Napoca, cu rol de consultanți. Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca prin Facultatea de Agricultură, reprezentată de către decan prof. dr. Roxana Vidican, împreună cu Fundația Resurse Eficiente și Agricultură Durabilă (READ) au înființat platforma Managementul Integrat al Inputurilor Agricole (AGRIM).
Mediul privat a răspuns prezent acestei inițiative iar noi am realizat interviuri pe acest subiect cu Monika Puiu din partea NHR Agropartners și cu Călin Pop din partea Azomureș.
Totul a plecat de la nevoia fermierilor, iar prezent la eveniment a fost Alexandru Baciu.
Experiența lui Valeriu Tabără - fost ministru al agriculturii, leagă nevoiele fermierilor de discrepanțele existente în piață.

Pământul - o comoară

Data difuzării: 5 martie 2017
Emisiune-10-2017---Pamantul-o-comoara
Tema: Consultanța pentru fermieri credem că se va muta în mâna distribuitorilor. Acest lucru am început să îl remarcăm de ceva vreme în evenimentele de iarnă, în care companii precum Comfert sfătuiesc fermierii cum să gândească și cum să analizeze utilizarea corectă a produselor de protecția plantelor și de fertilizare. Mădălin Turcu, Bogdan Stoian, reprezentanți ai distribuitorului Comfert și Patrick Lafon - director Maisadour au fost actorii acestei lecții gratuite.

Viitorul va fi agricol

Data difuzării: 26 februarie 2017
Emisiune-9-2017---Viitorul-va-fi-agricol
Tema: În toiul ultimului viscol al acestei ierni, Naturevo a reunit fermierii într-un cadru de poveste și le -a spus adevărul despre culturile viitorului, despre cum vor trebui protejate acestea de multele pericole ce le așteaptă de la schimbările climatice. Am surprins ideile fondatorului Naturevo, Ioan Enoiu, și tehnicile lui Florian Lazăr, director tehnic al companiei amintite și mulțumirea fermierului Ștefan Teodorescu.
La finalul ediției vă aducem în atenție programul evenimentelor "Povești cu vinuri românești" organizat de BASF.

Fermieri mai iscusiți

Data difuzării: 19 februarie 2017
Emisiune-8-2017---Fermieri-mai-iscusiti
Tema: În peisajul agricol, Alcedo are un loc aparte, dacă ne gândim cel puțin la modelul de comunicare pe care l-a folosit. Dar punctul forte al acestui distribuitor național este statornicia și creșterea sănătoasă după politica ”pas cu pas”. Anul acesta fermierii și mai iscusiți află de la Vicențiu Cremeneanu planurile de susținere a culturilor. La finalul emisiunii vă aducem în atenție un nou produs BASF, Medax Top, prin vocea Anei Maria Pascariu.

Analize și preconizări

Data difuzării: 12 februarie 2017
Emisiune-7-2017---Analiza-si-preconizari
Tema: Începutul de an aduce informații diverse ale companiilor care au demarat campaniile de vânzare a produselor din portofoliu. Acum este momentul de a face analize și preconizări pentru noul an agricol și de a programa viitorul profit. Acest demers l-am realizat alături de specialiștii de la distribuitorul național Prutul prin vocea lui Roberth Neagu, asociația APPR prin vocea Alinei Crețu, DuPont prin vocea lui Vasile Iosif, Pioneer prin vocea Mariei Cîrjă și agronomul Lucian Buzdugan.

Uși deschise

Data difuzării: 5 februarie 2017
Emisiune-6-2017---Usi-deschise
Tema: De 11 ani există o tradiție a DuPont: să facă o mare reuniune a distribuitorilor în preajma Micii Uniri. La această simbolistică adăugăm mesajul de la ușa de intrare în companie și rezultă o dorință de colaborare și deschidere totală a inovației către fermier. La reuniunea amintită am aflat despre produse noi ale colosului american, despre partea de semințe pe care o are în portofoliu, despre secrete de producție ale unui fermier. Ne-au fost alături în această emisiune Vasile Iosif - director general DuPont România, Lucian Buzdugan - agronom, Maria Cîrjă - director marketing DuPont Pioneer, Elena Leaotă - director strategie Naturevo și fermierul Valentin Mărginean.

Familia și agricultura

Data difuzării: 22 ianuarie 2017
Emisiune-4-2017---Familia-si-agricultura
Tema: Suntem la începutul anului 2017, nu știm ce ne rezervă acest an, poate ploi la timp, poate producții mari, sau dacă sunt mici măcar să fie bine plătite. Vă propun în această perioadă, în care cerealele se află sub zăpadă, să rememorăm probleme și discuții din aceeași perioadă a anului trecut.
Am fost pentru prima oară în ferma d-lui Dumitru Ingea, S.C. Ningea în zona Tulcea, și am aflat care este succesul său și motivația de a merge înainte. Familia, cu oricâți membri ar avea, parteneri, angajați, părinți și copii. Vizionare plăcută.

Forumul pentru legumicultură

Data difuzării: 15 ianuarie 2017
Emisiune-3-2017---Forumul-pentru-agricultura
Tema: Sfârșitul de an 2016 a dat ocazia legumicultorilor profesioniști și fitofarmaciilor să se întâlnească cu specialiștii de la Syngenta pentru a afla soluții pentru provocările pe care le întâmpină an de an. Am fost alături de ei și am stat de vorbă cu Oana Moldovan, specialist Dafcochim și reprezentanții Syngenta, Andreea Iacobescu, Dragoș Ștefan și Vasi Hoarcă.

Agricultură și bucătărie

Data difuzării: 8 ianuarie 2017
Emisiune-2-2017---Agricultura-si-bucatarie
Tema: Începutul de an îmi oferă ocazia să vă aduc în atenție un subiect la care mă gândesc de ceva vreme: pot firmele românești să facă performanță pe o piață agricolă acerb concurențială? Pentru acest lucru am adus alături de mine pe Daniel State, directorul general Procera, pentru a discuta într-un cadru destins despre planuri de viitor. Am unit în această ediție două subiecte cu legătură directă: producția de cereale, producerea mâncării și industria agricolă. Vă las să descoperiți un om cu pasiune, atât pentru agricultură cât și pentru arta culinară, și să încercați să gătiți la rândul vostru rețeta propusă.

Prieteni veseli

Data difuzării: 1 ianuarie 2017
Emisiune-1-2017---Prieteni-veseli
Tema: Prima ediție a anului 2017 o dedicăm veseliei între prieteni. Am întâlnit "nebuni frumoși" cu care ne este drag să filmăm teme serioase ale agriculturii, dar pe care să le abordăm mai puțin încrâncenat. Asta v-am propus alături de prietenul Bogdan Soare de la Monsanto. La început de an vă transmit și un plugușor însoțit de urările de sărbătorile de iarnă.
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145