Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Olt: Fermele din judeţ, în topul furnizorilor de ouă de pe piaţa internă

oua-3
Fermele avicole din judeţul Olt aprovizionează zilnic piaţa internă cu peste 90.000 de ouă, judeţul fiind unul dintre producătorii de top de ouă convenţionale, dar şi ecologice la nivel naţional, potrivit şefului Direcţiei Sanitare veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, Veronel Bolborea.

El a precizat marţi că fermele avicole din judeţ au contracte cu lanţurile de hipermarketuri şi produc deocamdată pentru piaţa internă, deşi sunt autorizate şi pentru comerţul intracomunitar.
"În judeţ sunt două ferme mari care produc ouă convenţionale şi trei ferme de păsări unde se produc ouă ecologice. Din toate aceste aceste ferme pleacă zilnic pentru piaţa internă câte 80.000, chiar 90.000 de ouă sau mai multe. Suntem un judeţ în care acest segment al fermelor cu păsări pentru ouă este bine dezvoltat, putem spune chiar în top", a afirmat Veronel Bolborea.
Cel mai mare producător de ouă este în comuna Stoicăneşti, unde ferma este una convenţională, în timp ce producătorii de ouă ecologice au ferme cu un număr mai mic de păsări, între 6.000 şi 12.000, condiţiile în care sunt crescute acestea fiind diferite de fermele convenţionale. În comuna Curtişoara se află cea mai mare fermă de păsări care produce ouă ecologice, din judeţ.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus