Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS lansează noile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900

claas-jaguar-900
Gama de modele JAGUAR 900 de la CLAAS, creată cu succes cu mulți ani în urmă, a fost îmbunătățită și acum este disponibilă cu multe caracteristici noi de echipare. Acestea includ acționarea continuu variabilă a implementului frontal, un sistem îmbunătățit de flux de material recoltat, trenul de rulare reproiectat și sistemul CLAAS AUTO FILL pentru descărcare fără pierderi, în lateral și spate.

Transmisia hidrostatică reglează automat viteza implementului frontal
Transmisia hidraulică continuu variabilă pentru implementul frontal asigură transmiterea eficientă a puterii la diferite viteze. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru recoltarea cu PICK UP și implementul frontal pentru porumb, ORBIS. Dacă lungimea de tocare este modificată, sistemul efectuează în mod automat reglajele corespunzătoare ale vitezei implementului frontal. Rezultatul este un flux constant de material recoltat și o calitate permanentă a tocării. În plus, operatorul poate reacționa în orice moment la modificarea condițiilor de recoltare prin reglarea manuală a vitezei implementului frontal controlată automat.

Acționare eficientă a implementului frontal pentru orice cerință
Acționarea mecanică cu viteză constantă care și-a dovedit eficiența de-a lungul multor ani de utilizare în practică este disponibilă în continuare. Acționarea mecanică poate fi combinată acum cu cea continuu variabilă. Această variantă cu repartizarea puterii, cu acționare mecanică și hidraulică asigură transmiterea unei puteri ridicate la o viteză constantă. Acest lucru permite acționarea extrem de eficientă a barei de tăiere DIRECT DISC și a implementelor frontale pentru porumb.

Un flux optim de material recoltat datorită reglării automate a bătătorului cu tambur
Toate modelele noi JAGUAR 900 au un sistem îmbunătățit de flux pentru material recoltat. Una dintre caracteristicile cheie ale sistemului de fixare hidraulic al barei de tăiere permite reglarea mult mai rapidă decât până acum. După reglare, bara de tăiere este fixată hidraulic și rămâne în mod fiabil în poziția necesară. Acest lucru asigură în mod constant o calitate ridicată a tocării. Ca și până acum, operatorul poate controla această funcție din cabină.

Noile modele funcționează, de asemenea, cu un bătător cu tambur reglabil automat. Bătătorul cu tambur este fixat direct la blocul de montare și alt punct de pivotare și este deplasat în mod automat împreună cu bara de tăiere, când aceasta din urmă este reglată. Acest lucru înseamnă că distanța dintre contrabătător și cuțitele tocătorului rămâne constantă pe întreaga lungime a bătătorului cu tambur, asigurând un flux constant de material recoltat, indiferent de starea cuțitelor. În plus, această configurație asigură economia de carburant și reducerea uzurii.

AUTO FILL permite acum și descărcarea în partea din spate
Sistemul CLAAS AUTO FILL de descărcare în partea laterală în timpul tocării asigură un nivel minim de pierderi în timpul procesului de descărcare, reducând în mod semnificativ și sarcina operatorilor remorcii pentru transport furaje și combinei de recoltat furaje. O cameră video de înaltă rezoluție de pe canalul de descărcare captează în mod continuu conturul remorcii pentru transport furaje în timpul deplasării și reglează automat direcția de descărcare a materialului recoltat în funcție de aceste contur și de gradul de încărcare. Este disponibilă o caracteristică nouă pentru descărcarea în partea din spate, o funcție care este utilizată în momentul începerii tocării sau pentru separarea zonelor de recoltare. Sistemul AUTO FILL îmbunătățit asigură o reducere considerabilă a sarcinii operatorului.

Noul tren de rulare
Trenul de rulare al noilor modele JAGUAR 900 oferă, de asemenea, un confort mai mare pentru operator. Noul motor hidrostatic, un motor hidraulic variabil cu două poziții de control, are o gamă largă de turații. Acest lucru asigură deplasarea la turații foarte mici ale motorului, ceea ce are un efect pozitiv asupra consumului de carburant diesel. Consumul de carburant în timpul recoltării este redus, de asemenea, datorită unei funcții de reducere automată a turației motorului în momentul întoarcerii la capătul rândului.

Forță de tracțiune mare și reacții rapide
Funcționarea pe câmp în prima treaptă de viteză, transmisia puternică permit utilajului să se deplaseze cu viteze de până la 22 km/h. În plus, toate noile modele JAGUAR 900 oferă o forță de tracțiune foarte mare și reacții rapide în mod constant, factori ce sunt puși în adevărata lor valoare atunci când combina de recoltat furaje se deplasează în rampă sau accelerează. Un diferențial autoblocabil asigură tracțiune optimă în permanență, chiar și în condiții dificile. Acesta poate fi controlat fie manual, în modul de pornire automată care este activat atunci când este detectată o derapare a roții, sau în modul de oprire automată, la un anumit unghi de bracaj și la atingerea unor viteze mai mari de 15 km/h. În plus, toate modelele au o frână de parcare automată confortabilă, care este acționată atunci când operatorul deplasează maneta de comandă în poziția neutră.
Toate modelele JAGUAR 900 sunt acum echipate standard cu CRUISE PILOT -controlul deplasării înainte.

Îmbunătățirile aduse implementelor frontale
În viitor, PICK UP-ul va putea fi echipat cu o nouă opțiune de îmbunătățire a urmăririi conturului solului. Funcția ACTIVE CONTOUR asigură adaptarea rapidă la modificarea conturului solului, reducând astfel pierderile de recoltă pe terenuri foarte abrupte. Implementele frontale ORBIS pentru porumb și PICK UP-ul pot fi echipate acum, de asemenea, cu un modul pentru implementul frontal, care, după o programare, nu mai necesită alte proceduri de programare. În plus, orele de funcționare sunt înregistrate separat. În combinație cu acționarea variabilă a implementului frontal, modulul monitorizează implementul frontal pentru a asigura reglarea corectă a acestuia pentru o funcționare fiabilă pe câmp.

CLAAS oferă o gamă de trei modele JAGUAR pentru exercițiul financiar 2017. Gama JAGUAR 800 (Tip 496), gama JAGUAR 900 (Tip 497) și noua gamă JAGUAR 900 (Tip 498).

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.500 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2015.


Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus