Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Noua generaţie de hedere pentru TUCANO şi LEXION

headerclaas1
Noua generaţie de hedere pentru TUCANO şi LEXION

Harsewinkel, august 2014. CLAAS a lansat două generaţii noi de hedere pentru noua gamă TUCANO 320 – 570 (580): VARIO 930 şi 770 şi hederele standard CERIO 930 şi 770 au lăţimi de tăiere de 9,3 m şi 7,7 m şi sunt prevăzute acum cu noi funcţii inovatoare. Noile hedere VARIO şi CERIO sunt bineînteles compatibile şi cu toate modelele LEXION.

Posibilitate de reglare a cuțitului de tăiere infinit variabilă și plăci integrate pentru semințele de rapiţă
VARIO 930 şi 770 au înlocuit modelele anterioare VARIO 900 şi 750. Hederele au acum o platformă port-cuțit cu opţiuni de reglare infinite între -10 cm şi +60 cm şi au plăci pentru semințele de rapiță integrate. Dacă până acum era necesară montarea manuală a plăcilor pentru seminţele de rapiţă, la noile implemente ataşate acestea sunt integrate în platforma hederului şi pot fi acţionate simplu şi rapid din interiorul cabinei, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru reglarea lungimii platformei. Un mecanism de blocare cu eliberare rapidă permite montarea şi demontarea fără scule a despicătorilor de lan şi a cuțitelor de rapiţă, noile hedere putând fi modificate rapid și ușor de la funcția de recoltat boabe la cea de recoltat seminţele de rapiţă.

Prin montarea cuţitelor laterale pentru rapiţă este activată automat pompa hidraulică care acţionează aceste cuţite. Conexiunea se realizează prin numai două dispozitive de cuplare plate. Panouri adiționale sunt montate în partea dreaptă pentru a reduce la minim pierderile de seminţe de rapiţă. Poziţiile de capăt ale platformei şi tamburului pot fi, de asemenea, transmise automat de la heder la combina de recoltat. Chiar şi cu echipamentul pentru seminţele de rapiţă ataşat, platforma poate fi acum extinsă sau retractată cu 20 cm. Cuţitele laterale pentru rapiţă sunt depozitate într-o cutie pe remorca de transport, fiind astfel disponibile permanent.

Noi niveluri de confort, acum în dotarea standard
Noile hedere standard CERIO 930 şi 770 pentru recoltarea boabelor au un design similar. Acestea sunt prevăzute cu aceleaşi funcţii avansate precum cele ale hederelor VARIO, poziţia platformei port-cuțit fiind reglată manual, pentru maximizarea debitului de material recoltat. Platforma poate fi reglată în cinci poziţii, între -10 şi +10 cm. Pentru efectuarea reglajelor, trebuie desfăcute zece şuruburi. Apoi, platforma poate fi extinsă sau retractată. Hederele CERIO sunt echipate cu acelaşi cadru, melc de alimentare şi aceleaşi dispozitive de acţionare şi tamburi ca şi modelele din gama VARIO.

La toate cele patru modele noi de hedere, diametrul melcului de alimentare a crescut cu 14%, având acum 66 cm. Această modificare permite preluarea unor cantităţi mai mari de paie în utilaj. Melcul de alimentare şi bara portdegete escamotabile sunt acţionate mecanic prin intermediul unui mecanism cu roţi dinţate şi arbore cardanic. Bara superioară a fost rotită într-un unghi mai agresiv, pentru ca operatorul să beneficieze de o mai bună vizibilitate din cabină asupra platformei hederului. Modelul cu LASER PILOT poate fi acum pliat şi reglat fără scule. Hederul trece automat în poziţia de parcare prin simpla apăsare a unui buton.

Hederele de înaltă performanţă VARIO şi CERIO, „fără uzură”, sunt disponibile special pentru recoltarea orezului. Un sistem de tăiere a orezului pentru aceste hedere este disponibil, de asemenea, ca echipament pentru montarea ulterioară. Irigarea intensivă a plantelor de orez determină depunerea de murdărie pe acestea, iar aceste depuneri supun utilajele la solicitări ridicate în timpul recoltării.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus