Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Noul QUADRANT 3300 FC - Paiele tăiate scurt, de acum în conformitate cu standardele internaţionale

quadrant-3300fc
Prin lansarea noului QUADRANT 3300 FC, CLAAS poate oferi acum sistemul de tăiere cu eficienţă dovedită FINE CUT, ce asigură dimensiunea de transport standard internaţională a baloţilor de 1,20 x 0,90 m.

Paiele tăiate scurt au putere mai mare de absorbţie şi sunt mai valoroase decât rumeguşul, fiind, de asemenea, mai ieftine şi mai uşor de manipulat decât paiele tocate. Acesta este motivul pentru care paiele tăiate scurt sunt utilizate mult mai frecvent ca așternut pentru animale. În special, fermele de păsări şi cai se bazează pe paiele tăiate scurt. Acestea nu conţin aproape deloc praf de paie şi există şanse mici ca acestea să fie ingerate de păsări. În fermele de lapte se preferă utilizarea paielor tăiate scurt pentru hrana de înaltă calitate a animalelor, deoarece pot fi amestecate cu uşurinţă şi, datorită structurii lor, stimulează funcţionarea rumenului.

Versatil din punctul de vedere al lungimii de tăiere şi al utilizărilor
CLAAS oferă modelul QUADRANT 3300 în varianta RF cu sistem de alimentare ROTO FEED şi în două variante pentru paie tăiate scurt, RC şi FC, cu sistem de tăiere ROTO CUT (cu 6, 12, 13, 26 cuţite) şi FINE CUT (cu 12, 13, 26, 51 cuţite). Pentru controlul rapid şi ușor al lungimii de tăiere, modelul QUADRANT 3300 FC are posibilitatea de selecţie mecanică a grupului de cuţite. Cele 51 de cuţite sunt aranjate în patru grupuri care pot fi selectate simplu cu ajutorul unui levier şi pivotate hidraulic din cabină, către interior şi către exterior. Astfel, lungimea teoretică de tăiere a paielor poate fi modificată, în funcţie de scopul pentru care vor fi utilizate, cu ajutorul unui mâner, de la 22 mm (51 de cuţite) şi 45 mm (26 de cuţite) sau 90 mm (12 sau 13 cuţite). Acest lucru asigură versatilitatea modelului QUADRANT 3300 FC, precum şi o capacitate de utilizare mare în timpul sezonului de recoltare. Noul QUADRANT 3300 FC a fost, de asemenea, echipat cu un sertar pentru cuţite ce poate fi extins pe ambele părţi. Acest lucru asigură accesul confortabil la cuţite, pentru efectuarea operaţiilor de întreţinere şi pentru înlocuirea cuţitelor. În plus, fiecare dintre cele 51 de cuţite are acum o protecţie individuală asigurată de pachetul de arcuri individuale.

Controlul hidraulic al greblei de alimentare
Modelul QUADRANT 3300 asigură un randament extrem de mare datorită pick-up-ului lat (2,35 m), sistemului PFS (POWER FEEDING SYSTEM) cu dispozitive de retragere cu role duble, rotorului puternic de tocare, celor 46 de curse ale pistonului per minut şi presiunii de până la 200 de bari din camera de presare. Melcul PFS asigură un flux accelerat și uniform al materialului. În combinaţie cu dispozitivele de retragere cu role duble, acesta garantează alimentarea cu material recoltat curat, la viteze mari, chiar şi în cazul brazdelor foarte late. Camera de alimentare este umplută cu ajutorul rotorului de tocare. Acesta este echipat cu un sistem de control hidraulic al greblei de alimentare, care poate fi acţionat de operator din cabina tractorului în 3 etape, utilizând COMMUNICATOR II. Ciclurile scurte ale greblei de alimentare, pentru umplerea uniformă a camerei de alimentare sunt controlate cu ajutorul unui disc cu came, iar ciclurile lungi de funcţionare pentru alimentarea camerei de presare a baloţilor sunt controlate de un piston şi de arborele de antrenare a greblei de alimentare. Prin urmare, operatorul poate regla umplerea camerei de alimentare şi a camerei de presare a baloţilor în funcţie de lăţimea brazdei de material respective, obţinând rezultate optime din punctul de vedere al formei şi densităţii baloţilor. Împreună cu camera tăietorului cu coborâre hidraulică, care este coborâtă automat dacă unitatea este supraîncărcată, acest lucru îi asigură operatorului posibilitatea de a elimina orice blocaje posibile la alimentarea presei prin simpla reducere a turaţiei prizei de putere de pe scaunul din cabină, continuând balotarea fără probleme sau întreruperi.

Modelul QUADRANT 3300 este echipat cu şase înnodători cu basculare CLAAS de înaltă performanţă, care sunt menţinuţi curaţi în permanenţă datorită sistemelor de curăţire TURBO FAN cu un flux puternic de aer, de 140 km/h. Acest aspect este extrem de important la utilizarea fiabilă pentru paiele tăiate scurte. CLAAS a echipat noul QUADRANT 3300 FC cu tehnologia cu eficienţă dovedită a înnodătorului simplu, cu ajutorul căreia nu rămân resturi de sfoară pe baloţi sau pe câmp, care ar putea fi mâncate de animale.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus