Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Mureş: Direcţia Silvică va reîmpăduri peste 730 de hectare

padure-2
Direcţia Silvică Mureş va planta în acest an în jur de 1,8 milioane de puieţi de foioase şi răşinoase pe o suprafaţă de 731 de hectare, din care mai bine de o jumătate este în proprietatea statului, a declarat luni purtătorul de cuvânt al instituţiei, inginerul Adrian Pârlea.

Potrivit acestuia, Direcţia Silvică a produs 2,7 milioane de puieţi în cele 69 de pepiniere proprii, din speciile principale precum stejarii, paltinii, frasinii şi cireşii, la foioase, iar la răşinoase molid, brad şi larice.
Pârlea a precizat că vor fi efectuate împăduriri pe 444 de hectare aparţinând statului, dar şi pe circa 179 de hectare de pădure privată, aflată în administrarea Direcţiei Silvice Mureş. În programul de plantare vor mai intra 83 de hectare în pădurile de stat şi 19 hectare în pădurile altor deţinători, suprafeţe care au fost plantate în anii anteriori, însă puieţii au murit din cauza lipsei de precipitaţii.

“Necesarul de puieţi de 1,8 milioane de puieţi este asigurat de Direcţia Silvică, avem chiar un milion de puieţi în plus pe care îi putem livra altor Direcţii Silvice, ocoale silvice private sau persoanelor fizice interesate, la preţuri cuprinse între 30 de bani şi 1 leu, plus TVA, pe puiet, în funcţie de specie. Deşi spunem că luna sădirii de arbori simbolică este 15 martie - 15 aprilie, pentru silvicultori declanşarea campaniei de împăduriri ţine de dezgheţarea solului şi încălzirea vremii. În momentul în care solul se dezgheaţă şi temperaturile diurne ajung la o medie de 5-8 grade, când se intră în vegetaţie, încercăm ca înainte de înmugurire să şi realizăm plantaţiile. Pentru noi probabil săptămânile următoare se declanşează campania de împăduriri”, a subliniat Adrian Pârlea.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus