Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Vrancea: Zeci de mii de hectare de porumb calamitate de secetă


Peste 40.000 de hectare de porumb au fost afectate de seceta din această vară, arată datele preliminare ale Direcţiei Agricole Vrancea.

Şeful Direcţiei Agricole, Costică Neaţă, a declarat luni că, potrivit primelor estimări, a fost compromisă total o suprafaţă de 18.120 de hectare de porumb, din cele 68.387 de hectare cultivate de fermieri.
Alte 22.150 de hectare cultivate cu porumb au fost calamitate în proporţie mai mare de 30%.
De asemenea, la floarea-soarelui, peste o treime din suprafaţa cultivată a fost afectată în proporţie de 100%.
Astfel, din cele 12.250 hectare cultivate cu floarea-soarelui, seceta a afectat în total 4.950 de hectare, iar 7.300 de hectare au fost afectate parţial, într-un procent mai mare de 30%.

"În această perioadă centralizăm înştiinţările prin care agricultorii ne anunţă despre suprafeţele afectate de secetă. Iniţial această acţiune a fost derulată prin specialiştii Direcţiei, însă, din cauza numărului foarte mare de sesizări, am avut peste 1.800, am discutat cu primarii ca această acţiune să se realizeze la nivel local. Astfel, agricultorii pot depune înştiinţări la administraţiile locale, care ulterior le trimit către noi", a declarat directorul Direcţiei Agricole.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus