Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS: "100 ani de excelență în recoltat"

claas-2
"100 ani de excelență în recoltat"- locaţii

CLAAS - în jurul lumii

Harsewinkel, ianuarie 2013 CLAAS are în total unsprezece locaţii de producţie în întreaga lume, ceea ce înseamnă că poate îndeplini cerinţele diferitelor pieţe prin gama sa de produse aflată în continuă dezvoltare. În acest sens, compania se ghidează întotdeauna după cerinţele pieții mondiale, şi își dezvoltă continuu utilajele pentru a satisface nevoile individuale şi condiţiile din ţara respectivă. Trei centre regionale, şaisprezece companii de vânzări şi peste 1.000 de parteneri de vânzări în peste 100 de ţări din întreaga lume se asigură că vânzările, service-ul şi aprovizionarea cu piese de schimb se desfăşoară fără probleme şi pe o acoperire extinsă.

Nucleul din Harsewinkel şi locaţiile din Germania
Sediul CLAAS este în Harsewinkel, unde, încă din 1919, "Gebrüder Claas" (Frații Claas) au început să fabrice utilaje de legat snopi şi unde, în 1930, au început de asemenea dezvoltarea combinei agricole. Acestea au fost fabricate din 1936 şi, până în prezent, au fost vândute 440.000 de unităţi. După o reorganizare completă a fabricii, în 2003, acum este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie pentru combine agricole şi utilaje de recoltat furaje din lume. Începând cu anul 1992, vizitatori din întreaga lume au fost primiţi cu braţele deschise în "Technoparc", care, în plus faţă de expoziţia de utilaje noi, găzduieşte de asemenea un muzeu care oferă o perspectivă asupra trecutului companiei. În 2010, un nou centru de tehnologie a fost deschis, în timp ce un nou centru de vânzări şi comunicaţii va fi inaugurat în 2013.
Utilajele de recoltare de furaje verzi şi ataşamentele frontale pentru combinele de recoltat furaje JAGUAR sunt dezvoltate şi construite în Bad Saulgau. Pe lângă o unitate ultra-modernă de producţie, cea mai sudică locaţie CLAAS de producţie din Germania găzduieşte de asemenea unul din cele mai moderne centre de testare pentru recoltarea de furaje şi centrul de excelenţă pentru automatizarea instrumentelor de pe tractoare. În 1969, CLAAS a preluat producătorul de utilaje de recoltare Bautz, o companie din Saulgau şi, de atunci, a fabricat utilaje de recoltat furaje verzi, cum ar fi cositori, greble adunatoare, greble împrăștietoare cât şi remorci autoîncărcătoare în Suabia Superioară. După achiziţionarea tehnologiei de tăiere de la compania afiliată Speiser din Göppingen, fabricarea de combine de recoltat furaje a fost adăugată la portofoliul său în 1970. Deşi combina de recoltat furaje JAGUAR este construită în fabrica mamă din Harsewinkel, o serie de componente importante, inclusiv capetele de tăiere, provin de la Bad Saulgau.

Furnizorul de sisteme pentru tehnologia de transmisie şi sisteme hidraulice, CLAAS Industrietechnik (CIT) din Paderborn, se ocupă de clienţii din Europa şi de peste hotare. Pe lângă utilajele CLAAS, CIT furnizează, de asemenea, şi osii pentru alţi producători de utilaje agricole. Sistemele hidraulice CIT sunt, de asemenea, utilizate de producători de utilaje agricole şi de construcţii, în industria navală sau întregul sector offshore.
Fabrica din Paderborn a fost înfiinţată în 1956 ca o fabrică pentru transmisii şi componente hidraulice şi, la acea vreme, era a treia locaţie CLAAS în Blankenhagen după Harsewinkel şi Christophorus-Hütte. În 1975, compania a început să comercializeze pe plan extern componente hidraulice sub numele de CLAAS Industrietechnik. Fabrica pentru componente hidraulice care a fost înfiinţată în Schloss Holte lângă Bielefeld în 1960 fuzionând apoi cu fabrica de producţie din Paderborn în anii 1990. De la mutarea sa din Bielefeld la Gütersloh, acesta din urmă a găzduit CLAAS Agrosystems din 2009. În strânsă cooperare cu fermierii, prestatorii de servicii şi utilizatorii speciali, au fost dezvoltate programe software, componente de sisteme şi utilaje, vândute sub denumirea AGROCOM. Această divizie a fost fondată în 1994 pentru a produce sisteme şi servicii de aprovizionare pentru optimizarea gestionării întreprinderilor agricole.
Centrul de piese din Hamm se ocupă de furnizarea de piese de schimb. Centrul logistic a fost dat în funcţiune în anul 2000 şi, în prezent, peste 135.000 de piese sunt depozitate într-un spaţiu de 40.000 de metri pătraţi.
Există, de asemenea, şi trei mari centre de utilaje uzate şi o reţea de dealeri şi filiale care asigură apropierea de clienţii noştri pe întreg teritoriul al Germaniei federale.

CLAAS - o călătorie prin Europa
Franţa - În 1958, pentru a oferi o capacitate mai mare pentru a satisface creşterea puternică a cererii de utilaje agricole moderne, producţia de prese de balotat a fost mutată de la Harsewinkel într-o nouă fabrică de producţie pentru prese de balotat, înfiinţată în oraşul francez Metz. Primele prese de balotat au fost produse în 1961 şi, şase ani mai târziu, a început producţia primului model de prese de balotat paralelipipedici. Din 1969, societatea pe acţiuni a practicat comerţul sub denumirea de Usines CLAAS France S.A., sau, pe scurt, UCF. Înodătorul, unitatea de bază din orice presă, a fost fabricată în Lothringen începând cu 1981. Până în prezent, peste 280.000 de prese de balotat au fost fabricate în Metz, fiecare model de presă fiind fabricată pe propria linie de producție.
În 2003, CLAAS a achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni ale producătorului francez de tractoare agricole Renault şi, pe lângă utilaje agricole, a început să ofere o gamă completă de tractoare încă de atunci. Majoritatea modelelor sunt fabricate în fabrica Le Mans, dar există încă două locaţii în Paris: Vélizy, la marginea de sud-vest a oraşului, găzduieşte divizia de cercetare şi dezvoltare şi divizia de administrare şi achiziţii pentru tractoare, în timp ce compania de vânzări CLAAS France are sediul în oraşul vecin Fresnes.

Marea Britanie - Primele combine agricole au fost exportate în Anglia încă din 1946. Un an mai târziu, treisprezece modele de utilaje SUPER au fost expediate la Mann & Son, în Saxham. De atunci, compania a fost importatorul general CLAAS pentru Marea Britanie şi Irlanda de Nord şi a rămas în continuare, chiar şi după ce compania a fost preluată de grupul Howard în 1970 şi, în 1980, Mann & Son a devenit o filială deţinută în întregime de CLAAS. Basingstoke găzduieşte CLAAS Financial Services Ltd.
Italia şi Spania - CLAAS a fost prezentă în Italia încă din anii 1950, când a fost reprezentată de agenţii generali CLAAS Cantone. Compania de vânzări CLAAS vânzări din Vercelli s-a ocupat de piaţa de utilaje agricole din Italia din anul 1973. CLAAS Iberica se ocupă de piaţa spaniolă şi este localizată în Madrid. Aceasta companie de vânzări datează din perioada Agro-Mecanica, care a primit licenţa de import pentru combine agricole în 1954. În 1969, denumirea companiei s-a schimbat în cea din prezent.
Austria - După decenii în care a avut un partener de vânzări pentru manipularea pieţei, CLAAS a fost reprezentată în republică alpină prin propriul centru regional, în Spillern, începând din 2011. Acest centru se ocupă de vânzări şi service în Austria, Slovenia, Croaţia şi Bosnia-Herţegovina. Noua magazie de piese de schimb, cu 20.000 de articole diferite de piese de schimb, a fost dată în folosinţă în 2012.

Călătoria continuă - CLAAS din Europa de Est
CLAAS a avut relaţii de afaceri excelente cu Ungaria încă din anul 1969. CLAAS Hungaria KFT a fost o filială deţinută în totalitate de Grupul CLAAS din 1997. Aproape toate ataşamentele frontale pentru combine agricole construite în întreaga lume sunt dezvoltate şi fabricate în fabrica Törökszentmiklós, la sud-est de Budapesta. Gama actuală de produse include, de asemenea, hedere pentru recoltat porumb, cositoare cu discuri pentru recoltarea furajelor verzi, precum şi greble pentru furaje şi împrăștietoare pleavă pentru combine agricole. După ce fabrica a fost preluată, au fost investite mai multe milioane de euro în clădiri noi şi fabrici, cel mai recent aproximativ 3,6 milioane de euro pentru construirea unui centru de cercetare şi dezvoltare cât şi o legătură directă la reţeaua feroviară pentru fabrică. În competiţia "Fabrica anului", CLAAS Hungaria KFT a câştigat în 2008 premiul pentru „Cea mai bună fabrică de producţie din Europa de Est".
Polonia devine a treia cea mai mare piaţă agricolă din Europa. Pentru a ţine seama de această evoluţie, CLAAS a înfiinţat compania de vânzări şi service CLAAS Polska în 2009. Sediul companiei se află în Buk, lângă Poznan, şi, printr-o reţea de dealeri, nu numai că vinde utilajele CLAAS, dar aprovizionează şi fermierii polonezi cu piese de schimb, asigurându-le şi service.

În privinţa terenurilor agricole disponibile, România este acum pe locul patru în Europa. Această evoluţie pozitivă pe piaţa românească a dus la deschiderea unui centru regional în Afumaţi, lângă Bucureşti, în 2012. Centrul oferă sprijin pentru partenerii de vânzări locali în scopul de a îmbunătăţi serviciul de asistenţă a clienţilor prin oferirea de servicii şi aprovizionare la nivel naţional cu piese de schimb. Clădirea are spaţiu pentru o magazie de piese de schimb cu 8000 componente, pe o suprafaţă de 1850 de metri pătraţi. Încă din anii 1960, combinele agricole CLAAS au fost folosite pe terenurile agricole din România dar circumstanţele politice au pus capăt relaţiilor de afaceri. După deschiderea graniţelor, în anul 1990, acestea au fost reluate, în sensul că CLAAS este prezentă pe piaţa românească de 22 de ani.
CLAAS a fost primul producător de utilaje agricole mari care a operat în Rusia cu propria sa fabrică de producţie. Odată cu aşezarea pietrei de temelie în 2004 şi deschiderea fabricii în 2005, compania a investit aproximativ 20 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici de combine agricole în Krasnodar, pe o suprafaţă de zece hectare. Fabrica face parte dintr-o reţea de producţie care aprovizionează întreaga Federaţie Rusă cu combine agricole. Anumite componente ale utilajelor provin de la liniile de producţie germane, asamblarea finală având loc la nivel local. Producţia de o mie de combine agricole din 2008 a coincis cu deschiderea centrului "Technoparc" pentru clienţi, unde vizitatorii pot vedea utilajele proiectate pentru piaţa rusă şi este primul centrul de expoziţie de acest gen din Rusia. Între timp, o extindere la scară largă a fabricilor este în curs de desfăşurare în Krasnodar.
CLAAS Vostok este prima companie proprie de vânzări la Moscova, înfiinţată în 2006 şi, în 2012, aceasta s-a mutat la un nou sediu. Aceasta s-a dezvoltat din birourile CLAAS înfiinţate cu zece ani în urmă.
CLAAS operează în Ucraina din 1994. Din vara anului 2010, angajaţii companiei ucrainene CLAAS, CLAAS Ukraina DP, au putut să se bucure de un cadru mai plăcut şi birouri mai spaţioase, într-o locaţie nouă, situată într-o clădire modernă, aproape de centrul Kievului.

Saltul peste apă
Utilajele CLAAS au fost utilizate în America de Nord încă din anii 1950. La mijlocul anilor 1960, CLAAS a acordat diviziei de tractoare a Ford Motor Company drepturi de vânzare pentru combinele agricole pentru Statele Unite, Canada şi Mexic. Cu toate acestea, deoarece vânzările au fost destul de lente, compania a înfiinţat propria firmă de import şi distribuţie, CLAAS of America, în 1979 şi piatra de temelie a fost pusă în 1981, în Columbus, Indiana. De atunci, vânzările au fost organizate prin intermediul partenerilor de vânzări independenţi. Compania de producţie CLAAS Omaha (COL) a fabricat combinele agricole LEXION sub marca CAT, începând din 1999. Iniţial, fabrica a fost condusă în colaborare cu Caterpillar, dar începând cu anul 2002 a fost preluată sub conducere separată. În San Francisco, CLAAS administrează Financial Services LLC.
CLAAS a vândut primul utilaj agricol în America de Sud în anii 1950. Compania de vânzări CLAAS Argentina S.A. a fost înfiinţată în anul 2000 în Sunchales şi alte cinci centre de piese de schimb şi service oferă sprijin la nivel naţional în Argentina.

CLAAS în Asia
Datorită creşterii semnificative a populaţiei şi a poziţiei puternice ca ţară agricolă, India este o piaţă importantă, care se extinde rapid. Începând cu anul 1992, CLAAS a fabricat combinele agricole CROP TIGER în Faridabad, un utilaj care a fost în mod expres dezvoltat pentru piaţa asiatică, deoarece acesta poate recolta şi orez, şi este special adecvat pentru solul umed care se regăseşte în ţările din Asia de Sud-Est, cum ar fi India, Sri Lanka sau Coreea de Sud. În 2002, CLAAS India Ltd, o filială deţinută integral de Grupul CLAAS, a luat fiinţă din compania joint-venture formată din CLAAS şi grupul indian Escorts. În 2008, CLAAS a deschis a doua fabrică în Chandigarh, pentru a satisface cererea de utilaje agricole din ce în ce mai mare. Combina agricolă pentru orez şi cereale, CROP TIGER, este de asemenea fabricată acolo. De atunci, un mare centru de piese de schimb şi service a fost înfiinţat în Bangalore, în sudul Indiei.
O filială care se ocupă de vânzări şi service şi-a început operaţiunile în Beijing, în 2012. Până atunci, CLAAS au fost prezentă în China prin intermediul unui reprezentant separat, aprovizionând piaţă uriaşă prin intermediul dealerilor locali. O filială cu un depozit central de piese de schimb şi o locaţie de instruire şi service a intrat în funcţiune la periferia Beijingului.
Tot în 2012 a fost înfiinţat Centrul regional CLAAS din Asia de Sud-Est, cu sediul în Bangkok. Acesta oferă partenerilor de vânzări sprijin pentru întreaga regiune a Asiei de Sud-Est. Thailanda are o suprafaţă aproape la fel de mare ca şi Franţa şi, de departe, este cea mai mare piaţă din regiune. 30 dealeri de la noul importator Asia Co. Ltd. asigură o acoperire la nivel naţional pentru vânzări, service şi furnizare de piese de schimb în Thailanda.
CLAAS devine din ce în ce mai internaţionalizată, aşa cum s-a demonstrat prin noile companii CLAAS din China şi Thailanda, noii parteneri de vânzări din America de Sud şi creşterea pe piaţa nord-americană. Cu toate acestea, piata din Europa, atât din vest cât şi din est, va rămâne în centrul atenţiei pentru CLAAS.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas.com) este o afacere de familie fondată în 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali de echipamente agricole. Societatea cu sediul central în Harsewinkel, Westphalia, este lider de piaţă european în materie de combine agricole. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt grup mare de produse, şi anume, combinele autopropulsate pentru recoltat furaje. CLAAS este, de asemenea, un executant de top la nivel mondial în ingineria agricolă referitoare la tractoare, prese de balotat şi utilaje agricole de recoltat fasole verde. Portofoliul de produse al CLAAS include, de asemenea, tehnologia informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are în jur de 9.000 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri record de 3,4 miliarde de euro în exerciţiul financiar al anului 2012.


Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus